Terug naar prijzen
Kosten tegelvloer met vloerverwarming per m2

Kosten tegelvloer met vloerverwarming per m2

Wat kost een tegelvloer met vloerverwarming per m2?

Een tegelvloer met vloerverwarming kost per vierkante meter 75 tot 180 euro, afhankelijk van de soort tegels en de mate van verwarming. Voor een gemiddelde woonkamer van 40 vierkante meter betaal je zo’n 3.000 tot 7.200 euro voor een tegelvloer met vloerverwarming. In dit artikel lees je alles over de mogelijkheden en de kosten van een tegelvloer met vloerverwarming. Wil je direct weten hoeveel deze klus jou zal kosten? Vraag dan een offerte aan via de MyGo Matchmaker. Via de Matchmaker kun je ook direct een afspraak maken met een specialist. Bel je liever? Dat kan, naar 085 106 1600.

Prijsopbouw tegelvloer met vloerverwarming per m2

In tabel 1 vind je de prijzen van een tegelvloer met vloerverwarming per vierkante meter. Deze kosten zijn inclusief de materialen, de arbeidskosten en de btw.

Tabel 1. Kosten tegelvloer met vloerverwarming per m2

Wat?

Prijs per m2

Prijs per 20 m2

Prijs per 40 m2

Tegels keramiek

€15-60

€300-1.200

€600-2.400

Tegels natuursteen

€30-80

€600-1.600

€1.200-3.200

Bijverwarming

€60-70

€1.200-1.400

€2.400-2.800

Hoofdverwarming

€90-100

€1.800-2.000

€3.600-4.000

Totaal

€75-180

€1.500-3.600

€3.000-7.200

Meer weten over tegelvloeren?

Je kunt kiezen uit tegels van keramiek en tegels van natuursteen:

  • Keramiek. Keramische tegels worden gemaakt van heet gebakken aarde. Het is duurzaam en gebruiksvriendelijk. Het wordt waterbestendig gemaakt door een beschermende laag. Bekende keramische tegels zijn terracotta, grestegels, cementen tegels en faience. Cementen tegels moeten met de hand gemaakt worden en kosten daarom meer dan andere keramische tegels. Cementen tegels kosten zo’n 50 tot 100 euro per vierkante meter.
  • Natuursteen. Natuursteen wordt gevonden en gedolven in de natuur. De tegels worden dus niet gemaakt en slechts op maat gesneden. Het biedt een natuurlijk, luxe uiterlijk en heeft een lange levensduur. Bekende soorten natuursteen zijn leisteen, graniet, kwartsiet, marmer en kalksteen. Natuursteen beschadigt niet snel en is erg slijtvast.

Tegels onderhouden is erg gemakkelijk: meestal hoef je ze alleen te stofzuigen en af en toe te dweilen. Met natuursteen moet je oppassen dat je geen zware chemische middelen gebruikt, omdat de stenen hier niet goed tegenkunnen. Je kunt meer lezen over keramische en natuurstenen tegels in onze pagina over tegelwerk.

Meer weten over vloerverwarming?

Vloerverwarming kan op verschillende manieren verwarmen:

  • Bijverwarming. Vloerverwarming als bijverwarming werkt niet als verwarming van de ruimte maar is slechts om de voeten te verwarmen.
  • Hoofdverwarming. Vloerverwarming als hoofdverwarming is geschikt om de gehele ruimte te verwarmen. Je hebt dan dus geen radiatoren meer nodig. Het verwijderen van oude radiatoren kost gemiddeld ongeveer 30 euro per radiator.
  • Uitgebreide bijverwarming. Tussen bij- en hoofdverwarming in zit uitgebreide bijverwarming. Dit doet meer dan alleen de voeten verwarmen en draagt ook bij aan de verwarming van de ruimte, maar het is niet genoeg om de ruimte in het geheel te verwarmen. Daarom moet het gecombineerd worden met een aantal radiatoren.

Je kunt meer lezen over vloerverwarming op onze pagina over vloerverwarming.

Bespaartips van MyGo: tegelvloer met vloerverwarming

MyGo heeft een aantal handige bespaartips samengesteld voor een voordelige tegelvloer met vloerverwarming:

  1. Isolatie. In combinatie met vloerverwarming kun je het beste ook vloerisolatie laten aanleggen. Zo zorg je ervoor dat de warmte niet via onder ontsnapt. Meer informatie over vloerisolatie vind je op onze isolatie pagina.
  2. Zelf aan- en afvoeren. Je kunt besparen op de kosten van de specialist door zelf de materialen aan- en af te voeren.
  3. Locale specialist. Door een locale specialist te kiezen via de MyGo Matchmaker bespaar je op de voorrijkosten.
  4. Garantie. Het is verstandig om een specialist met een garantieperiode te kiezen. De garantieperiode van vloerverwarming is meestal tien jaar. Zo weet je zeker dat je vloer gratis gerepareerd wordt wanneer deze beschadigd raakt door een installatiefout.
  5. Offertes vergelijken. Door meerdere offertes te vergelijken via de MyGo Matchmaker kun je snel en gemakkelijk de goedkoopste specialist uitkiezen.

De beste specialisten vind je met MyGo

Een tegelvloer met vloerverwarming kun je het beste laten plaatsen door een specialist. Een tegelzetter kan meestal ook vloerverwarming plaatsen en een vloerverwarming specialist is meestal ook bevoegd om tegels te plaatsen. Via de MyGo Matchmaker vind je gemakkelijk en snel een geschikte specialist. De Matchmaker toont een overzicht van de beste specialisten bij jou in de buurt. Zo kun je er direct één kiezen voor een afspraak of je kunt eerst een offerte aanvragen. Je kunt ook meerdere offertes aanvragen om de prijzen van specialisten te vergelijken. Zo kies je al snel de voordeligste specialist uit. Je kunt ons ook telefonisch bereiken op 085 106 1600.