Kosten cv ketel vervangen

Kosten cv ketel vervangen

Cv ketel vervangen kosten

Het vervangen van een cv ketel kost gemiddeld tussen de 1.300 en 3.000 euro. De kosten bestaan uit de prijs voor het plaatsen van de ketel en de prijs voor de ketel zelf. Het laten installeren van een nieuwe cv ketel is een investering voor meerdere jaren. Wie na de installatie op gezette tijden onderhoud pleegt en zorgvuldig met zijn cv ketel omgaat, kan er doorgaans tot wel 15 à 20 jaar van genieten.

Is jouw cv ketel kapot of aan vervanging toe? In dit artikel vind je alle informatie over de prijzen voor het plaatsen van verschillende typen cv ketels en geven we je handige tips. 

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Cv ketel vervangen: waarop letten?

Een cv ketel is net als andere elektronische apparaten onderhevig aan verval. Cv ketels die volgens de meest recente methodes zijn geproduceerd, zijn vaak duurzamer en zorgen er daardoor voor dat je energieverbruik daalt. Dat zorgt er dan weer voor dat je geld bespaart. Oude cv ketels zijn bovendien minder veilig en kunnen sneller kapot gaan. Het vervangen van een cv installatie is dus geen verkeerde keuze.

Bij het kiezen van een nieuwe cv ketel is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren, onder andere met betrekking tot de capaciteit die de cv installatie moet hebben. Stel jezelf de volgende vragen voor je een nieuwe cv ketel laat plaatsen:

  • Wat voor type cv ketel heb je nodig? Is een VR ketel goed genoeg of ben je gebaat bij extra rendement, waardoor een HR ketel of een HRe ketel een betere optie is?
  • Weet je hoe groot de te verwarmen ruimte precies is, zodat je weet wat voor vermogen de cv ketel moet hebben?
  • Wil je een solo of een combi cv ketel laten installeren? Is het daarnaast van belang dat de ketel een hoge CW-waarde heeft, zodat je overal in huis tegelijkertijd gebruik kunt maken van warm water?
  • Heb je voldoende radiatoren in huis om de cv installatie goed te laten draaien? Als je extra radiatoren nodig hebt: waar moeten die worden geplaatst?
  • Heb je bekeken of het aanleggen van vloerverwarming of wandverwarming ook een optie is, als alternatief voor radiatoren? Als je dit overweegt: prefereer je een volledig elektrisch vloerverwarmingssysteem of wil je de vloerverwarming combineren met een cv ketel, een warmtepomp of zonneboiler
  • Moeten er voor de installatie van de nieuwe cv ketel ook leidingen worden aangelegd of verlegd?

Naast alle bovenstaande punten is het cv ketel merk van belang. Niet elke monteur werkt namelijk met alle merken cv ketels. Daardoor wordt het bij bepaalde merken lastig om onderhoudsbeurten of reparaties uit te laten voeren. De CV monteurs van MyGo voorzien je graag van advies over de meest geschikte optie voor jouw situatie.

CV ketel vervangen? | Kosten | Mogelijkheden | Bespaar

Prijzen cv ketels per type ketel

Bij het vervangen van een cv ketel kun je kiezen uit drie opties: een VR ketel, een HR ketel en een HRe ketel. Meer informatie over elk van die typen cv ketels vind je op onze pagina cv aanleggen kosten. In de tabel hieronder tonen we de prijzen voor de montage en het vervangen van elk type cv ketel. Alle prijzen zijn inclusief btw.

Tabel 1: nieuwe cv ketel kosten per type

Model cv

Gem. prijs ketel

Prijs montage

Prijs vervanging

VR ketel

€ 900 - € 1.600

€ 500 - € 1.000

€ 1.300 - € 2.100            

HR ketel

€ 1.000 - € 3.000

€ 500 - € 1.000

€ 1.400 - € 3.100

HRe ketel

€ 10.000

€ 500 - € 1.000

€ 9.500 - € 11.000

Prijsverschillen tussen cv ketel merken

Tussen de verschillende merken cv ketels die je kunt aanschaffen zijn prijsverschillen te zien. Over het algemeen betaal je voor een ketel van Atag en Nefit meer dan voor een ketel van Bosch, Daalderop en Vaillant. De prijs voor een cv ketel van AWB, Ferroli of Intergas ligt vaak nog lager. Een verschil in prijs hoeft overigens niet te betekenen dat de kwaliteit van de ketel minder goed is. Wil je meer informatie over de tarieven van verschillende cv ketel merken? Raadpleeg dan een cv monteur via onze Matchmaker.

Direct de best passende cv monteur in uw omgeving?
Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600.

CV ketel vervangen? | Kosten | Mogelijkheden | Bespaar

Terugverdientijd cv ketel

Wanneer je ketel al wat ouder is, ongeveer vanaf 10 jaar, wordt het rendement ervan minder. Hij verbruikt daardoor meer energie om je huis te verwarmen. Het kan dus voordelig zijn om je ketel na een aantal jaar al te vervangen om te besparen op je energiekosten en dure reparaties te voorkomen.

Kies je voor een energiezuinige HR ketel, dan mag je uitgaan van een besparing van 20 tot 30% op de stookkosten. Voor een gemiddeld huishouden komt dit neer op een besparing van ongeveer 300 euro per jaar. Dit betekent dat je een HR ketel in de meest ideale situatie al na iets meer dan 4 jaar hebt terugverdiend.

Onderhoud cv ketel

Het regelmatig onderhouden van je cv ketel zorgt ervoor dat deze zo zuinig mogelijk blijft draaien. Dat scheelt zowel in de stookkosten als in de belasting van het milieu. Ook voorkomt het onnodige slijtage door verkeerde instellingen, verkleint het de kans op storingen en is er geen uitgebreide interne schoonmaak nodig. Je kunt bij onderhoud aan je cv ketel kiezen tussen een losse onderhoudsbeurt of onderhoud op basis van een contract. Daarover vertellen we je hieronder meer.

Cv ketel onderhoudscontract

Je kunt al een onderhoudscontract voor een cv ketel afsluiten vanaf 3 euro per maand. Dit kun je direct regelen bij de installatie van je nieuwe cv ketel. De monteur komt dan eens in de een à twee jaar langs om je cv ketel volledig te controleren. Daarnaast krijg je voorrang bij het verhelpen van eventuele storingen en defecten. Wil je niet alleen verzekerd zijn van cv onderhoud, maar ook dekking hebben voor de kosten van een eventuele reparatie? Dan ben je iets duurder uit en betaal je gemiddeld 11 euro per maand.

CV ketel vervangen? | Kosten | Mogelijkheden | Bespaar

MyGo tips vervangen cv ketel

Als je hebt besloten om je cv ketel te laten vervangen, is het verstandig om rekening te houden met het seizoen en eventuele subsidies. Omdat problemen zich vaak pas voordoen in het najaar wanneer een cv ketel weer actiever gebruikt wordt, is het handig om dit voor te zijn. Het meest geschikte moment om een Cv ketel te vervangen is daarom in de zomer. Cv monteurs zijn in het najaar en de winter bovendien vaak erg druk, waardoor je tegen een lange wachttijd kunt aanlopen.

Wanneer je kiest voor een HRe ketel, kun je tot € 4.000 euro aan subsidie ontvangen. Dat zorgt ervoor dat je tot 40% kunt besparen op de aanschafprijs. Voor meer informatie over de subsidie voor cv ketels kun je de energiesubsidiewijzer raadplegen.

Direct de best passende cv monteur in uw omgeving?
Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600.
 

Alternatieven voor een cv ketel

Met het streven van de Nederlandse overheid om in 2050 gasloos te leven, worden er steeds nieuwe manieren bedacht om ook gasloos te verwarmen. Het heeft op dit moment nog steeds nut om een cv ketel op aardgas aan te schaffen, aangezien die ketel voor 2050 zeer waarschijnlijk weer aan vervanging toe is. Wil je je echter alvast voorbereiden op gasloos wonen en een steentje bijdragen aan het milieu, dan kun je beter kiezen voor een duurzaam alternatief. Je hebt dan de volgende opties:

Een cv monteur bij jou in de buurt

Een cv ketel plaatsen is een aardige klus. Daarom is het raadzaam een vakman te benaderen voor advies of voor het laten plaatsen van je nieuwe cv ketel. MyGo kan je daarbij helpen: in onze online MyGo Matchmaker krijg je een overzicht te zien van cv monteurs bij jou in de buurt. Je kunt er ook offertes bij verschillende monteurs opvragen om prijzen te vergelijken, een terugbelverzoek bij een monteur aanvragen of een online vragenformulier invullen. Liever telefonisch contact? Dan kun je bellen naar 085 106 1600 en met een cv monteur worden doorverbonden. 

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Cv monteur in uw omgeving nodig?
Gebruik de MyGo Matchmaker of bel gratis met 085 106 1600.

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!