Direct hulp
Terug naar diensten
Sleutel afgebroken in slot

Sleutel afgebroken in slot

Als je sleutel afbreekt in het slot, is dat natuurlijk erg vervelend. Wordt het slot niet dagelijks gebruikt? Dan kun je zelf proberen het gedeelte uit het slot te halen. Hieronder volgen beschrijvingen van verschillende methodes. Lukt dit niet? Dan kun je altijd contact opnemen met MyGo.

Dun ijzerdraadje

Een dun ijzerdraadje kan de redder in nood zijn! Buig een dun ijzerdraadje om tot een haakje en probeer daarmee tussen de tandjes van de sleutel te komen. Als je weerstand voelt bij het uittrekken van het draadje en de sleutel, dan zit het draadje waarschijnlijk vast tussen de tandjes van de sleutel en de binnenkant van het slot. Probeer het dan opnieuw. Het is goed mogelijk dat dit een aantal keren mis gaat, voordat je enig resultaat ziet. Lukt het niet? Dan kun je de volgende methode proberen

Magneet

Wanneer je een magneet tot je beschikking hebt kun je proberen om daarmee je sleutel uit het slot te krijgen. De magneet zal wel redelijk sterk moeten zijn om je sleutel uit het slot te trekken en deze methode werkt ook het beste als er nog een klein stukje van je sleutel uit het slot steekt.

Secondelijm

Werkt dit ook niet? Dan kun je het proberen met secondelijm. Smeer een klein druppeltje lijm op het deel van de sleutel dat je in uw hand hebt. Let er wel op dat je niet teveel lijm gebruikt, anders is het mogelijk dat de sleutel aan het slot wordt vastgelijmd. Druk de sleutel een aantal seconden stevig tegen het deel dat in het slot zit, zodat de delen aan elkaar hechten. Als de lijm heeft gewerkt kun je de sleutel er in z’n geheel uittrekken.

Boren

Ten slotte kun je de sleutel er uit proberen te krijgen met een boortje. Hiermee boor je een gaatje in het deel van de sleutel dat in het slot zit waarna je er vervolgens een klein schroefje in kan draaien. Bij deze methode is de kans op schade aan je slot wel een stuk groter dan bij de eerdere methodes.

Voor een gedetailleerd prijsoverzicht, dat aansluit bij jouw wensen en verwachtingen, verwijzen wij je door naar de ervaren slotenmakers van MyGo. Bel om met hen te worden doorverbonden direct naar 085 106 1600.