Inbraak voorkomen met deze anti-inbraak tips

Inbraak voorkomen met deze anti-inbraak tips

24 apr. '23 • Door MyGo redactie

Wil je inbraak voorkomen? Het is een nachtmerrie voor iedereen om bij terugkomst bij je huis te zien dat een aantal ramen open staan. Dan valt het kwartje: het is inbrekers gelukt om je huis binnen te komen. Een inbraak wil je natuurlijk voorkomen, zorg daarom voor goede inbraakbeveiliging. Voorkomen is immers beter dan genezen. 

Via MyGo zijn er verschillende slotenmakers beschikbaar om ook jouw woning helemaal inbraak proof te maken met het juiste hang en sluitwerk!

Inbraak voorkomen? Doe een beveiligingscheck!

Er zijn in Nederland nog altijd veel inbraken. Zeker na corona, nu iedereen weer vaker weg van huis is hebben de inbrekers meer kans om toe te slaan. Een inbraak kan iedereen overkomen. Maak het inbrekers daarom zo lastig mogelijk om binnen te komen. Een voorwaarde om je woning veilig achter te kunnen laten is het installeren van het juiste hang en sluitwerk.

Slotenmakers zijn gespecialiseerd in het installeren van anti-inbraak maatregelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan dievenklauwen, oplegsloten of kierstandhouders. Op eenvoudige wijze maak je het inbrekers zo een stuk lastiger.

Onze anti-inbraak tips

Mocht je het toch niet vertrouwen om je woning achter te laten voor bijvoorbeeld een lange vakantie? Hieronder vind je zes praktische tips waarmee je de kans op inbraak kunt verkleinen.

  1. Schakel automatische verlichting in. Op deze manier lijkt het net alsof er iemand thuis is. Dit kun je eenvoudig doen door een tijdschakelaar of in de app van je smart home verlichting.
  2. Ladders, trapjes en containers kun je beter goed opbergen. Inbrekers kunnen dan lastiger op je dak klimmen.
  3. Vraag aan je buren of ze een oogje in het zeil kunnen houden als je weg bent. Wanneer je buren bijvoorbeeld ook de planten voor je verzorgen tijdens de vakantie, lijkt het net alsof er iemand thuis is.
  4. Bewaar geen waardevolle spullen in het zicht. Berg deze zoveel mogelijk op, dat maakt het de inbreker minder aantrekkelijk. 
  5. Zorg ervoor dat je huis geen stilleven wordt. Vraag vrienden, familie of buren om de post op te ruimen, gordijnen te openen en te sluiten, et cetera. 
  6. Laat lijken of er in het huis geleefd wordt. Dit kun je doen door een boek open op tafel neer te leggen of een koffiekopje op een bijzettafel.

Slotenmaker inschakelen

Deze tips kunnen het verschil maken. Via MyGo staan er verschillende slotenmakers voor je klaar om professionele hulp te bieden! Via de MyGo Matchmaker kom je eenvoudig in contact met een slotenmaker. Zit er spoed achter of bel je liever? Dan helpen de medewerkers van het servicecenter je graag via 085 106 1600.

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!