Direct hulp
Terug naar diensten
Driepuntssluiting plaatsen

Driepuntssluiting plaatsen

Een driepuntssluiting plaatsen bevordert de inbraakveiligheid van de woning. Op deze pagina vind je de informatie over wat een driepuntsslot precies is, wat de voordelen zijn en welke kosten hierbij komen kijken.

Direct een slotenmaker inschakelen?

Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Driepuntssluiting

Een driepuntssluiting is een type meerpuntssluiting. Wat deze sloten gemeen hebben is dat je deur vanuit één plek op meerdere plaatsen op slot wordt gedraaid. Het driepuntsslot is hiervan de meest bekende soort. Door de deur op slot te draaien er niet alleen in het midden een slot uitschuiven, maar ook boven en onder in de deur. Dat maakt het voor inbrekers moeilijker om binnen te komen.

Driepuntssluiting voordeur

Driepuntssloten worden vooral geplaatst in de voordeur en achterdeur. Beide deuren zijn gevoelig voor inbraak, en kunnen de extra beveiliging daardoor goed gebruiken. Bovendien zorgt een driepuntssluiting plaatsen er ook voor dat het openen van de deur voor iemand met de sleutel geen extra moeite kost. Ook dat is belangrijk voor wie na een lange dag werken gewoon makkelijk de voordeur van slot wil kunnen halen om binnen te komen.

Voordelen driepuntsslot

Driepuntssluitingen plaatsen of andere meerpuntssluitingen plaatsen bieden meerdere voordelen:

  • Open alle sluitpunten met één sleutel
  • Geluid en tocht van buiten wordt beter afgesloten
  • De deur forceren wordt moeilijker voor inbrekers
  • De deur is gemakkelijk te openen door sleutelhouders

Driepuntssluiting prijs

De prijs van een driepuntssluiting plaatsen hangt af van de aanschafprijs, de arbeidskosten en hoe ingewikkeld de installatie is. Een driepuntssluiting kost gemiddeld tussen de 250 en 700 euro. Er zit voornamelijk prijsverschil tussen de verschillende merken. Sommige driepuntssloten zijn namelijk steviger en veiliger dan anderen. Je kan bovendien kiezen tussen de nodige extra opties, zoals kerntrekbeveiliging, wel of geen cilinderslot en het beveiligen van zowel de voor- als achterdeur.

Welke opties er het meest geschikt zijn in jouw situatie is afhankelijk van een aantal factoren. Je kunt hier altijd advies over inwinnen bij een lokale slotenmaker.

Driepuntssluiting deur defect

Het kan onverhoopt gebeuren dat er zich na verloop van tijd defecten voor doen in het driepuntsslot. Dit kan erg vervelend zijn, omdat je met een defect slot bijvoorbeeld niet meer binnen kan komen of de deur niet achter je op slot kan draaien. Het is dan ook zaak om de driepuntssluiting zo spoedig mogelijk te laten repareren of vervangen. Lees op deze pagina meer informatie over sloten repareren.

Driepuntssluiting laten plaatsen door MyGo

Slotenmaker in jouw omgeving nodig?
Gebruik de MyGo Matchmaker, of bel gratis met 085 106 1600.