Terug naar diensten
Vloerverwarming Lekkage

Vloerverwarming Lekkage

Een lekkage in de vloerverwarming is op diverse manieren te herkennen. Verliest je centrale verwarming sneller dan normaal haar waterdruk, is er sprake van optrekkend vocht langs de muren óf zie je verschil in de voegen van de vloer? Dat zijn indicaties dat er mogelijk sprake is van een lekkage. Met dergelijke installaties zoals die van de vloerverwarming is er altijd kans op een lekkage in het systeem. Dit is afhankelijk van factoren als de installatie van het systeem, onderhoud en de kwaliteit van de verwarmingsslang. Mocht je last hebben van een lekkage, dan is het zaak om snel te handelen. Zo kan je onnodige schade zoals vochtplekken en een oplopende water- en gasrekening voorkomen.

Vloerverwarming lekkage opsporen

Een lekkage in de vloerverwarming kan gevolgen hebben voor de vloer en het algemene leefklimaat in huis. Daarnaast heeft de te lage waterdruk in de centrale verwarming ook gevolgen voor het functioneren. Het is daarom belangrijk om bij een vermoeden van lekkage direct op zoek te gaan naar de bron van het euvel. Ga overigens altijd eerst na of het gaat om een lekkage of een defect. Wanneer het gaat om een defect heeft het opsporen van een lek uiteraard geen nut. Het vaststellen van een lekkage in de vloerverwarming is overigens nog niet zo makkelijk; tegenwoordig kan je het beste kiezen voor geavanceerde apparatuur, waardoor de vloer niet opengebroken hoeft te worden. Deze apparatuur is vaak aanwezig bij een monteur van de centrale verwarming, een loodgieter of een lekdetectie specialist.

Vloerverwarming lekkage reparatie

Na het vaststellen van de exacte locatie van een lekkage in de vloerverwarming kom je aan bij de reparatie. Het is duidelijk dat de precieze locatie van de lekkage tot in het detail moet worden opgespoord, om zodoende een groot deel van de vloer te kunnen sparen. De monteur kan dan gericht een klein gedeelte van de vloer openbreken en de bron van de lekkage aanpakken. Door het systeem van de vloerverwarming periodiek door te spoelen verklein je de kans op defecten en lekkages in de toekomst.

Vloerverwarming lekkage oplossen

Geavanceerde apparatuur zorgt ervoor dat je snel de exacte locatie van een lekkage in de vloerverwarming weet te achterhalen. Dit kan door middel van infraroodmetingen of een thermografisch onderzoek. Wil je eventuele kosten besparen? Neem dan tevens contact op met je verzekeraar; deze kan je vertellen of je gedekt bent voor de kosten voor het opsporen en/of oplossen van een lekkage in de vloerverwarming. Wil je een vloerverwarming lekkage laten opsporen, repareren en oplossen? Vind dan snel en gemakkelijk professionele CV Monteurs bij jou in de buurt via de Matchmaker van Mygo. Of bel direct voor het maken van een afspraak naar: 085 432 00 32