Terug naar diensten
Sleutel vast in slot

Sleutel vast in slot

Zit je sleutel vast in het slot of is deze afgebroken? Er zijn een aantal dingen die je kan proberen om de sleutel eruit te halen, afhankelijk van de situatie:

  • Sleutel blijft steken
  • Sleutel is afgebroken
  • Sleutel is geblokkeerd
  • Cilinderslot

Sleutel blijft steken

Het kan ook zijn dat de sleutel gebogen of dat er vuil tussen de groeven zit en daarom blijft steken. Wanneer er nog een stukje van de sleutel in het slot vastzit, kan je proberen deze vast te pakken met een pincet en proberen de sleutel eruit te trekken. Indien dit niet lukt, kan je proberen de sleutel vanaf de andere kant naar buiten te duwen.

Sleutel is afgebroken

Indien de sleutel is afgebroken en helemaal vastzit, is het vaak erg lastig om deze eruit te halen. Het kan helpen om smeermiddel te gebruiken om de boel losser te krijgen. Wanneer dit niet werkt, kan je proberen om een paar harde klappen op de deur te geven, soms zijn er trillingen nodig om de sleutel eruit te halen. 

Sleutel is geblokkeerd

Soms is het mechanisme in het slot geblokkeerd, waardoor de sleutel niet meer kan draaien. Je kan dan proberen om met een smeermiddel de binnenkant van het slot wat gladder te maken. Daarna kan je proberen om de sleutel voorzichtig los te maken met het gebruik van bijvoorbeeld een pincet of een lange dunne pin met of zonder haakje.

Wat te doen bij een sleutel die vastzit in het slot?

Afbeelding 1: Een gesloten deur wordt opengemaakt door een erkende slotenmaker.

Cilinderslot

Wanneer de sleutel vastzit in een cilinderslot is het vaak lastig om deze eruit te halen. Een cilinderslot bestaat namelijk uit meerdere kleine veertjes en palletjes. Vaak is er een palletje geblokkeerd, waardoor de sleutel er niet ingedraaid kan worden. Je kan proberen om zachtjes met een hamer op de cilinder of op de sleutel te tikken. Op die manier is het mogelijk dat het palletje terugschiet op de juiste plek, waardoor de blokkade opgeheven wordt.

Soms lukt het om de sleutel er zelf uit te halen, maar dit kan lastig zijn en dan is het beter om een slotenmaker in te schakelen. Zij hebben de juiste kennis, ervaring en gereedschap in huis om jouw sleutel er zo nauwkeurig mogelijk uit te halen. In sommige gevallen is de schade al te groot en zal het slot vervangen moeten worden.

Kosten slotenmaker

Een slotenmaker rekent gemiddeld tussen de €80 en € 175 excl. materiaal en btw. De prijs is afhankelijk van het tijdstip dat de slotenmaker langs moet komen. Wanneer je ’s nachts of in het weekend hulp nodig hebt, ben je duurder uit dan overdag. Een cilinderslot moet vaak vervangen worden. De prijs van een nieuw cilinderslot ligt gemiddeld tussen de €25 en €120, afhankelijk van het type SKG-keurmerk. Hoe beter de beveiliging van het slot is, hoe duurder je uit zal zijn.

Voor hulp bij het losmaken van jouw sleutel uit het slot kan je gebruik maken van de MyGo matchmaker. Daar kan je snel en gemakkelijk verschillende slotenmakers bij jou in de buurt met elkaar vergelijken. Vervolgens kan je één of meerdere offertes opvragen, zodat je een goed beeld krijgt van de exacte kosten voor jouw situatie. Je kan dan zelf de vakman uitkiezen die het beste aansluit bij jouw wensen en behoeften. Het is ook mogelijk om telefonisch contact op te nemen en direct in contact te komen met een geschikte vakman bij jou in de buurt. Bel dan 085 – 432 00 32.

Waarom MyGo?
  • Direct een specialist geregeld
  • Snel een offerte binnen
  • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
  • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
  • Direct hulp via ons service center
  • Nauwkeurige bedrijfsselectie
Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!