Direct hulp
Terug naar prijzen
Draai kiep raam prijs

Draai kiep raam prijs

Wat is de prijs van een draai-kiepraam?

Een draai-kiepraam met HR++ glas kost gemiddeld tussen de 170 en 800 euro. De prijs is grotendeels afhankelijk van de oppervlakte van het raam. Wil je het raam laten plaatsen door een vakman? Dan komt hier nog een bedrag bij voor het plaatsen.

Steeds meer mensen kiezen voor een draai-kiepraam omdat de prijzen nauwelijks hoger liggen dan de prijzen voor een traditioneel draairaam. Met de kiepfunctie van een draai-kiepraam kun je gemakkelijk je huis luchten zonder het raam helemaal open te zetten.

Overweeg je zelf om een draai-kiepraam te nemen? In dit artikel vind je alle prijsinformatie die je nodig hebt.

Ben je op zoek naar een glaszetter die een draai-kiepraam kan plaatsen? Gebruik eens de MyGo Matchmaker. De Matchmaker kan jou koppelen aan de vakman in de buurt die het beste matcht met jouw klus. Je kunt eenvoudig profielen en reviews vergelijken. Je kunt ook vrijblijvend meerdere offertes aanvragen. Liever telefonisch contact? Bel dan 085 106 1600. Onze klantenservice helpt je graag verder.

Prijzen draai-kiepraam

Afm. raam in mm breedte x hoogte

Gem. prijs kozijn incl. HR++ glas

Gem. prijs plaatsen

Totaalprijs

500 x 600

€ 170 - € 240

€ 120 - € 140

€ 290 - € 380

800 x 1200

€ 240 - € 400

€ 230 - € 255

€ 470 - € 655

1200 x 1800

€ 400 - € 800

€ 255 - € 280

€ 655 - € 1.080

Draai-kiepraam: een prijsvoorbeeld

Je bent van plan om je studeerkamer te renoveren. Je overweegt twee draai-kiepramen te laten plaatsen. Toevallig is de buurman ook aan het verbouwen. Ook hij denkt na over draai-kiepramen. Samen benaderen jullie een glaszetter om in totaal vier kleine ramen van 500 x 600 mm te laten plaatsten.

Jullie kiezen voor kunststof kozijnen inclusief HR++ glas, het beslag (binnenwerk inclusief handvat), een ventilatierooster en de plaatsing door de vakman. De prijs voor deze klus komt uit op ongeveer  1.300 – 1.700 euro.

Materiaal kozijn draai-kiepraam

De meest verkochte draai-kiepraamkozijnen zijn gemaakt van hout, kunststof of aluminium. De prijzen voor hout en kunststof liggen ongeveer op hetzelfde niveau. Dit is de prijs uit de tabel. Voor een aluminium draai-kiepraam betaal je ongeveer 35 euro extra per m2.

Materiaal

Kenmerken

Hout

- Isoleert erg goed

- Makkelijk over te schilderen

- Sterk

Kunststof

- Isoleert erg goed

- In vele kleuren verkrijgbaar

- Weinig onderhoud nodig

Aluminium

- Moderne, strakke uitstraling

- Sterk

Prijsbepalende factoren draai-kiepraam

De prijs wordt vooral bepaald door de afmetingen van het raam en de kosten voor het plaatsen. Maar ook eventuele extra’s spelen een rol in de prijs.

  • Wel of geen inzethor. Een hor is een raam van gaas dat vliegen, insecten en pollen kan tegenhouden terwijl het wel frisse lucht doorlaat. De prijs van een inzethor is ongeveer 60 euro.
  • Wel of geen ventilatierooster. Met een ventilatierooster hoef je het raam niet open te zetten om frisse lucht binnen te laten. De prijs van een ventilatierooster is ongeveer 40 – 90 euro.
  • Wel of geen roeden. Roeden verdelen het raam in meerdere vlakken. Roeden worden als decoratie gebruikt. Met roeden lijkt het net of je raam uit meerdere kleine raampjes bestaat. De prijs van roeden is ongeveer 45 – 130 euro.

Bespaartips van MyGo

Zelf draai-kiepraam plaatsen   

Het laten plaatsen van de ramen bepaald voor een groot gedeelte de prijs. Je kunt besparen op de kosten door zelf het draai-kiepraam te plaatsen. Zo kun je zomaar de helft tot een derde van het bedrag besparen. Het plaatsen van een draai-kiepraam is echter geen gemakkelijke klus.

Meerdere ramen tegelijk laten plaatsen                                                                                                                       

Je kunt besparen op de arbeidskosten door meerdere ramen in een keer te laten plaatsen. Vanwege de voorbereiding en de werkzaamheden liggen de prijzen hoger wanneer je maar één raam laat plaatsen.

Misschien denken je buren er ook wel over om enkele draai-kiepramen te laten plaatsen. Het loont zeker de moeite hier eens naar te informeren.

Wat is bij de prijs inbegrepen?

Het is raadzaam vooraf met de vakman door te nemen welke kosten allemaal bij de prijs zijn inbegrepen. Is de prijs inclusief de plaatsing van de ramen, het beslag, het glas en de btw?

Meerde offertes aanvragen                                                                                                     

De prijzen van glaszetters verschillen van elkaar. Daarom is het verstandig meerdere offertes aan te vragen. Op die manier krijg je een goed beeld wat jouw klus zou kunnen gaan kosten.

Een geschikte vakman bij jou in de buurt vinden

Voor een glaszetter bij jou in de buurt kun je terecht bij MyGo. Via de MyGo Matchmaker kom je snel in contact met de beste glaszetters uit jouw regio. Je kunt gratis en vrijblijvend meerdere offertes aanvragen en profielen en recensies vergelijken. Op die manier kies je altijd de beste vakman voor jouw klus. Bellen kan ook. Onze klantenservice helpt je graag om een geschikte vakman te vinden. Bel 085 106 1600.