Terug naar diensten
Muur egaliseren

Muur egaliseren

Een muur egaliseren doe je met behulp van stucwerk om beschadigingen en oneffenheden weg te werken. Je kunt zelf een muur egaliseren met vulmiddel, fixeermiddel en muurglad. Ook kun je deze klus uitbesteden aan een deskundige stukadoor.

MyGo heeft een landelijk netwerk aan geschikte stukadoors voor jouw klus. Je kunt een afspraak maken of offertes aanvragen via de Matchmaker of door gratis te bellen naar 085 106 1600.

Wanneer een muur egaliseren?

Een muur egaliseren kun je laten doen met behulp van stucwerk. Je kunt naast muren ook het plafond laten stucen. Je kunt ervoor kiezen om zelf de muur te egaliseren of deze klus uitbesteden aan een deskundige stukadoor.

Een muur egaliseren doe je wanneer de muur beschadigd is geraakt en het stucwerk niet meer effen is. Door de muur te egaliseren worden de beschadigingen weggewerkt door uitstekende delen eraf te schuren en gaten te vullen met vulmiddel.

Beschadigingen op het stucwerk kunnen worden veroorzaakt door onhandigheid tijdens het klussen of door lichte verschuivingen van de woning. Dit laatste kan worden veroorzaakt door (lichte) aardbevingen.

Afbeelding 1: Stucwerk beschadigd.

Zelf een muur egaliseren

Als je zelf een muur wilt egaliseren, heb je de volgende materialen nodig:

 • Reiniger voor stucwerk
 • Vulmiddel
 • Voorstrijk fixeermiddel (eventueel voor vlekken)
 • Muurglad
 • Plamuurmes
 • Borstel
 • Schuurpapier
 • Muurglad strijker
 • Roller

Je kunt zelf een muur egaliseren met behulp van het volgende stappenplan:

 1. Reinig de muur met reiniger en heet water
 2. Schuur oneffenheden weg en vul beschadigingen met vulmiddel
 3. Behandel de muur voor met voorstrijk fixeermiddel
 4. Breng de muurglad aan met een roller
 5. Strijk de muur glad
 6. Werk de muur af met verf, saus of behang

Afbeelding 2: Stucwerk oneffen.

Kosten muur egaliseren

Stucen is een precisieklus en als je niet van klussen houdt of weinig tijd hebt, raden wij aan om een specialist in te schakelen. De specialist rekent meestal de volgende kosten van een muur egaliseren:

Stucwerk

Kosten per m2

Kosten per uur

Muur

€12-22

€30-50

Plafond

€18-28

€30-50

MyGo helpt je graag met een muur egaliseren

Wil je je stucwerk graag uitbesteden aan een deskundige? Je kunt een professionele stukadoor vinden met MyGo. Gebruik gratis en vrijblijvend 24/7 de Matchmaker of bel binnen openingstijden naar 085 106 1600.

Je kunt direct een afspraak maken of een terugbelverzoek indienen. Ook kun je een of meerdere offertes aanvragen om de prijzen van stukadoors te vergelijken. Zo vind je altijd de juiste specialist voor jouw klus.