Direct hulp
Terug naar prijzen
Enkel glas prijs

Enkel glas prijs

Wat kost enkel glas?

De prijs van enkel glas ligt gemiddeld tussen de 21 en 55 euro per m2. De prijs wordt vooral bepaald door de dikte van het glas.

Hoewel enkel glas voor buitenramen steeds vaker vervangen wordt door dubbel glas, kun je in huis prima enkel glas gebruiken. Bijvoorbeeld in een raampje boven een deur of als doorkijkruit van de keuken naar de woonkamer. Isolatie tussen vertrekken speelt binnen immers een minder grote rol. Wil je meer weten over de prijs van enkel glas? In dit artikel vind je alles wat je zoekt.

Ben je op zoek naar de ideale glaszetter die voor jou enkel glas kan plaatsen? Met de MyGo Matchmaker kun je verschillende vakmensen bij jou in de buurt met elkaar vergelijken. Je kunt profielen en reviews van glaszetters vergelijken en geheel vrijblijvend meerdere offertes aanvragen. Zo matchen we je met de ideale vakman voor jouw klus. Liever direct iemand aan de lijn? Dat kan ook bij MyGo. Bel 085 106 1600. Onze collega’s van de klantenservice helpen je graag verder.

Prijzen enkel glas

Enkel glas, ook wel float glas genoemd, is te verkrijgen in verschillende diktes. Het glas wordt gegoten in een bad van tin. Hier komt de groenige kleur vandaan. Er ontstaat zo een perfecte gladde glasplaat die voor verschillende doeleinden te gebruiken is. Denk aan fotolijsten, tafelbladen en ramen van enkel glas. Voor sommige toepassingen kan het lood uit het glas worden weggelaten waardoor je zuiver helder glas krijgt.

Tabel: prijzen enkel glas

Samenstelling

Gem. prijs per m2 incl. btw

Enkel glas 4mm onafgewerkt

€ 21

Enkel glas 5mm onafgewerkt

€ 27

Enkel glas 6mm onafgewerkt

€ 33

Enkel glas 8mm onafgewerkt

€ 43

Enkel glas 10mm onafgewerkt

€ 55

Kosten glaszetter

Een gemiddelde glaszetter vraagt tussen de 40 en 50 euro per m2 voor het plaatsen van enkel glas. Meestal is de btw, de verwijderingsbijdrage en de energietoeslag al in de prijs meegenomen. Stem de prijs voor de klus altijd wel even van te voren af. Het kan dat een glaszetter een standaardprijs vraagt wanneer er slechts één raam vervangen hoeft te worden.

Enkel glas plaatsen: twee prijsvoorbeelden

Een doorkijkraam                                                          

Je laat een doorkijkraam maken tussen de keuken en de woonkamer. De oppervlakte van het raam is 1000 x 1200 mm. Je hebt jonge (klein)kinderen en er vliegt nogal eens speelgoed door de lucht. Je neemt geen risico en kiest voor enkel glas met een dikte van 10mm. Het kozijn is al geplaatst dus alleen het glas hoeft er nog maar in. Voor het zetten en het glas betaal je in dit geval ongeveer 130 euro.

Raampjes boven deuren                                                                                           

In je hele huis wil je graag doorkijkramen boven de deuren. Zo kun je in één oogopslag zien of je per ongeluk nog ergens licht hebt laten branden. Het gaat in totaal om 8 raampjes van 500 x 600 mm. De dikte maakt niet zoveel uit. Je kiest voor een dikte van 6mm. Niet te dik en niet te dun. En de raampjes kunnen zonder aanpassingen worden gezet. Je betaalt dan ongeveer 200 euro voor het zetten en het glas.

Prijsbepalende factoren enkel glas

Helder of ondoorzichtig glas                                                                                    

Helder glas is niet altijd de meest geschikte optie. Denk aan een toiletraam of een raam in de badkamerdeur. Ben je op zoek naar enkel glas dat iets meer privacy biedt, dan kun je voor gezandstraald glas of figuurglas kiezen. De prijs van ondoorzichtig glas ligt meestal rond de 15 - 20 euro per m2 hoger dan helder glas.

De dikte van het glas                                                                                   

De dikte van het glas speelt een bepalende rol in de prijzen. Hoe dikker het glas hoe hoger de prijs. Welke dikte het beste past bij jouw situatie hangt af van de oppervlakte en de plek van het raam. Om een goede inschatting te maken kun je het beste advies vragen bij een glaszetter.

Veiligheidsglas                                                                                                              

Enkel glas kan zo bewerkt worden dat het sterker en veiliger wordt. Er zijn drie varianten:

  • Gelaagd glas: in het productieproces wordt elastisch folie aan het glas toegevoegd. Door de folie valt het glas niet uit elkaar bij breuken en scheuren. De kosten van gelaagd glas liggen tussen de 60 en 100 euro per m2.
  • Gehard glas: door een andere samenstelling is gehard glas 5 keer sterker dan normaal glas. Gehard glas valt in kleine stompe delen uiteen als het breekt. De prijs ligt de 40 en 80 euro per m2.
  • Draadglas: in draadglas is staaldraad verwerkt. Hierdoor valt het glas niet uit elkaar bij breuken of scheuren. Het staaldraad zorgt ook voor een leuk hekmotief in het glas. De kosten van draadglas liggen tussen de 40 en 60 euro per m2.

Bespaartips MyGo

Lengtetoeslag voor grote afmetingen                         

Bij sommige leveranciers betaal je een toeslag voor glasplaten breder of hoger dan 3100 mm. Deze toeslag kan oplopen tot 30% van de originele prijs.

Minimumbestelling van 0,5 m2

Veel glaszetters hanteren een minimum van 0,5 m2 enkel glas per plaatsing. Wil je nu een ruit met een kleinere oppervlakte laten vervangen, bedenk dan eens waar in huis nog meer enkel glas geplaatst kan worden. Of wellicht hebben de buren interesse.

Meerde offertes aanvragen                                                

Het is raadzaam bij meerdere glaszetters een offerte aan te vragen. Zo kun je prijzen vergelijken en vind je snel de ideale vakman voor jouw klus.

HR++ voor betere isolatie

Wil je bepaalde ruimtes in je huis beter isoleren om te besparen op je stookkosten? Dan is isolatieglas wellicht een betere optie. Wil je meer weten over de prijzen en isolatiewaarde van dubbel glas? Lees dan onze pagina over de kosten van dubbel glas.

De beste vakman bij jou in de buurt

Als je op zoek bent naar een glaszetter bij jou in de buurt helpt MyGo je hier graag bij. Via de MyGo Matchmaker matchen we jou aan de vakman die het beste aansluit op jouw behoeften. Je krijgt een overzicht van alle glaszetters en kunt profielen en reviews vergelijken. Je kunt gratis en vrijblijvend meerdere offertes aanvragen. Bellen kan ook. Bel naar 085 106 1600. Onze klantenservice helpt je graag een geschikte vakman in de buurt te vinden.