Terug naar diensten
Enkel glas vervangen

Enkel glas vervangen

 

Enkel glas vervangen, wat zijn de kosten?

De kosten van het vervangen van enkel glas zijn afhankelijk van de dikte van het glas. Het varieert tussen de 20 en 50 euro per m2. Enkel glas of ook wel float glas genaamd, is met name een glassoort die binnenshuis wordt toegepast, vanwege het ontbreken van de isolerende functie. Buitenshuis en met name in oudere huizen wordt enkel glas vaak vervangen door dubbel glas, dit omdat het beter isoleert.

Wie kan enkel glas vervangen?

Voor het vervangen van enkel glas heb je een glaszetter nodig. De kosten van een glaszetter liggen rond de 35 en 45 euro per uur. Het is ook mogelijk een glaszetter per vierkante meter geplaatst glas te betalen. Reken dan op een investering van 40 tot 70 euro per vierkante meter. Voor een goede glaszetter bij jou in de buurt: MyGo Matchmaker. Bellen kan natuurlijk ook: 085 106 1600

Kan je zelf enkel glas vervangen?

Ben je handig? Dan is het zeker mogelijk om enkel glas zelf te vervangen. Het is echter heel belangrijk dat het goed gebeurt. Heb je toch twijfels, huur dan een vakman in. Beter goed gezet dan achteraf spijt.

Ga je zelf glas vervangen? Hier zijn wat tips van MyGo:

  • De aanbevolen aftrek bij enkel glas is 5 mm.
  • De aanbevolen aftrek bij dubbelglas is 7 mm.
  • Gebruik een stanleymes om de kit rondom de ruit los te snijden.
  • Gebruik een plamuurmes of beitel om de glaslatten los te wrikken.
  • Gebruik voor het afdichten van het nieuwe glas speciale beglazingskit, deze kit is overschilderbaar. Siliconenkit gebruiken, kan ook maar is niet overschilderbaar. 

Enkel glas vervangen

Wat zijn de meest voorkomende glassoorten?

Meest voorkomende glassoorten zijn: enkel glas, dubbel glas en HR++. Enkel glas bestaat uit 1 laag. Dubbel glas bestaat uit 2 lagen en HR++ is dubbelglas met een coating en een isolerend gas tussen de platen. Er is ook nog triple glas, maar hiervoor moet je ook je kozijnen vervangen.

Enkel glas of dubbel glas of HR++ voor mijn huis, wat is beter?

Als gezegd, enkel glas is prima voor binnenshuis. Voor buitenshuis is enkel glas ten opzichte van dubbel glas erg dun. Hierdoor isoleert het minder goed. Er gaat in de winter veel warmte verloren en in de zomer warmt je woning sneller op. HR++ isoleert het beste. De investering voor HR++ betaalt zich dan ook snel terug. Het allerbeste isoleert triple glas.

Wat zijn de voordelen van goede isolatie?

Een goede isolatie komt jouw wooncomfort zeker ten goede. De woning wordt veel sneller warm en de temperatuur blijft constanter. Ook in warme zomermaanden is het fijn, want goede isolatie houdt de hitte buiten. Ook niet onbelangrijk… Het scheelt natuurlijk stookkosten.

Kan ik subsidie krijgen voor isoleren van mijn woning?

Ja dat kan! De overheid stelt subsidie beschikbaar voor isolatie. Zie voor de verschillende manieren van isoleren MyGo. Kies je voor één isolatiemaatregel dan krijgt je tot 15% terug van de overheid, (let op dit geldt vanaf 1-1-2023, bewaar daarom je factuur tot die tijd) Laat je 2 soorten isolatie aanbrengen, dan krijg je tot 30% van de kosten terug. Houd wel rekening met de m

Meerder offertes aanvragen

Ben je klaar om je glas te laten vervangen? Je kunt bij verschillende glaszetter een offerte aanvragen, door ze met elkaar te vergelijken vind je snel de ideale vakman voor jouw klus.

Zoek je een professionele glaszetter bij jou in de buurt?

Via MyGo vind je gemakkelijk een specialist,  die de werkzaamheden zo veilig en voorspoedig mogelijk voor je kan uitvoeren. Via MyGo Matchmaker kom je eenvoudig in contact met specialisten bij jou uit de buurt. Ook kun je bij meerdere specialisten offertes aanvragen. Vrijblijvend bellen kan natuurlijk ook: 085 106 1600