Terug naar diensten
Zonnepanelen kopen

Zonnepanelen kopen

De aankoop van zonnepanelen is en blijft een grote investering, maar je krijgt er ook veel voor terug. De markt voor zonnepanelen is de afgelopen jaren enorm gegroeid en het aanbod is breder dan ooit tevoren. Zorg er daarom voor dat je je goed inleest en alle mogelijkheden tegen elkaar afweegt. Zonnepanelen kopen doe je met een uitgekiemde strategie. Daarnaast is het ook belangrijk dat je groepenkast nog in goede staat is en dat er krachtstroom op staat, vaak op een aparte groep.

Zonnepanelen kopen: rendement

Zonnepanelen zijn gericht op het verwerken en omzetten van zonlicht in energie. Het rendement van zonnepanelen is dan ook cruciaal. Hoeveel leveren ze nu werkelijk op? Dit rendement is voornamelijk afhankelijk van locatie. Daarbij speelt de eigen woning een belangrijke rol. Woon je in een beboste, schaduwrijke omgeving, dan zal het rendement logischerwijs lager zijn. Kijk dus goed hoe vaak je woning direct zonlicht ontvangt en welke delen van de woning vaker in de schaduw liggen. Dat komt een effectieve plaatsing van zonnepanelen alleen maar ten goede. Zo kun je bovendien bepalen wat het verwachte rendement van de panelen zal zijn en hoeveel energiegebruik je daarmee kan opvangen.

Zonnepanelen Kopen

Zonnepanelen kopen: kosten

De kosten van je zonnepanelen zullen afhankelijk zijn van je energiegebruik, en hoeveel energie je met je zonnepanelen op wil wekken. Een gemiddeld Nederlands huishouden van twee personen gebruikt ongeveer 3400 kWh per jaar. Daarvoor heb je dan een zonnesysteem nodig van om en nabij de 4000 Wp. Inclusief overige kosten zit je dan al gauw tegen de 7000 à 8000 euro aan. Een fiks bedrag, maar ook één dat je in de daaropvolgende jaren gemakkelijk kunt terugverdienen. De terugverdienperiode van gewone zonnepanelen is gemiddeld namelijk slechts 7 jaar. Daarna is alle energie die je opwekt in principe winst.

Voor een gedetailleerd prijsoverzicht en voor het aanleggen van zonnepanelen ben je bij MyGo op het juiste adres. Bij ons vind je snel en gemakkelijk, via de Matchmaker, een elektricien bij jou in de buurt. Of bel naar: 085 106 1600