Terug naar diensten
Inbraakbeveiliging

Inbraakbeveiliging

Wil jij graag met een veilig gevoel je eigen huis verlaten? Een goede inbraakbeveiliging is hiervoor de perfecte oplossing. Op deze pagina vind je alle informatie over de alarmsystemen, beveiligingscamera’s en andere vormen van beveiliging zoals raambeveiliging en deurbeveiliging voor zowel particulieren als bedrijven.

Ben je op zoek naar een vakspecialist om jouw woning of bedrijfspand te beveiligen tegen inbraak? MyGo helpt je graag. Met de MyGo Matchmaker vind je direct een gekwalificeerde veiligheidsspecialist bij jou in de buurt.

Kosten inbraakbeveiliging

De kosten van een goede inbraakbeveiliging in je woning hangt af van het type pakket dat je kiest en de mate van beveiliging. De gemiddelde kosten voor inbraakbeveiliging liggen rond de 1.500 euro. In onderstaande tabel zie je voorbeelden van verschillende soorten inbraakbeveiliging pakketten.

Soort inbraakbeveiliging

Inbegrepen in pakket

Gemiddelde kosten

Standaard

Alarmsysteem, deurbeveiliging en raambeveiliging

€ 1.000

Goed

Alarmsysteem, deurbeveiling, raambeveiliging en camerabewaking

€ 1.900

Compleet

Alarmsysteem, deurbeveiliging, raambeveiliging, camerabewaking en rolluikken

€ 2.500

Inbraakbeveiliging

Soorten inbraakbeveiliging

Je kunt je woning om veel verschillende manieren beveiligen tegen inbraak. De meeste voorkomende manieren van inbraakbeveiliging zijn camerabewaking, hang- en sluitwerk, buitenverlichting en alarminstallaties. Hieronder kun je meer informatie vinden over de verschillende manieren van inbraakbeveiliging.

Hang- en sluitwerk

Ramen en deuren zijn de toegangswegen tot jouw woning. Daarom is het erg belangrijk deze altijd goed te beveiligen en af te sluiten. Hieronder zie je de kosten van raambeveiliging en de kosten van deurbeveiliging. Je kunt ervoor kiezen om je raambeveiliging extra veilig te maken. In onderstaande tabel zie je een overzicht van de

Kosten raambeveiliging

Raambeveiliging is erg belangrijk. Een openstaand raam of een raam dat niet goed beveiligd is, is erg aanlokkelijk voor inbrekers. Een raam is tevens de meest gebruikte ingang voor inbrekers. In onderstaande tabel zie je de kosten van extra raambeveiliging. Deze gemiddelde kosten zijn exclusief installatiekosten.

Type raambeveiliging Gemiddelde prijs
Rolluik € 300 - € 2.000
Oplegslot € 90 - € 200
Raamboom € 40 - € 90
Raamuitzetter € 30 - € 90
Combi-raamuitzetter € 30 - € 150
Veiligheidsglas € 130 - € 200 (per m2)
Anti-inbraakstrips € 50 - € 90
HR Glas (dubbel glas) € 100 - € 200 (per m2)

Houd er tevens rekening mee dat inbrekers ook op de tweede verdieping kunnen komen. Dus het beveiligen van de ramen op de begane grond is niet voldoende. Kijk voor meer informatie over hoe inbraakwerend glas op https://mygo.nl/inbraakwerend-glas en https://mygo.nl/veiligheidsglas.

Inbraakbeveiliging

Kosten deurbeveiliging

Deurbeveiliging is een van de belangrijkste maatregelen tegen inbraak. De meeste inbraken gebeuren namelijk via deuren en ramen. Een goed beveiligde voordeur, achterdeur en zijdeur of balkondeur is daarom erg belangrijk. In eerste plaats is het belangrijk dat je deuren beschikken over goed hang- en sluitwerk. In onderstaande schema zie je de gemiddelde prijzen van verschillende soorten deurbeveiliging tegen inbraak. Deze gemiddelde kosten zijn exclusief installatiekosten.

Soort deurbeveiliging Gemiddelde prijs
Anti-inbraakstrips € 50 - € 80
Veiligheidsscharnieren € 10 - € 30
Dievenklauwen € 5 - € 25
Cilinderslot € 80 - € 100
Rolluik € 300 - € 2.200
Deurbeslag € 70 - € 400
Meerpuntsslot € 100 - € 300
Veiligheidsdeur € 800 - € 2.500

Inbraakbeveiliging

SKG-keurmerk

Zoals je kunt zien lopen de prijzen van deurbeveiliging nogal uiteen. Dit verschilt per type deur en de mate van de beveiliging die je wenst.  Om je huis en bezittingen extra goed te beschermen tegen diefstal kun je kiezen uit deurbeslag met het SKG-Keurmerk, SKG is een afkorting voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Dit is een onafhankelijke stichting die deurbeslag test op inbraakveiligheid. Dit keurmerk bestaat uit drie klasseringen:

 • SKG-keurmerk 1 ster. 1 ster betekent dat het standaard inbraak werend deurbeslag betreft. Deze klassering houdt inbrekers gemiddeld zo’n drie minuten tegen als ze met licht gereedschap proberen in te breken. Dit deurbeslag is echter allen functionerend in combinatie met ander inbraak werend deurbeslag.
 • SKG-keurmerk 2 sterren. 2 sterren betekent dat inbrekers met uitgebreid gereedschap gemiddeld zo’n drie minuten vertraging oplopen.
 • SKG-keurmerk 3 sterren. Deurbeslag met 3 sterren is extra inbraak werend en tevens de veiligste optie die je kunt kiezen voor je deur. Met dit hang en sluitwerk is je beslag minimaal 5 minuten inbraak werend tegen zwaar gereedschap.

Het SKG-keurmerk kun je herkennen aan het SKG-logo met het aantal sterren erbij. Samengevat betekent hoe meer sterren, hoe langer een inbreker nodig heeft om je woning binnen te komen. Naast deze drie keurmerken is er ook het SKG-keurmerk met een vinkje. Dit keurmerk is voor producten die zelf niet afsluitbaar zijn maar wel inbraken vertragen en weren. Denk hierbij aan bijvoorbeeld kierstandhouders.

Inbraakbeveiliging

Camerabeveiliging

Met camera bewaking in en rondom je woning weet je dat al je bezittingen altijd veilig zullen zijn. Wanneer een inbreker een camera ziet zal dit hem in de meeste gevallen afschrikken. Je kunt kiezen uit veel verschillende bewakingscamera’s. De meeste populaire beveiligingscamera’s zijn bullet camera’s en dome camera’s.

Kosten camerabewaking

De gemiddelde kosten voor camera installaties ligt rond de 1.000 euro. Het hangt uiteraard af van hoeveel camera’s je wilt laten installeren en wat voor type camera je kiest. De kwaliteit, Analoog of HD, is het meest bepalend voor de uiteindelijke prijs. In onderstaande schema zie je een overzicht van de gemiddelde kosten voor verschillende soorten camerabeveiliging. Deze kosten zijn exclusief installatiekosten en inclusief recorder zodat je beeldmateriaal kunt opnemen.

Soort camerabeveiliging Gemiddelde prijs
Analoog (1 camera) € 350 - € 500
Analoog (2 camera’s) € 400 - € 550
Analoog (4 camera’s) € 700 - € 950
HD IP camera systeem (1 camera) € 600 - € 1.200
HD IP camera systeem (2 camera’s) € 700 - € 1.800
Bestuurbare camera € 150 - € 400
Nachtzicht camera € 100 - € 300

Inbraakbeveiliging

Alarminstallatie

Een alarminstallatie in je huis zorgt ervoor dat je direct en efficiënt gewaarschuwd wordt als iemand inbreekt of wanneer er ‘s nachts brand uitbreekt. Met een beveiliging installatie zijn je familie en bezittingen zeer goed beveiligd.

Alarminstallatie bedrijf

Heb je je eigen winkel of bedrijfspand? Een alarminstallatie in je bedrijf of winkel verkleint de kans op inbraken en overvallen aanzienlijk. Een bewakingscamera heeft namelijk een afschrikkend effect op inbrekers; zodra ze een camera zien hangen, of bijvoorbeeld een beeldscherm bij de ingang, dan zullen ze veelal de inbraakpoging staken.

Kosten alarminstallatie

De gemiddelde kosten voor een alarmsysteem liggen rond de 800 euro. Deze prijs is inclusief installatie. Je kunt kiezen uit een bedraad alarmsysteem, een draadloos alarmsysteem of een hybride alarmsysteem (zowel bedraad als draadloos). In onderstaande tabel zie je de kosten van verschillende alarmsystemen:

Soort alarmsysteem Gemiddelde prijs
Basis bedraad alarmsysteem € 400 - € 500
Uitgebreid bedraad alarmsysteem € 600 - € 900
Basis draadloos alarmsysteem € 400 - € 600
Uitgebreid draadloos alarmsysteem € 700 - € 1.000
Hybride alarminstallatie Vanaf € 600

Inbraakbeveiliging

Voordelen inbraakbeveiliging

Een goede inbraakbeveiliging voor je winkel, bedrijfspand of woning brengt veel voordelen met zich mee:

 • Een veiliger gevoel. Met goed beveiligde deuren en ramen of een goed alarmsysteem met camera’s zul je je veiliger voelen. Je hoeft je geen zorgen te maken over de spullen in je woning of bedrijf. Hierdoor zul je minder gestrest zijn, beter slapen en een goede gemoedsrust hebben.
 • Inbraak werend. Het meest voor de hand liggende voordeel van inbraakbeveiliging is natuurlijk dat je de kans op inbraak verkleint. Een goed beveiligde woning of bedrijfspand zorgt ervoor dat de kans op inbraak geminimaliseerd wordt.
 • Voordeligere Verzekering. Je kunt korting krijgen op bijvoorbeeld je inboedelverzekering als je een gecertificeerde inbraakbeveiliging hebt.

Inbraakbeveiliging tips

Naast het beveiligen van je woning met een alarmsysteem en camera’s hebben we ook een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet om de kans op inbraak zo klein mogelijk te maken:

 • Vergelijk offertes. Om je woning zo goed mogelijk te beveiligen kun je offertes van meerdere veiligheidsspecialisten met elkaar vergelijken.
 • Verstop geen extra sleutel. Inbrekers zijn veelal bekend met alle verstopplekken van een extra sleutel. Het is verstandiger om een extra sleutel bij een buurman of bekende achter te laten.
 • Preventie. De beste manier van inbraakbeveiliging is preventie. Zorg ervoor dat waardevolle spullen niet in het zicht liggen en laat ramen en deuren niet openstaan. Zelfs als je even naar boven gaat kun je beter de ramen en deuren beneden dicht doen.
 • Inbraakbeveiliging sticker. Een inbraakbeveiliging sticker heb je al voor een paar euro en schrikt inbrekers af.
 • Buitenverlichting. Het lijkt simpel. Maar hang buitenverlichting op om inbrekers af te schrikken. Inbrekers werken het liefst in het donker, en als jouw huis en tuin goed verlicht zijn zal dat inbrekers afschrikken.
 • Schemersensors/tijschakelaar. Plaats een tijdschakelaar of schemersensor in je woning. Met een tijdschakelaar kun je instellen wanneer je wilt dat de lichten in je woning aan gaan. Een schemersensor zal automatisch het licht inschakelen wanneer het buiten donker wordt.
 • Bewegingsschakelaar. Plaats bij je voordeur of achterdeur een bewegingsschakelaar. Het licht zal dan aan gaan wanneer er beweging wordt gedetecteerd. Dit zal inbrekers afschrikken.

MyGo helpt je graag

Met de Matchmaker van MyGo vind je zonder zoeken direct de beste passend inbraakspecialist bij jou in de buurt. De Matchmaker is 24 uur per dag, 7 dagen per week, beschikbaar. Telefonisch contact kan ook! Je kunt ons tijdens openingstijden bellen op 085 106 1600.