Terug naar blog
Anti inbraak tips

Anti inbraak tips

2 jul. '19 Door MyGo redactie

Het is een nachtmerrie voor iedereen om bij terugkomst van je vakantie te zien dat er een aantal ramen open staan. Op dit moment valt het kwartje, het is inbrekers gelukt om naar binnen te komen. Dit is iets wat je absoluut wilt voorkomen, maar hoe laat je je woning nou precies veilig achter?

Via MyGo zijn er verschillende slotenmakers beschikbaar om ook jouw woning helemaal inbraak proof te maken met het juiste hang en sluitwerk!

Slotenmaker – Zorg ervoor dat het hang en sluitwerk up to date is.

Volgens de laatste cijfers zijn er jaarlijks 90.000 inbraken in Nederlands, dat zijn er 250 per dag. Het kan dus iedereen overkomen, maar je kunt het inbrekers wel moeilijker maken om binnen te komen! Een voorwaarde om je woning veilig achter te kunnen laten is het installeren van het juiste hang en sluitwerk.

Op deze manier maak je het inbrekers al erg moeilijk om überhaupt jouw woning binnen te komen. Er zijn allerlei verschillende anti-inbraak artikelen te installeren via de professionele slotenmakers beschikbaar via MyGo. Hierbij kan je denken aan bijvoorbeeld anti-inbraakschroeven, oplegsloten, barrièrestangen, dievenklauwen en kierstandhouders.

Slotenmaker – Doe een beveiligingscheck

Mocht je het toch niet vertrouwen om je woning achter te laten om bijvoorbeeld op een lange vakantie te gaan? Dan kan er via MyGo ook een slotenmaker langskomen die voor jou een beveiligingscheck uitvoert en daarbij al het hang en sluitwerk naloopt om te kijken of er nog aanpassingen uitgevoerd kunnen worden om jouw woning nog beter te beveiligen.

Verder zijn er ook maatregelen die je zelf kan treffen om ervoor te zorgen dat je woning al een stuk veiliger is, deze staan hieronder opgesomd:

-          Schakel automatische verlichting in.

-          Berg ladders, trapjes en containers goed op, dit maakt het voor inbrekers moeilijker om het dak op te klimmen.

-          Vertel de buren dat je op vakantie bent en vraag of ze een oogje in het zeil kunnen houden.

-          Bewaar geen waardevolle spullen in het zicht.

-          Zorg ervoor dat je huis geen stilleven wordt. Vraag buren/kennissen/vrienden de post op te ruimen, de gordijnen eens open te doen of een open boek op tafel te leggen.

Mocht je na het lezen meer aan inbraakbeveiliging willen doen of heb je interesse in een beveiligingscheck? Via MyGo staan er verschillende slotenmakers voor je klaar om professionele hulp te bieden!