Direct hulp
Terug naar prijzen
Spackspuitwerk prijs

Spackspuitwerk prijs

Wat kost spackspuitwerk?

Spackspuitwerk kost gemiddeld 5 tot 11 euro per m2. Deze prijs is inclusief de btw en het benodigde materiaal. Het onderscheid tussen wit of gekleurd spuitwerk bepaald grotendeels de prijsverschillen.

Spackspuitwerk is een voordelige vorm van stucwerk. Een stukadoor brengt spackspuitwerk onder hoge druk aan met een spackspuit. Door deze werkwijze kan de stukadoor snel werken en blijft de prijs per m2 relatief laag.

MyGo helpt je wanneer je graag spackspuitwerk op je muren wilt laten aanbrengen. Wij brengen je in contact met de stukadoor in de regio die het beste aansluit op jouw wensen. Via de MyGo Matchmaker kun je verschillende stukadoors met elkaar vergelijken. Je kunt profielen en reviews doornemen en direct één of meerdere offertes aanvragen. Liever telefonisch contact? Dat kan bij MyGo. Bel gratis 085 106 1600. Onze collega’s van de klantenservice helpen je graag verder.

Prijs spackspuitwerk per m2

Spackspuitwerk is een van de meest voordelige vormen van stucwerk. Doordat het stucwerk machinaal wordt aangebracht kan een stukadoor meer m2 per uur doen dan bij andere vormen van stucwerk.

Je kunt je muren wit of in kleur laten spuiten. Wanneer je de muren en het plafond direct in kleur laat spuiten hoef je later niets meer over te schilderen.

Spackspuitwerk

Gem. prijzen per m2 (incl. btw en materiaal)

Spackspuiten wit

€ 5 - € 9

Spackspuiten kleur

€ 7 - € 11

Werkwijze bij spackspuitwerk

De meeste vlakke ondergronden zijn direct geschikt voor spackspuitwerk. De spacklaag wordt onder hoge druk met een spackmachine aangebracht. Door de compressor in de machine wordt de spack evenredig verdeeld over de gehele oppervlakte.

Een spackspuitlaag bestaat uit twee onderdelen:

 • De meslaag. Dit is de onderlaag. Met deze eerste laag worden alle kleine oneffenheden in de muur weggewerkt.
 • De korrellaag. De korrellaag is de afwerklaag. Met deze tweede laag wordt de afwerking en de structuur aangebracht.

Bij de afwerking kun je kiezen voor een gladde of een korrelige afwerking. Van nature is spack een gladde pasta. Maar door de compressie en het type spackspuit kan er ook een lichte of een grove korrel worden aangebracht.

Voorbereiding spackspuitwerk

Voordat de stukadoor kan beginnen met stucen is het van belang dat de ruimte wordt voorbereid op de klus. De voorbereiding bestaat voornamelijk uit twee onderdelen:

 • Het voorbehandelen van de ondergrond
 • Het afplakken van de ruimte

Voorbehandelen ondergrond

Omdat spackspuitwerk in een vrij dunne laag wordt aangebracht is het van belang dat de ondergrond vlak is. Hoewel je met de meslaag de kleine scheurtjes en putjes wel wegwerkt kunnen er geen gaten mee worden gedicht.

De stukadoor zal bij hele slechte muren of plafonds eerst een nieuwe stuclaag moeten aanbrengen om alles uit te vlakken. Vervolgens kan het spuitwerk worden aangebracht.

Als er vlekken op de muur zitten door nicotine-aanslag, roet of vocht is het beter deze met primer te laten wegwerken. Anders bestaat het risico dat de vlekken door de dunne laag spuitwerk te zien zijn.

Afplakken van de ruimte

Het afplakken is een tijdrovende klus. Alles waar geen spuitwerk op mag komen moet worden afgeplakt. Denk aan deuren, ramen, kozijnen, vensterbanken, vloeren en meubels. Soms neemt het inpakwerk wel evenveel tijd in beslag als het aanbrengen van het stucwerk zelf.

Spackspuitwerk: 2 prijsvoorbeelden

Een bescheiden klus

Je laat een kamer van 30 m2 stucen met spackspuitwerk. Om te besparen op de kosten doe je een deel van het afplakwerk zelf. De muren en het plafond hoeven verder niet voorbehandeld te worden. Je kiest voor standaard wit spuitwerk. De prijs van deze klus komt ongeveer uit op 150 tot 270 euro.

Een uitgebreide klus

Je hebt een grote kamer met een oppervlakte van 50 m2. Je besluit om het geheel te laten stucen met spackspuitwerk. Je kiest voor een warme bruine kleur. Tijd om te assisteren bij het inpakwerk heb je niet. Op twee muren zijn vochtvlekken aanwezig die je eerst laat wegwerken. De prijs voor het stucen van deze kamer komt dan gemiddeld uit op 500 tot 700 euro.

Voordelen spackspuitwerk

 • Voordelige vorm van stucwerk. Doordat spackspuitwerk efficiënt kan worden aangebracht blijft de m2 prijs lager dan bij andere vormen van stucwerk.
 • Je kunt zelf de korrelgrootte bepalen. Kies voor een lichte korrel voor een basic look en voor een grovere structuur wanneer je de muur prominenter wilt laten uitkomen.
 • Je kunt zelf de kleur bepalen. Creëer een bepaalde sfeer door je stucwerk direct in kleur te laten spuiten.
 • Maakt sauzen overbodig. Door het stucwerk in kleur te laten spuiten hoeft er niet meer gesausd te worden.

Bespaartips van MyGo

 1. Het afplakwerk (deels) zelf doen. Door het afplakwerk (gedeeltelijk) zelf te doen kun je besparen op de arbeidskosten van de stukadoor. Aangezien het afplakwerk een tijdrovende klus is kun je op deze manier flink besparen.
 2. Korting op de btw. Voor woningen ouder dan twee jaar geldt een verlaagd btw tarief van 9% voor het aanbrengen van stucwerk. Door deze korting bespaar je op de arbeidskosten en het materiaal.
 3. Meerdere offertes. Niet alle stukadoors rekenen dezelfde prijzen. Je kunt prijzen vergelijken door bij meerdere vakmensen een offerte aan te vragen. Zo vind je gemakkelijk de ideale stukadoor voor jouw klus
 4. Korting op m2 prijs bij grote oppervlaktes. Bij grotere oppervlaktes biedt een stukadoor vaak een lagere prijs per m2 aan. Als je veel stucwerk laat doen dan kan het lonen om te kijken welke vakman de beste deal voor je heeft.

Rekening houden met

Prijsverschil tussen muren en het plafond

Hoewel voor muren en plafonds dezelfde techniek wordt gebruikt is er wel een verschil in prijs bij het aanbrengen van spackspuitwerk. Het stucen van een plafond is doorgaans net iets duurder. Dat komt omdat de stukadoor bij het plafond boven zijn macht werkt. Dat maakt het spuiten van plafonds lastiger waardoor het langer duurt.

Een vanaf prijs bij kleinere oppervlaktes

Veel stukadoors rekenen een vanaf prijs, oftewel een starttarief voor kleinere oppervlaktes. Dat betekent dat je een vaste prijs betaald voor de arbeidskosten wanneer je een oppervlakte van minder dan (bijvoorbeeld) 30 m2 laat stucen. Bij een kleinere oppervlakte kan je overwegen om meer stucwerk te laten doen om te besparen op de prijs.

Vind de meest geschikte vakman in de buurt met MyGo

Ben jij op zoek naar een stukadoor die spackspuitwerk kan aanbrengen? Met MyGo vind je de meest geschikte vakman voor deze klus. Gebruik de MyGo Matchmaker om verschillende stukadoors in jouw regio met elkaar te vergelijken. Lees profielen en reviews voor meer informatie. Wil je meer informatie over de eventuele kosten? Je kunt gratis en vrijblijvend één of meerdere offertes aanvragen. Direct telefonisch contact kan ook bij MyGo. Bel 085 106 1600. Onze klantenservice brengt je graag in contact me