Terug naar diensten
Penslot plaatsen

Penslot plaatsen

Een handige manier om het inbrekers nog moeilijker te maken is het plaatsen van een penslot. Met een penslot monteer je een extra slot op de deur. De handigste plek is hierbij de onderzijde van de deur, waar het penslot het beste tot zijn recht komt. Probeer een penslot wel zorgvuldig te monteren. Anders kunnen defecten sneller optreden. Het punt is namelijk dat het penslot zo stevig zit gemonteerd dat een inbreker geen koevoet tussen de deur kan plaatsen en het penslot ook niet eenvoudig uit de deur kan slaan.

Penslot vervangen

Een penslot vervangen is in principe iets dat je zelf kunt doen. Begin met het openen van de deur en het dichtdraaien van het slot. De pennen van het slot steken dan naar buiten, zodat je ze los kunt maken. Mocht het zo zijn dat je het penslot los moet maken, bijvoorbeeld uit verschillende lagen verf, werk dan voorzichtig met een beitel of stanleymes. Op die manier beschadig je de deur zo min mogelijk.

Penslot kosten

Bij de aanschaf van een penslot moet je niet alleen letten op de prijs. Het is vooral belangrijk dat een penslot beschikt over een SKG-keurmerk. SKG, of Stichting Kwaliteit Gevelbouw, bepaalt hoeveel weerstand een slot kan bieden in geval van inbraak. Er wordt hierbij onderscheid gemaakt in drie klassen. Een SKG-keurmerk met 1 ster betekent bijvoorbeeld dat er drie minuten weerstand wordt geboden bij eenvoudig inbraakgereedschap. Dit klinkt weinig, maar voor een inbreker telt iedere minuut en hoe langer het duurt, hoe groter de kans dat de inbraak voortijdig wordt afgebroken. Voor duurdere pensloten met een hogere SKG-graag betaal je doorgaans 200 euro. Goedkopere varianten zijn beschikbaar vanaf circa 30 euro.

Voor een gedetailleerd prijsoverzicht, dat aansluit bij jouw wensen en verwachtingen, verwijzen wij je door naar de ervaren slotenmakers van MyGo. Bel voor telefonisch contact met hen direct naar 085 106 1600.

Waarom MyGo?
  • Direct een specialist geregeld
  • Snel een offerte binnen
  • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
  • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
  • Direct hulp via ons service center
  • Nauwkeurige bedrijfsselectie
Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!