Terug naar diensten
Beste wandafwerking nieuwbouw

Beste wandafwerking nieuwbouw

De beste wandafwerking voor een nieuwbouwwoning? Er zijn verschillende mogelijkheden voor de wandafwerking van jouw nieuwbouwwoning. In dit artikel vind je alle informatie over de verschillende soorten, kosten en mogelijkheden bij de wandafwerking van jouw nieuwbouwwoning. 

Heb je onlangs een nieuwbouwwoning gekocht en ben je op zoek naar een geschikte stukadoor voor jouw wanden? Maak dan gebruik van de MyGo Matchmaker. Hier vind je snel en eenvoudig verschillende stukadoors bij jou in de buurt. Je kunt meerdere offertes aanvragen zodat je een goed beeld krijgt van de kosten voor jouw klus. Vervolgens kies je zelf de vakman die het beste aansluit bij jouw wensen en behoeften. Liever direct telefonisch contact? Bel dan naar 085 106 1600

Wandafwerking nieuwbouw, soorten

Er zijn verschillende soorten wandafwerking die geschikt zijn voor de wanden van een nieuwbouwwoning. Hieronder vind je de drie meest gekozen soorten:

  • Stucwerk: Je kunt kiezen uit zowel behangklaar als sausklaar.
  • Spackspuiten: Egale afwerking voor een mooie strakke afwerking
  • Glasvezelbehang: Heeft een grove structuur met verschillende designs.

In de meeste nieuwbouwwoningen worden de muren behangklaar opgeleverd. Wil je de wanden echter niet behangen maar verven? Dan hebben de wanden nog wel een laagje stucwerk nodig om alle oneffenheden weg te werken. Filmwerk wordt dat ook wel genoemd. Nadat deze laag is aangebracht kunnen de muren geschilderd worden.

Wanneer je grote oppervlaktes geverfd wil hebben kun je ervoor kiezen om dit te laten spuiten met latexverf. Ook wordt in een nieuwbouwhuis gebruik gemaakt van spuitwerk, zoals spackspuiten of spuitpleister. Dit is een snelle wandafwerkingsmethode en de prijzen hiervan zijn lager dan bij het glad maken van de muren door stucwerk. Het nadeel hiervan is wel dat het sneller beschadigd.

Beste Wandafwerking Nieuwbouw

Wandafwerking nieuwbouw badkamer

Voor de wanden in de badkamer is het belangrijk dat deze voorzien zijn van een waterdicht of spat waterdichte coating. De wandafwerking in natte ruimtes kunnen daarom het beste in een cement gevonden product worden aangebracht. Niet alle muren zijn daar geschikt voor, dus het is belangrijk om dit na te vragen bij een specialist. Gelukkig zijn er voldoende alternatieven, waardoor je jouw badkamer altijd kunt voorzien van een waterdichte coating. Voorbeelden van alternatieven zijn: Betonlook, Beal mortex en Pandomo. 

Wandafwerking nieuwbouw kosten

De kosten van de verschillende soorten wandafwerking lopen erg uiteen. Dit komt omdat sommige materialen een zeer hoge kwaliteit hebben, zoals Pandomo bijvoorbeeld. In onderstaande tabel vind je de gemiddelde kosten voor verschillende soorten wandafwerkingen. De genoemde prijzen zijn per m2 inclusief arbeidsloon, btw en materiaal.

Glad stucwerk  €8 - €22
Sierpleister  €14 - €20 
Betonlook  €60 - €140
Pandomo  €65 - €170
Spackspuiten  €7 - €10 
Glasvezelbehang €10 - €20

Daarnaast kunnen de kosten ook varieren bij het stucwerk voor een muur of het stucwerk voor een plafond. Wil je meer informatie? Lees dan snel verder op deze pagina over de kosten van stucwerk

Vind een stukadoor via MyGo

Ben je van plan om binnenkort de wandafwerking in je nieuwbouwwoning te laten doen? Voor het beste resultaat kun je dit laten doen door een stukadoor. Wanneer de wandafwerking niet goed gedaan wordt kunnen er namelijk snel scheuren of oneffenheden optreden in de wanden en plafonds. Door gebruik te maken van de MyGo Matchmaker vind je snel en eenvoudig een geschikte stukadoor bij jou in de buurt. Je kunt hier offertes aanvragen en vakmannen vergelijken op basis van referenties, prijzen en andere bedrijfsinformatie. Heb je liever telefonisch contact? Bel dan naar 085 106 1600