Schilder

Schilders bij jou in de buurt

Vind eenvoudig de beste schilder

Zoek je een schilder die de binnenkant of de buitenkant van je woning kan schilderen? Met de MyGo Matchmaker vind je direct gekwalificeerde schilders bij jou in de buurt.

Je kunt de Matchmaker zowel online als telefonisch gebruiken. Voor online, klik op de Matchmakerknop. Voor telefonisch, bel naar 085 106 1600.

Schilder bezig in woning

Veelgestelde vragen

Wat doet een schilder?

Een huisschilder voorziet diverse materialen (onder andere hout en kunststof) van een verflaag. Daarmee zorgt hij of zij ervoor dat die materialen beschermd zijn tegen invloeden van buitenaf.

Binnen de overkoepelende term huisschilder wordt onderscheid gemaakt tussen de binnenschilder en de buitenschilder. Daarnaast wordt de term winterschilder vaak gebruikt: dat zijn schilders die hun diensten ook in de winter aanbieden (vaak voor lagere tarieven, omdat schilders in de winter vaak minder opdrachten hebben).

Je kunt schilders inschakelen voor diverse soorten schilderwerk. In het kader van binnenschilderwerk kunnen schilders onder andere je muren, plafond, deuren, kozijnen en trap voor je schilderen. In het kader van buitenschilderwerk kunnen ze je schuur, tuinhuis, schutting, gevel, dakkapel en de kozijnen en deuren aan de buitenkant van je woning aanpakken.

Naast binnen schilderwerk en schilderwerk buiten kun je schilders ook inschakelen voor spuitwerk. Ze kunnen muurverf of latex op je muren spuiten, waarmee je een zo egaal mogelijke dekking krijgt. Deze schildermethode wordt steeds populairder, omdat de verf in één keer dekt en schilderklussen dus minder tijd in beslag nemen.

Binnenschilderwerk

Kozijnen laten schilderen

Buitenschilderwerk

Deuren laten schilderen

Winterschilder

Dakkapel laten schilderen

Plafond laten schilderen

Hout laten schilderen

Trap laten schilderen

Verf laten spuiten

Latex spuiten

 

De tabel hierboven toont een overzicht van onze pagina’s over de werkzaamheden van schilders. Daar kun je naar doorklikken als je meer wilt weten. Wil je je huis laten schilderen en wil je direct in contact gebracht worden met een schilder in jouw omgeving? Raadpleeg dan onze Matchmaker of bel naar 085 106 1600.

Schilder werkt met ladder

Wat kost een schilder?

Schilders werken met een uurtarief, een vaste prijs per project of een vaste prijs per m2. Daarnaast berekenen ze vaak voorrijkosten en kosten voor het gebruikte materiaal. De uiteindelijke kosten voor een schilder worden door veel verschillende factoren bepaald, die we hieronder toelichten.

Voor schilderklussen binnenshuis betaal je gemiddeld tussen de 30 en 40 euro per uur, voor schilderklussen buitenshuis ligt het uurtarief van de schilder tussen de 35 en 50 euro per uur. Een winterschilder geeft je vaak tussen de 5 en 25% korting op die tarieven. Betaal je de schilderkosten per m2? Dan ligt het gemiddelde tarief tussen de 25 en 45 euro. Bij spuitwerk ligt dat tarief tussen de 5 en 10 euro, bij sauswerk tussen de 10 en 15 euro. Alle prijzen zijn inclusief btw.

We hebben meerdere pagina’s waarop je het tarief van een schilder voor specifieke schilderklussen kunt vinden. Hieronder hebben we die pagina’s voor je in een tabel gezet.

Kosten plafond laten schilderen

Kosten dakkapel laten schilderen

Kosten trap laten schilderen

Kosten hout laten schilderen

Kosten deuren laten schilderen

Kosten huis schilderen

Kosten kozijnen schilderen

 

Welke factoren bepalen de kosten van een schilder?

De totale kosten voor schilderwerk hangen van veel verschillende factoren af. Allereerst spelen het soort klus en de omvang daarvan een rol. Binnenschilderwerk is altijd goedkoper dan buitenschilderwerk en het is goedkoper om een muur te laten spuiten dan om hem te laten schilderen. Bovendien betaal je voor grote schilderklussen uiteraard meer dan wanneer je slechts één muurtje wilt laten schilderen.

Een andere factor die van belang is voor de prijs van een schilder, is de voorbereidingen die getroffen moeten worden. Moet er bijvoorbeeld eerst nog veel worden opgeruimd voor de schilder met muren of kozijnen aan de slag kan, dan worden daar meer manuren voor gerekend (en dus meer kosten).

Daarnaast spelen de ervaring van de schilder en de gebruikte materialen een rol. Hoe ervarener de schilder, hoe minder uren er voor de klus nodig zijn. Worden er dure materialen gebruikt, dan stijgt de prijs die je betaalt. Tot slot is de leeftijd van je woning van belang. Je betaalt namelijk maar 9% btw over schilderskosten in plaats van 21% als je huis ouder is dan 2 jaar.

Gesprek met de klant

Eenvoudig prijzen van schilders vergelijken?

Wil je tarieven van schilders met elkaar vergelijken om de optie te vinden die het beste binnen je budget past? Dan ben je bij MyGo aan het juiste adres. In de MyGo Matchmaker is het mogelijk om verschillende contactopties aan te klikken, waaronder de optie voor het aanvragen van offertes of prijsopgaven bij meerdere schilders.

Wil je liever direct een schilder spreken die je meer kan vertellen over de prijzen die hij of zij berekent? Dan kun je ons Matchmaker telefoonnummer 085 106 1600 bellen of in de online Matchmaker de optie voor telefonisch contact kiezen. Ook kun je een terugbelverzoek plaatsen, zodat je wordt teruggebeld op een moment dat jou uitkomt.

Welke voordelen biedt een schilder?

Als je een schilder inschakelt geniet je van meerdere voordelen, zowel tijdens het proces als bij het eindresultaat. Allereerst wordt je veel werk (en stress) uit handen genomen, omdat je niet zelf aan de slag hoeft. Daarnaast heeft een schilder de nodige kennis en ervaring, waardoor hij of zij precies weet hoe de klus moet worden aangepakt en indien nodig advies kan geven.

Bovendien werkt een professionele schilder met de juiste technieken, waardoor je klus zo snel mogelijk klaar is, je geld bespaart en je verzekerd bent van een mooi eindresultaat. Zowel dankzij de gebruikte technieken als dankzij de professionele materialen zorgt een schilder er bovendien voor dat het resultaat zo lang mogelijk mooi blijft.

Daar komt nog bij dat een netjes geschilderd huis een hogere opbrengst heeft op de woningmarkt. Zit je erover te denken om je woning te verkopen, dan is het dus erg verstandig om het schilderwerk uit te besteden aan een professional. Tot slot bieden de meeste schilders een garantie voor hun werk, waardoor je niet op jezelf aangewezen bent als er iets misgaat.

Schilder is een muur aan het schilderen

Waarop letten bij het inschakelen van een schilder?

Als je besluit om een schilder in te schakelen, is het verstandig om een aantal dingen helder te hebben. Stel jezelf daarom de volgende vragen voor je met een schildersbedrijf in zee gaat:

 • Beschikt het schildersbedrijf over belangrijke keurmerken, bijvoorbeeld het Keurmerk Kwaliteitsvakman of het keurmerk De Betere Schilder?
 • Werkt het schildersbedrijf met heldere tarieven, garantieregelingen en voorwaarden? Is duidelijk wat er allemaal bij de prijs is inbegrepen (bijvoorbeeld de btw, herstelwerk, voorrijkosten en materiaalkosten)?
 • Communiceren de medewerkers van het schildersbedrijf op een manier die je prettig vindt?
 • Wordt er een duidelijke begin- en einddatum voor de schilderklus vastgesteld als je het schildersbedrijf inschakelt, zodat je weet hoe lang de klus gaat duren?
 • Wordt duidelijk gemaakt met welke materialen de schilder precies te werk zal gaan als je het schildersbedrijf inschakelt?
 • Hanteert het schildersbedrijf tarieven die in het verlengde liggen van de tarieven van concurrenten?
 • Hebben mensen in je omgeving goede ervaringen met het schildersbedrijf of zijn er veel positieve online reviews over het bedrijf te vinden?
 • Kun je offertes bij het schildersbedrijf opvragen en zo ja, bevatten die offertes alle benodigde informatie (planning, materiaalkosten, voorrijkosten, btw, totaalprijs)?

Hoe vind je direct de meest geschikte schilder?

MyGo kan je helpen bij de zoektocht naar de best passende schilder voor jouw situatie. Via de MyGo Matchmaker koppelen we je aan een schildersbedrijf bij jou in de buurt dat aan al je wensen voldoet. Je kunt op de Matchmakerknop klikken om de Matchmaker online te gebruiken. Telefonisch contact kan ook! Je kunt ons bereiken op het nummer 085 106 1600.

Verf spuiten

Verf spuiten

Zijn jouw muren en plafonds toe aan een nieuwe en frisse laag verf? Wil je deze klus zo snel en voordelig mogelijk geklaard hebben? Kies er dan voor om ze te laten spuiten in plaats van te sauzen. Je kunt de muren en plafonds overspuiten in dezelfde of in een andere kleur, zodat ze er weer helemaal als nieuw uitzien. 

Verf spuiten, waarom? 

Er zijn een aantal belangrijke voor- en nadelen van verf spuiten ten opzichte van het sauzen van grote oppervlakten.

Voordelen

 • Voordeliger. Allereerst is de prijs van spuitverf per m2 voordeliger dan dat van gewoon verf. Dit kan je dus flink schelen bij het verven van grotere oppervlaktes.
 • Geen strepen of banen. Spuitverf laat geen strepen of banen achter, maar een mooie egale laag. Het is hierbij wel belangrijk dat de muur voorafgaand geen oneffenheden bevat. Mocht dit wel het geval zijn dan is het verstandig de oppervlakte(s) eerst te egaliseren.
 • Sneller en efficiënter. Een ander bijkomend voordeel is de snelheid en efficiëntie van het spuiten. Doordat het spuiten met een spuitmachine gedaan wordt, kan men snel grote oppervlaktes bedekken met een laag verf.

Nadelen

Vele voordelen dus, maar aan ieder voordeel zit helaas ook een nadeel.

 • Meer afplakken. Er moet in de ruimte meer afgeplakt worden dan bij het gebruik van een verfroller. De reden daarvan is dat er nevel vrijkomt bij het spuiten. Wanneer je niet goed afplakt, zal er achteraf een hoop schoonmaakwerk te doen zijn.
 • Oneffenheden blijven zichtbaar. De eventuele scheuren en gaten blijven zichtbaar na het spuiten. Zorg er daarom voor dat je het oppervlakte altijd vooraf egaal maakt. 

De schilders van MyGo staan altijd voor je klaar. Je kunt via de MyGo Matchmaker snel en eenvoudig in contact komen met een schilder in jouw buurt. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en kies zelf welke schilder het beste aansluit bij jouw wensen en behoeften. Het is ook mogelijk om direct in contact te komen met een schilder in jouw regio via 085 106 1600.

Trap laten schilderen

Trap laten schilderen

Een trap heeft nogal wat te verduren, aangezien de oppervlakte vaak gebruikt wordt. Dit heeft uiteraard gevolgen voor het hout- en schilderwerk van de trap. Het is belangrijk om deze goed te onderhouden, zodat het geen doorn in het oog wordt en je scheuren en gaten voorkomt. Wanneer er beschadigingen op een trap aanwezig zijn, is deze minder veilig en kunnen er vervelende ongelukken gebeuren. 

Het schilderen van een trap is een tijdrovende klus en vergt nauwkeurigheid en enige vakkennis. Voor het beste resultaat is het aan te raden om dit te laten doen door een erkend schilder. Wanneer je dit laat doen is het goed om te weten welk soort verf je het beste kan gebruiken en wat de kosten hiervan zijn. 

Verfsoorten

Het kiezen van een goede verfsoort is belangrijk. Je wilt immers geen verf aanbrengen wat je om de drie maanden zou moeten bijwerken. Het is daarom aan te raden een slijtvaste verf te gebruiken, zoals een vloercoating die bestaat uit een basiscoating en een verharder. Deze laatste component zorgt voor een harde bovenlaag, waardoor de trap beschermt wordt tegen slijtage. Wanneer je kiest voor acrylverf, is het verstandig om een toplaag aan te brengen van transparante parketlak. Voor het verkleinen van de kans op uitglijden kan je het beste kiezen voor een antislip of zijdeglans verf, deze zijn stroever dan een hoogglans verfsoort. 

Trap schilderen, wat zijn de kosten?

Het laten schilderen van een trap kost gemiddeld tussen de € 350 en € 700. Deze prijzen zijn inclusief arbeidsloon, verf en materiaal. Een schilder rekent ongeveer € 40 per uur. De totale kosten zijn met name afhankelijk van de schilder en de huidige staat van jouw trap. De totaalprijs bestaat voor ongeveer 75% uit arbeidskosten en 25% uit materiaalkosten.

Voor hulp bij het schilderen van jouw trap staan de schilders van MyGo altijd voor je klaar. Via de MyGo Matchmaker kom je snel en eenvoudig in contact met een schilder bij jou in de regio. Je kunt hier gratis en vrijblijvend offertes vergelijken, zodat je zelf de beste vakman voor jouw schilder kan uitzoeken. Het is ook mogelijk om te bellen met onze klantenservice via 085 432 00 32. 

Dakkapel schilderen

Dakkapel schilderen

Dakkapel schilderen, waarom? 

Een dakkapel krijgt veel te verduren, helemaal met de wisselende weersomstandigheden in Nederland. Van regen, wind en hagelstoten tot de hitte van de zonnestralen kunnen ervoor zorgen dat het schilderwerk beschadigd raakt. Hierdoor zijn de meeste dakkapellen eens in de 5 jaar toe aan nieuw schilderwerk. Het is belangrijk dit goed te onderhouden, omdat de verf ook bescherming biedt tegen houtrot en lekkages. Wacht daarom niet te lang met het schilderwerk en voorkom dat je ook het rotte hout van het dakkapel moet vervangen. Een goed onderhouden houten dakkapel kan ongeveer 25 jaar meegaan. Heb je een aluminium of een kunststof dakkapel? Deze hoeven niet geverfd te worden. 

Onderhoud schilderwerk

Je kan een aantal dingen doen om het schilderwerk goed te onderhouden, zodat een dakkapel zo lang mogelijk meegaat. Denk hierbij aan het regelmatig schoonmaken van het schilderwerk met een lauwwarme doek. Hierdoor verwijder je vuil- en zandresten en voorkom je houtrot. Ook is het verstandig om het dakkapel regelmatig te controleren op blaasjes en scheurtjes. Indien je deze tegenkomt is het goed om dit zo snel mogelijk te repareren, dan voorkom je dat de beschadigde plekken groter worden. Je kan het verven en onderhoud van een dakkapel zelf doen of uitbesteden aan een vakman. 

Zelf doen of uitbesteden? 

Het schilderen van een dakkapel brengt vanwege de hoogte niet alleen veiligheidsrisico's met zich mee, het dakkapel bevat ook vaak kleine details en moeilijke hoekjes. Het vergt enige nauwkeurigheid en vakmanschap om deze klus tot een mooi eindresultaat te brengen. Daarnaast neemt het ook aardig wat tijd in beslag om een dakkapel te schilderen, meestal duurt dit wel een paar dagen. 

Kosten dakkapel schilderen

De gemiddelde prijzen voor het laten schilderen van een dakkapel liggen tussen de € 500 en €1000 inclusief arbeidsloon, verf en materiaal. De totaalprijs is met name afhankelijk van de afmeting en de huidige staat van het dakkapel. Daarnaast speelt het uurloon van de schilder hierin ook een belangrijke rol. 

Voor hulp bij zowel het schilderen als het repareren en onderhouden van jouw dakkapel staan de schilders van MyGo altijd voor je klaar. Via de MyGo Matchmaker kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen van vakmannen bij jou in de buurt. Bel je liever? Ook dat kan. Onze klantenservice is te bereiken via 085 432 00 32.

Schilders

Schilders

Veel mensen zien op tegen een grote schilderklus in huis. Zeker binnenschilderwerk is doorgaans tijdrovend en lastig, maar ook buitenschilderwerk wil nogal eens tegenvallen. Wil je dit in één keer goed aanpakken, dan kan je via Mygo zoeken naar een vakkundige schilder in de regio. Deze helpt je bij binnen- en buitenschilderwerk, het behangen van de woning én het herstellen van eventuele waterschade in combinatie met verzekeringswerk. Zo heb je zelf geen omkijken naar het schilderen van de woning en kan je snel genieten van het beste resultaat.

Binnenschilderwerk

Schilderen aan de binnenzijde van je woning is vaak lastig. Je moet secuur te werk gaan en daarbij vooral zorgen dat er geen verf op de vloer komt. Heb je meerdere ruimtes in de woning die aangepakt moeten worden, dan kan een dergelijke klus behoorlijk tijdrovend zijn. Een schilder kan je in huis helpen met schilderen, maar ook met het behangen van de muren en het herstellen van vochtschade naar aanleiding van lekkage. Kies je voor een schilder bij Mygo, dan zorgt deze ervoor dat al het binnenschilderwerk optimaal wordt afgeleverd. Om kwaliteit te garanderen neemt de schilder alle tijd voor jouw klus. Informeer daarom vooraf naar de mogelijkheden en het tijdspad.

Buitenschilderwerk

Het buitenschilderwerk is weer van een hele andere orde. Hierbij hebben we het doorgaans over het schilderen van kozijnen en de gevel, maar ook het schilderen van een schutting of de volledige woning behoren tot de werkzaamheden van onze ervaren buitenschilders. De buitenschilder neemt zowel particuliere woningen als iets grotere bedrijfspanden aan en garandeert voor jou het beste resultaat, waar je nog jaren van blijft genieten. Zorg dat je van te voren al je wensen op papier hebt staan, want met name de gevel en kozijnen van je woning zijn als een eerste visitekaartje.

Kosten schilder

De kosten voor een schilder verschillen per klus. Voordat je op zoek gaat naar een vakkundige schilder bij Mygo, zorg er dan voor dat je een indicatie hebt van de totale oppervlakte van de ruimte die geschilderd moet worden, want dit is met het oog op de offerte erg belangrijk. Een buitenschilder rekent per m2 een bedrag van circa 40 euro. Een binnenschilder is doorgaans voordeliger; deze kan gebruik maken van diverse technieken zoals sauswerk, spuitwerk en standaard schilderen. Schilderen is daarbij per m2 met ongeveer 30 euro het meest prijzig, gevolgd door sauswerk (15 euro) en spuitwerk (10 euro). Voor grotere klussen met diverse muren in de woning kan je daarom het beste gebruik maken van een schilder in combinatie met spuitwerk.

De garantie van een vakman

Je wilt de schilderklus door een echte vakman laten uitvoeren. Bij Mygo zijn deze vakmensen in jouw regio te vinden. Zij werken secuur, effectief en netjes om het beste resultaat te realiseren. Sta je ook aan de vooravond van een schilderklus die je het liefst overlaat aan een professional? Ga dan via MyGo op zoek naar een gecertificeerde schilder uit de regio. Dit is ook telefonisch mogelijk via: 085 432 00 32.

Plafond laten schilderen

Plafond laten schilderen

Begint je plafond kleur te verliezen of zitten er lelijke plekken op je plafond en wil je deze graag weer netjes hebben? Dan is het tijd om je plafond te laten schilderen! Dit is een klus die meestal eens in de 7 jaar gedaan moet worden. Voor het schilderen van een plafond is het belangrijk dat iemand met ervaring deze klus uitvoert. Je moet namelijk kunnen werken met een ladder of een trap en verstand hebben van de juiste voorbereidingen en het soort verf dat je kan gebruiken. 

Soort verf

Voor het witten van een plafond kan je verschillende soorten verf gebruiken. De meestgebruikte soort is latexverf, omdat deze voordelig is en makkelijk schoon te maken. Ook kan latexverf prima damp doorlaten, waardoor deze toegepast kan worden in vochtige ruimtes. Naast latexverf wordt acrylverf ook regelmatig gebruikt voor het schilderen van een plafond. Deze soort is wel wat prijziger dan latexverf, maar kan heel goed ademen waardoor deze soort ideaal is voor keukens en badkamers. 

Sauzen of spuiten? 

Je kan je plafond laten spuiten met een verfspuit of sauzen met een stok en een roller. Het voordeel van spuitwerk is dat het voordeliger, sneller en efficienter is. Ook laat een spuitmachine weinig tot geen banen achter, dus de afwerking is vaak mooier dan wanneer je zou sauzen. Nadeel is dat er veel nevel vrijkomt en je vaak de hele ruimte moet afplakken. Het voordeel van sauzen is dat je minder knoeit en daardoor minder hoeft af te plakken. 

Kosten plafond laten schilderen

De prijzen voor het schilderen van een plafond hangen af van de oppervlakte van het plafond, het uurloon en de benodigde tijd van de schilder. Om een indicatie te geven vind je hier de gemiddelde prijzen per m2: 

 • Spuitwerk: € 6 - € 10 per m2
 • Sauswerk: € 10 - € 15 per m2

Voor hulp bij het spuiten of sauzen van jouw plafond, staan de schilders van MyGo altijd klaar. Je kunt via de MyGo Matchmaker zelf een schilder uitzoeken die past bij jouw wensen en behoeftes. Daar vind je namelijk verschillende schilders uit jouw regio die je kan vergelijken. Het is ook mogelijk om telefonisch contact op te nemen via 085 432 00 32.

Latex spuiten

Latex spuiten

Het spuiten van latexverf met een spuitmachine wordt steeds vaker gedaan. Het is namelijk relatief voordelig, het laat geen strepen achter en de schilder kan efficienter te werk gaan waardoor het minder tijd kost om een oppervlakte af te werken. Een nadeel van spuitwerk is dat er nevel vrijkomt, om die reden moet je vaak de hele ruimte afplakken. Het lijkt misschien makkelijk om met een spuitmachine te werken, maar dat is het niet. Er is enige kennis en ervaring nodig om een mooi eindresultaat te behalen bij het latex spuiten. 

Geschikte wanden latex spuiten

Het is belangrijk dat de wanden mooi egaal zijn, voordat je de latex erop laat spuiten. Mochten er namelijk oneffenheden in het oppervlakte zitten, dan blijf je deze zien nadat de latex erop zit. Zorg er daarom altijd voor dat de oppervlakte(s) saus- en spuitklaar zijn gemaakt. Dat betekent dat alle scheuren, gaten en andere oneffenheden netjes zijn weggewerkt en de wand helemaal egaal is. 

Kosten latex spuiten

De prijzen voor het laten spuiten van latex is afhankelijk van de kwaliteit van de verf, het uurloon van de schilder, de oppervlakte van de te spuiten wand(en) en het aantal kleuren dat je kiest. Hoe meer kleuren je kiest, hoe duurder de prijs per m2. De gemiddelde kosten voor latex spuiten liggen tussen de 6 en 14 euro exclusief arbeidsloon. Een schilder vraagt gemiddeld tussen de 30 en 40 euro per uur. 

Voor hulp bij het latex spuiten kan je gebruik maken van de MyGo Matchmaker. Via de Matchmaker kun je verschillende schilders bij jou in de buurt met elkaar vergelijken en de voor jou beste optie zelf uitkiezen. Het is ook mogelijk om telefonisch contact op te nemen via 085 106 1600. Je kunt dan persoonlijk en direct geholpen worden met het vinden van een geschikte schilder in jouw regio.

Kozijnen schilderen

Kozijnen schilderen

Kozijnen schilderen, wanneer?

De meeste kozijnen zijn tussen de 5 en 7 jaar toe aan een verversing van het schilderwerk. Dit is afhankelijk van de locatie en omstandigheden waarin de kozijnen zich bevinden. De kozijnen hebben buiten meer te verduren dan binnen, vanwege de wisselende weersomstandigheden in Nederland. Veel regen, wind, hagel en kou tast het schilderwerk aan. Om die reden is het schilderwerk buiten eerder aan vernieuwing toe, meestal om de 5 jaar. Binnenshuis is er minder weerstand, waardoor het schilderwerk langer meegaat en meestal om de 7 jaar vervangen wordt. Wanneer je de volgende beschadigingen tegenkomt, weet je dat het tijd is een schilderbeurt:

 • De verf heeft scheurtjes.
 • De verf is beschadigt, slijtage of verkleurt
 • De verf is niet goed gehecht aan het kozijn

Soort kozijnen

Er zijn drie verschillende soorten kozijnen:

 1. Houten kozijnen
 2. Aluminium kozijnen
 3. Kunststof kozijnen

Het is belangrijk om de houten kozijnen van een goede laag verf te voorzien. Niet alleen omdat dit er beter uitziet, maar ook omdat de verflaag dient ter bescherming van het hout. Daardoor kan je schimmels en houtrot voorkomen. Aluminium en kunststof kozijnen hoeven niet geverfd te worden. Deze behouden hun gehele levensduur dezelfde kleur. Het is wel mogelijk om deze te verven, indien je bijvoorbeeld graag een andere kleur wilt. Let hierbij wel goed op het soort primer dat je gebruikt, dit is belangrijk voor het hechten van de verf. Hoe beter het kan hechten, hoe langer de verflaag mooi blijft.

Onderhouden

Het goed onderhouden van de verflaag zorgt ervoor dat de kozijnen zo lang mogelijk mooi blijven. Hier kan je invloed op uitoefenen door oneffenheden direct te repareren, zodat deze niet groter worden. Ook kan je zorgen voor een goede ventilatie, zodat de vochtige lucht weg kan uit de woning en het schilderwerk niet aantast. 

Kosten kozijnen laten schilderen

De gemiddelde prijzen voor het laten schilderen van je kozijnen ligt gemiddeld tussen de 450 en 1750 euro inclusief verf, materiaal en btw. Deze kosten zijn afhankelijk van het aantal kozijnen, de huidige staat en het arbeidsloon van de schilder. Een schilder rekent gemiddeld tussen de 30 en 50 euro per uur.

Voor hulp bij het schilderen van jouw kozijnen kun je gebruikmaken van de MyGo Matchmaker. Hier kun je snel en gemakkelijk een geschikte vakman vinden bij jou in de buurt. Je kunt hier één of meerdere offertes opvragen, zodat je een goed beeld krijgt van de exacte kosten voor jouw klus. Vervolgens kun je zelf een geschikte schilder uitzoeken en een afspraak maken. Heb je liever direct en persoonlijk contact? Bel dan naar 085 106 1600

Hout schilderen

Hout schilderen

Hout in uw woning schilderen, wanneer

Wanneer je te maken hebt met houtwerk in jouw woning is het belangrijk om dit regelmatig opnieuw te verven. Het schilderwerk zorgt er namelijk niet alleen voor dat de woning er mooi en verzorgd uit ziet, het dient ook ter bescherming van het houtwerk. Indien je het schilderwerk verwaarloost, kan dit vervelende problemen geven zoals scheuren, gaten, schimmels en houtrot. Als je ziet dat het hout dit soort oneffenheden krijgt is het belangrijk zo snel mogelijk te handelen en het houtwerk te repareren. Daarmee voorkom je dat het probleem groter wordt en je niet ook het hout zelf zou moeten vervangen. Het meeste houtwerk moet eens in de 5 jaar opnieuw geschilderd worden.

Onderhoud

Wil je dat het houtwerk zo lang mogelijk mooi blijft? Dan is het belangrijk dit goed te onderhouden. Dat kan je doen door oneffenheden direct aan te pakken en niet te wachten totdat het probleem groter wordt. Dus zie je scheurtjes, gaten of houtrot? Wacht dan niet af, maar laat dit zo snel mogelijk repareren. Daarnaast is een goede vochtregulatie ook belangrijk. Zorg ervoor dat de vochtige, vervuilde lucht niet in de woning blijft hangen, maar zorg voor voldoende frisse lucht, ook in de wintermaanden. Op die manier voorkom je dat het vocht in het hout gaat zitten en het hout- en schilderwerk aantast.

Kosten hout laten schilderen

De gemiddelde prijzen voor het laten schilderen van houtwerk binnen in de woning is sterk afhankelijk van het uurloon van de schilder, de huidige staat en de oppervlakte van het houtwerk. Een schilder rekent gemiddeld tussen de €35 en €45 per uur. Je kan er ook voor kiezen om een prijs per m2 af te spreken. Deze ligt meestal rond de €30 per m2. Hoe groter het oppervlak, hoe voordeliger de prijs per m2 vaak wordt.

Voor hulp bij het schilderen van jouw houtwerk staan de vakmannen van MyGo altijd voor je klaar. Je kan gebruik maken van de MyGo Matchmaker om verschillende schilders bij jou in de buurt te vinden. Deze kan je vervolgens met elkaar vergelijken, zodat je zelf de beste optie kan kiezen. Daarnaast is het ook mogelijk om direct en persoonlijk geholpen te worden bij het vinden van een geschikte schilder voor jouw klus via 085 432 00 32.

Deuren schilderen

Deuren schilderen

Deur laten schilderen, wanneer

Het schilderen van deuren is een nauwkeurige klus, die enige kennis en ervaring nodig heeft. Het is belangrijk dat de deur geen oneffenheden bevat, mooi geschuurd en in de grondverf gezet is voordat deze geverfd kan worden. Het schilderwerk dient niet alleen ter verbetering voor het oog, maar ook ter bescherming van het hout. Vooral de buitendeuren hebben veel te verduren met de wisselende weersomstandigheden in Nederland. Het is daarom raadzaam deze eens in de 5 jaar opnieuw te verven. De deuren in de woning gaan meestal langer mee en worden vaak om de 7 jaar van een nieuwe laag verf voorzien.

Onderhoud plegen

Wanneer je ziet dat er scheuren, gaten of andere oneffenheden verschijnen in een deur, zorg er dan voor dat je dit zo snel mogelijk repareert. Doe je dit niet, dan zal het probleem groter worden en kan je te maken krijgen met houtrot en schimmels, waardoor je het risico loopt de hele deur te moeten vervangen. Een goede vochtregulatie in de woning zorgt er ook voor dat de vervuilde en vochtige lucht naar buiten verdwijnt en er frisse lucht naar binnen kan. Op die manier gaat het vocht niet in het hout zitten waardoor je minder snel te maken zal krijgen met houtrot.

Deur laten schilderen, kosten

De gemiddelde prijzen voor het laten schilderen van een deur liggen tussen de 250 en 900 euro inclusief verf, materiaal en arbeidsloon. Indien je ook de deurposten wilt laten schilderen moet je rekenen op een gemiddeld bedrag tussen de 800 en 1900 euro inclusief verf, materiaal en arbeidsloon. Het totaalbedrag bestaat ongeveer voor 80% uit arbeidsloon en 20% uit overige kosten. Het uurloon van de schilder bepaalt dus voor een groot gedeelte de totaalprijs.

Voor hulp bij het schilderen van je deuren kan je gebruik maken van de MyGo Matchmaker. Hier kun je snel en gemakkelijk een erkend schilder vinden bij jou in de buurt. Je kan hier meerdere offertes opvragen, zodat je een goed beeld krijgt van de exacte kosten voor jouw klus. Vervolgens kan je zelf een geschikte schilder uitzoeken en een afspraak maken. Liever direct en persoonlijk contact? Dat kan ook via 085 106 1600.

Buitenschilderwerk

Buitenschilderwerk

Schilderwerk buiten, wat?

Er zijn verschillende onderdelen aan de buitenkant van een woning die geschilderd kunnen worden. Een buitenschilder kan de woning voorzien van een nette en verzorgde verflaag van o.a. de volgende zaken:

Schilderwerk buiten, waarom?

Een goede verflaag aan de buitenkant van een woning heeft twee belangrijke redenen:

 1. Verzorgd uiterlijk
 2. Bescherming

Verzorgd uiterlijk

Wil je een goede indruk achterlaten op je buren, voorbijgangers, familie en vrienden? Dan zijn verfbladders, scheuren, gaten en verkleuring van het schilderwerk buiten liever geen dingen die je in het zicht wilt hebben. Een nette en verzorgde verflaag zorgt er dan voor dat de woning een goede eerste indruk achterlaat en weer gaat stralen.

Bescherming

Naast een mooi aanzicht, dient het schilderwerk ook ter bescherming van de woning. Door de wisselende weersomstandigheden in Nederland heeft de buitenkant van de woning veel te verduren. Met een goede verflaag bescherm je onder andere het houtwerk tegen houtrot en de woning tegen vochtige plekken.

Schilderwerk buiten, wanneer?

Het laten schilderen van de buitenkant van een woning kan het beste gebeuren bij een temperatuur tussen de 10 en 25 graden. Bij koudere temperaturen duurt het erg lang voordat de verf opgedroogd is en bij warmere omstandigheden droogt de verf te snel waardoor je strepen kan krijgen. De ideale periode voor een buitenschilder is daarom tussen april en oktober. Buitenschilderwerk is meestal eens in de 5 jaar toe aan vervanging. Wanneer je de volgende aandachtspunten tegenkomt, weet je dat de woning een nieuwe verflaag kan gebruiken:

 • Gaten, scheuren of blaasjes
 • Verfbladders
 • Verkleuringen
 • Houtrot of andere beschadigingen

Kosten schilderwerk buiten

De gemiddelde totaalprijzen voor buitenschilderwerk van een gehele woning liggen tussen de €1000 en €6000 incl. btw. Hoe kleiner de woning, hoe voordeliger je uit bent. Voor kleinere oppervlaktes rekent een schilder een prijs per uur of per m2. De gemiddelde prijs per uur ligt tussen de €35 en €45 en de gemiddelde prijs per m2 ligt tussen de €30 en €40 incl. verf, materialen en btw.

Voor het inschakelen van een buitenschilder kan je gebruik maken van de MyGo matchmaker. Hier kan je snel en gemakkelijk verschillende schilders met elkaar vergelijken door het bekijken van hun profiel en het opvragen van verschillende offertes. Heb je liever direct telefonisch contact? Dat kan ook via 085 – 432 00 32.

Binnenschilderwerk

Binnenschilderwerk

Schilderwerk binnen, wat?

De werkzaamheden van een binnenschilder variëren van het geven van professioneel advies tot het afwerken van alles wat binnenshuis geschilderd kan worden en meer. Hieronder vind je een overzicht van de klussen die een binnenschilder voor je uit kan voeren:

 • Binnen schilderwerk, alle onderdelen die in huis geschilderd kunnen worden, zoals: muren, plafonds, trap, deur, keuken, kozijnen etc. De binnenschilder kan de klus van a tot z voor je uitvoeren.
 • Reparatie schilderwerk, indien er scheuren, blaasjes, gaten of andere oneffenheden te zien zijn kan de binnenschilder dit voor je repareren. Dit zorgt er niet alleen voor dat de woning er weer mooi uitziet, maar dient ook ter bescherming van de woning. Indien je dit niet aanpakt, kunnen er bijvoorbeeld vocht- of schimmelplekken optreden.
 • Onderhoud, het is belangrijk om het schilderwerk goed te onderhouden om oneffenheden, houtrot, schimmels etc. te voorkomen. Dit kan de schilder ook voor je doen. Hij komt dan eens in de zoveel tijd het schilderwerk controleren en zo nodig direct repareren.

Schilderwerk binnen, waarom?

Het is belangrijk om de woning van goed en verzorgd schilderwerk te voorzien, omdat dit dient ter:

 • Bescherming
 • Uitstraling

Bescherming

Een likje verf meer of minder lijkt misschien niet zo belangrijk, maar dat is het wel degelijk. Het biedt de verschillende onderdelen in de woning namelijk bescherming tegen vervelende vocht- of schimmelplekken. Ook kan er houtrot of slijtage ontstaan indien het schilderwerk niet in orde is.

Uitstraling

Een woning is niet alleen je thuis, maar ook vaak een plek van ontmoetingen met familie, vrienden, buren etc. Wanneer mensen langskomen is het aanzicht van verfbladders, scheuren, blaasjes en gaten meestal geen prettige ervaring. Laat staan dat je gasten hebt die komen genieten van een lekkere lunch of andere maaltijd. Een nette en verzorgde verflaag zorgt ervoor dat de woning een goede eerste indruk achterlaat, warmte uitstraalt en mensen een goed en vertrouwd gevoel geeft.

Soort verf

De meest populaire verfsoort voor binnen schilderwerk is acrylverf. Deze soort verf is op waterbasis en is daardoor duurzamer dan verf op terpentinebasis. Acrylverf wordt vaak gebruikt, omdat deze geen geur bevat, kleurvast en sneldrogend is. Ook latexverf wordt veelgebruikt binnen een woning. Dit type verf heeft een isolerende werking en is relatief makkelijk over te schilderen, maar minder goed afwasbaar.

Kosten schilderwerk binnen

De gemiddelde totaalprijzen voor schilderwerk binnenshuis kan variëren tussen de €200 en €2000 incl. btw. Deze kosten zijn voornamelijk afhankelijk van de grootte van de klus en het arbeidsloon van de schilder. Het laten schilderen van een muur van 15m2 ligt bijvoorbeeld dichter bij de €200 en het laten schilderen van een plafond rond de 100m2 zal eerder tegen de €2000 aan zitten. Deze prijzen zijn incl. materiaal, arbeidsloon en btw. Een binnenschilder rekent gemiddeld tussen de €30 en €40 per uur of tussen de €30 en €35 per m2.

Voor hulp bij het schilderen binnenshuis kan je gebruik maken van de MyGo matchmaker. Hier kan je snel en eenvoudig verschillende schilders met elkaar vergelijken door meerdere offertes op te vragen. Heb je liever telefonisch contact? Bel dan 085 – 432 00 32. Je komt dan direct in contact met een schilder bij jou in de buurt.

Winterschilder

Winterschilder

Winterschilder, waarom?

Is jouw woning toe aan nieuw schilderwerk? En wil je dit graag zo voordelig mogelijk laten doen? Denk dan eens aan het inschakelen van een winterschilder. In de winter hebben schilders meestal een rustige planning, waardoor zij in deze periode vaak voordeliger hun diensten aanbieden. Verder kan een winterschilder precies dezelfde werkzaamheden verrichten als een gewone schilder.

Winterschilder, voordelen

Wanneer je  een winterschilder overweegt, zijn er een paar belangrijke voordelen waar je gebruikt van kunt maken namelijk:

Voordelige tarieven, doordat de winter een rustige periode is voor schilders liggen de tarieven voor hun diensten lager.

 • Flexibelere planning, doordat het een rustige periode is, hoef je meestal niet lang te wachten tot jouw schilderwerk gedaan kan worden.
 • Gewaarborgde kwaliteit, door de ontwikkeling van veel professionele verfsoorten die goed bestand zijn tegen lagere temperaturen lijdt de kwaliteit van het buitenschilderwerk niet meer onder deze omstandigheden.
 • Minder overlast, doordat je in de winter meestal geen gebruik maakt van de tuin heb je ook geen last van de steigers die de schilder gebruikt om de woning te schilderen.

Winterschilder, wanneer?

Winterschilders schilderen logischerwijs in de winter. De exacte periode waarin zij actief zijn ligt tussen 21 november en 21 maart. Dit kan per jaar wat afwijken, omdat de weersvoorspellingen uiteraard wisselend zijn. Hoe langer het mooi weer blijft, hoe langer de schilder wacht met het aanbieden van de lagere tarieven voor de winterperiode.

Wat kost een winterschilder?

Winterschilders geven meestal tussen de 10% en 30% korting op de schilderklus. De arbeidskosten voor binnen schilderwerk liggen gemiddeld op €25 per m2 en voor buitenschilderwerk rond de €30 m2.  

Voor hulp bij het schilderen van jouw woning kan je gebruik maken van de MyGo matchmaker. Daar kan je verschillende schilders bij jou in de buurt vinden en met elkaar vergelijken. Het is mogelijk om meerdere offertes aan te vragen, zodat je een goed beeld krijgt van de exacte kosten voor jouw klus. Vervolgens kan je een schilder uitkiezen die past bij jouw wensen en behoeften. Bel je liever? Dat is ook mogelijk via 085 106 1600. Je komt dan direct in contact met een schilder bij jou in de buurt.


Dit is het einde van de pagina

Hopelijk weet je nu alles wat je moet weten over schilders en schilderwerk. Heb je nog meer vragen? Hieronder vindt je nog een paar gerelateerde onderwerpen.

Zoek je iets anders? Kijk dan eens rond in onze categorieën.

Spreek direct een medewerker!
Waarom MyGo?
 • Direct een specialist geregeld
 • Snel een offerte binnen
 • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
 • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
 • Direct hulp via ons service center
 • Nauwkeurige bedrijfsselectie

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!