Terug naar diensten
Storing CV ketel

Storing CV ketel

Een storing aan je CV-ketel kan vaak eenvoudig worden verholpen. Loop daarom altijd eerst de volgende punten langs voordat je een monteur belt. Bij CV-ketels en combiketels kan een druppelende kraan soms de oorzaak vormen van het probleem. Begin hier dus. Kijk vervolgens bij de stekkers en de schakelaar van de centrale verwarming. De schakelaar moet vanzelfsprekend aan staan. Het kan ook dat er een probleem is met de aardlekschakelaar of de zekeringen in de meterkast. Loop deze ook even langs, en controleer direct of de waterdruk tussen de 1,5 en 2,0 bar zit. Het ontluchten van de CV-ketel is eventueel ook een oplossing.

Storing CV geen verwarming

Vreemde geluiden in één of meerdere radiatoren zijn vaak het gevolg van lucht in de buizen. Dit probleem is gelukkig makkelijk op te lossen. Door middel van een ontluchtingssleuteltje, - deze zijn in de meeste doe-het-zelf zaken wel te koop - kun je de radiatoren één voor één ontluchten. Let er wel op dat je op het laagste punt in het huis begint. Lucht kan namelijk door de buizen omhoog kruipen en als je helemaal boven begint, kun je vaak alsnog opnieuw beginnen. Bij een nieuwe CV-ketel is ontluchten overigens vaak niet nodig. De meeste van deze ketels beschikken over automatische ontluchters, waardoor je dit niet meer zelf hoeft te doen.

Storing CV geen warm water

Zoals hierboven aangegeven, kan ontluchten een oplossing vormen voor een CV storing. Echter, als het probleem na het ontluchten nog steeds niet is verdwenen, kan de oorzaak ook bij het radiator-kraantje liggen. Draai in dit geval alle radiatoren dicht en check of de radiatoren warm blijven. In dit geval ligt het probleem bij de ketel of installatie zelf. Bij MyGo kun je een installateur inschakelen die je probleem snel verhelpt.

Storing CV kosten

Prijsindicatie:

  • Voorrijkosten: 40 à 80 euro
  • Arbeidskosten: 50 à 65 euro exclusief btw
  • Warm water: 50 euro exclusief voorrijkosten

Vind professionele CV Monteurs bij jou in de buurt via de Matchmaker van MyGo. Of bel direct voor het maken van een afspraak naar 085 106 1600