Stukadoor

Onderstaand vind je uitgebreide klusinformatie met betrekking op de werkzaamheden van een stukadoor.

Zowel de inhoudsopgave als de tekst bevatten handige links om je te helpen met navigeren. Door de voor jou relevante onderwerpen aan te klikken kom je op een pagina die meer informatie geeft over de betreffende klus. Zo is inlezen over de klus een fluitje van een cent!

Alles over stukadoors

Alles over stukadoors

Stukadoor, werkzaamheden

Een stukadoor zorgt ervoor dat alle oneffenheden in een wand of plafond gerepareert worden en het oppervlakte vervolgens saus- of behangklaar wordt gemaakt. Dit doet hij met stucwerk of sierpleister. Dit brengt hij op de wanden aan met gebruik van diverse technieken en materialen. Voorbeelden hiervan zijn: 

 • Spackspuiten, deze pleister wordt snel aangebracht met behulp van een spuitmachine. Spack is een van de meest voordelige manieren van stucen. 
 • Sierpleister, de meest bekende vorm van sierpleister is spachtelputz. Een groot voordeel hiervan is dat het in alle kleuren verkrijgbaar is waardoor je niet meer hoeft te schilderen. 
 • Stucwerk, dit is de voorbereiding op het behangen of schilderen van de wanden. Door het stuken van de oppervlakte(s) zorg je ervoor dat de wanden vrij zijn van oneffenheden zoals gaten en scheuren. 

Deze pleisters zorgen voor een goede bedekking van de wand met een mooie egale uitstraling. Deze dient niet alleen voor een netjes afgewerkt interieur, maar draagt ook bij aan de bescherming van de woning. 

Stukadoor, de voordelen

Het inschakelen van een stukadoor brengt een hoop voordelen met zich mee. Hieronder vind je de belangrijkste: 

 • Kwaliteit, een stukadoor heeft de nodige kennis en ervaring om jouw muren en plafond van het juiste stucwerk te voorzien. Daardoor kan hij jou volledig ontzorgen en goede kwaliteit bieden. 
 • Garantie, de meeste stukadoors beschikken over dusdanig veel ervaring dat zij vaak een garantie afgeven voor het geleverde werk. Daarmee waarborg je de kwaliteit en de duurzaamheid van jouw stucwerk. 
 • Persoonlijk advies, een stukadoor heeft genoeg ervaring om jou te voorzien van advies over jouw stucwerk. Welke soort kan je het beste gebruiken? Wat gaat het langste mee? Wat is de huidige status van mijn wanden? Al deze vragen en meer kan de stukadoor voor je beantwoorden. 

Wat kost een stukadoor

Een stukadoor rekent gemiddeld tussen de € 8 en € 20 per m2 voor het stuken van een muur. Wil je je plafond laten stuken? Hou dan rekening met een gemiddelde prijs tussen de € 12 en € 25 per m2. De genoemde prijzen zijn incl. btw en materiaal. De totaalprijs voor jouw stucwerk is daarnaast sterk afhankelijk van de door jou gekozen afwerking. Voor spackspuiten betaal je bijvoorbeeld beduidend minder dan voor tadelakt, een luxe en waterdichte glanspleister. 

Voor hulp bij het vinden van de juiste vakman voor jouw stucwerk, kan je gebruik maken van de MyGo matchmaker. Daar kan je verschillende stukadoors vinden uit jouw regio en deze vervolgens met elkaar vergelijken. Het is mogelijk om meerdere offertes op te vragen, zodat je een goed beeld krijgt van de exacte kosten voor jouw klus. Vervolgens kan je de voor jou beste specialist uitzoeken en een afspraak maken. Liever direct persoonlijk contact met een geschikte stukadoor bij jou in de buurt? Bel dan 085 - 432 00 32.

Wandafwerking

Wandafwerking

Wandafwerking, waarom? 

De wanden van een woning vormen voor een groot deel de uitstraling van jouw interieur. Het afwerken van de wanden kan tegenwoordig in allerlei soorten kleuren, vormen en maten. Wil je graag een strakke en egale wand? Liever een ruwe wand met structuur of een stoere betonlook? Dat kan allemaal! Een stukadoor heeft hiervoor de juiste technieken, kennis en ervaring in huis om je volledig te ontzorgen van deze lastige klus. 

Soorten afwerking

Er zijn verschillende soorten afwerking die je in een woning kan toepassen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

 • Stuc- en spuitwerk, dit zorgt ervoor dat de wand mooi egaal is.
 • Behang, je kan de wanden afwerken met allerlei soorten behang naar wens.
 • Sierlijsten, dit zijn decoratieve afwerkingen tussen muren, vloeren of plafonds.

Wandafwerking vochtige ruimtes

De wanden in vochtige ruimtes zoals de badkamer, keuken of een garage moeten worden voorzien van een waterdichte coating. De meest gangbare manier voor deze vorm van afwerking is het aanbrengen in een cement gebonden product. Indien het niet mogelijk is om cement op de betreffende wand aan te brengen zijn er o.a. de volgende alternatieven voor een waterdichte afwerking:

 • Tadelakt, dit werd vroeger veelgebruikt in Marokkaanse badhuizen. Het is wel een vrij prijzige vorm van afwerking.
 • Pandomo, een cementgebonden decorpleister.
 • Beal Mortex, is een flexibele pleister die op diverse manieren kan worden toegepast.
 • Betonlook, de naam zegt het al. Het lijkt op een stoere betonnen wand met een donkergrijze kleur.

Kosten wandafwerking

De gemiddelde prijzen van een stukadoor variëren o.a. per oppervlakte en type wand. Het stuken van een wand kost gemiddeld tussen de € 8 en € 20 per m2 inclusief arbeidsloon en btw. De totaalprijs is daarnaast sterk afhankelijk van het soort afwerking dat je kiest. Zo ben je bijvoorbeeld voor spack- en spuitwerk een stuk voordeliger uit dan voor tadelakt.

Voor hulp bij de wandafwerking van jouw woning kan je contact opnemen met de vakmannen van MyGo. Dit kan snel en eenvoudig via de MyGo Matchmaker. Daar kan je verschillende stukadoors uit jouw regio met elkaar vergelijken en de meest geschikte vakman voor jouw klus uitzoeken. Liever direct een afspraak maken? Bel dan 085 – 432 00 32.

Beste Wandafwerking Nieuwbouw

Beste Wandafwerking Nieuwbouw

Wandafwerking nieuwbouwwoning, waarom? 

Ben je net verhuisd naar een nieuwbouwwoning en wil je de wanden netjes laten afwerken? Meestal worden de wanden in een nieuwe woning behangklaar opgeleverd. Daarentegen bevatten de nieuwbouw wanden vaak enige oneffenheden, waardoor deze eerst van stucwerk voorzien moeten worden. Na het aangebrachte stucwerk is de wand mooi egaal en kan je deze laten schilderen met kwast en roller of laten spuiten met een verfspuit. Deze laatstgenoemde wordt vooral veelgebruikt bij grotere oppervlaktes, omdat deze afwerkingsmethode voordeliger en efficienter is. 

Soorten afwerking nieuwbouw wanden

Er zijn verschillende afwerkingsmogelijkheden voor een nieuwbouw woning. Hieronder vind je de meest voorkomende opties:   

 • Glasvliesbehang, dit lijkt op een gestucte wand, omdat het erg heel mooi egaal en strak uiziet, maar het is een soort behang. 
 • Renovlies behang, dit is een alternatief voor glasvlies en heeft als voordeel dat het zeer snel aangebracht kan worden. 
 • Glasvezelbehang, glasvezel heeft een grove structuur die voorzien is van verschillende designs.
 • Stucwerk, het stuken van de wanden zorgt ervoor dat deze daarna zowel behang- als sausklaar zijn.
 • Spackspuiten, spack is een pleister die kunsthars en kalk bevat en deze wordt door middel van een spuitmachine aangebracht op de wanden. 

Kosten wandafwerking nieuwbouw

De gemiddelde prijzen van een stukadoor variëren met name per oppervlakte en type wand. Het stuken van een wand kost gemiddeld tussen de € 8 en € 20 per m2 inclusief arbeidsloon en btw. De totaalprijs is verder sterk afhankelijk van het soort afwerking dat gekozen wordt. Zo ben je bijvoorbeeld voor renovlies behang voordeliger uit dan voor handmatig stucwerk.

Voor hulp bij de wandafwerking van jouw nieuwbouwwoning kan je gebruik maken van de MyGo Matchmaker. Hier kan je snel en eeenvoudig in contact komen met de stukadoors van MyGo. Vergelijk hier verschillende vakmannen bij jou in de buurt en vind de meest geschikte specialist voor jouw klus. Liever telefonisch contact? Bel dan 085 – 432 00 32. 


Dit is het einde van de pagina

Hopelijk weet je nu alles over stucwerk. Heb je nog vragen of zoek je aanvullende werkzaamheden? Hieronder staan een paar gerelateerde onderwerpen.

Zoek je iets anders? Kijk dan eens in onze categorieën.