Terug naar diensten
Stucwerk repareren

Stucwerk repareren

Stucwerk repareren is precisiewerk. Je kunt zelf proberen stucwerk te repareren, maar je kunt er ook een professionele stukadoor voor inschakelen via MyGo. In dit artikel lees je hoe je het beste stucwerk kunt repareren en hoeveel dat precies kost.

Via de Matchmaker kun je 24/7 een afspraak maken met een stukadoor of een of meerdere offertes aanvragen. Ook kun je gratis bellen naar 085 106 1600.

Wanneer stucwerk repareren?

Stucwerk moet gerepareerd worden als het beschadigd is geraakt. Dit kan komen door beschadigingen die je zelf veroorzaakt door onhandigheden tijdens het klussen of als er een voorwerp te hard tegen het stucwerk aankomt. Ook kan stucwerk beschadigen door lichte (onmerkbare) verschuivingen van de woning en van aardbevingen.

Je kunt scheurvorming in het stucwerk voorkomen door het aanbrengen van fiba tape, oftewel gaasband. Dit kun je in de hoeken en naden van wanden en plafonds plaatsen. De meeste scheuren komen namelijk voor in de scheidslijn tussen het plafond en de wanden.

Afbeelding 1: Stucwerk oneffen.

Zelf stucwerk repareren

Je kunt zelf stucwerk vrij eenvoudig stucwerk repareren. Hiervoor heb je de volgende materialen nodig:

 • Verfkrabber
 • Harde borstel
 • Schuurpapier
 • Plamuurmes
 • Vulmiddel
 • Plantenspuit

Vulmiddel voor beschadigd stucwerk is meestal een gipsmortel in poedervorm. Dit kun je mengen met water om er een dikke pasta van te maken. Stucwerk zelf repareren doe je als volgt:

 1. Krab eerst losse stukken stucwerk eraf
 2. Maak de ondergrond schoon
 3. Meng het vulmiddel zoals op de verpakking staat beschreven
 4. Smeer de scheuren en beschadigingen dicht met het plamuurmes
 5. Laat het vulmiddel drogen
 6. Schuur het resultaat glad met schuurpapier
 7. Geef het schuurwerk eventueel een nieuwe verflaag

Stucwerk opnieuw aanbrengen

Bij ernstige beschadigingen is het beter om stucwerk helemaal opnieuw aan te brengen. Behangklaar stucen kost ongeveer 10 tot 18 euro per vierkante meter, inclusief de materialen, de arbeidskosten en de btw. Sausklaar stucen kost zo’n 10 tot 25 euro per vierkante meter. Voor een plafond stucen betaal je zo’n 15 tot 30 euro per vierkante meter. Je kunt ook kiezen voor een speciaal stucwerk, zoals sierpleister. Bekende soorten sierpleister zijn bijvoorbeeld rustiekputz, granol en spachtelputz. Na het stucen moet de wand weer opnieuw worden afgewerkt met saus, verf of behang.

Afbeelding 2: Stucwerk repareren.

Kosten stucwerk repareren

De kosten van stucwerk repareren hangen af van de soort schade en hoe erg het stucwerk beschadigd is. Stucwerk repareren wordt meestal per uur betaald. Als een stukadoor een dag bezig is met het repareren van je stucwerk, betaal je daar meestal zo’n 300 euro voor. Een stukadoor vraagt gemiddeld tussen de 25 en de 35 euro per uur aan arbeidskosten. Dan betaal je alleen de materialen, dus het vulmiddel, er nog bij. Dit kun je meestal voor een paar tientjes kopen.

MyGo helpt je graag met stucwerk repareren

Stucwerk repareren kun je zelf doen of uitbesteden aan een deskundige stukadoor. Houd je niet van klussen of heb je er geen tijd voor? Via MyGo kom je gemakkelijk en snel aan de juiste specialist. Je kunt 24/7 de Matchmaker gebruiken of gratis bellen naar 085 106 1600.

Met MyGo zit je nog nergens aan vast. Je kunt een afspraak maken met de specialist naar keuze of een terugbelverzoek indienen. Ook kun je eerst een of meerdere offertes aanvragen zodat je precies weet wat de kosten van jouw stucwerk zullen zijn.

Zo helpt MyGo je altijd aan een voordelige lokale stukadoor. Na het stucen kun je een schilder of behanger inschakelen voor de afwerking van de wanden of het plafond.

Waarom MyGo?
 • Direct een specialist geregeld
 • Snel een offerte binnen
 • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
 • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
 • Direct hulp via ons service center
 • Nauwkeurige bedrijfsselectie
Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!