Terug naar diensten
Storingscodes cv ketel

Storingscodes cv ketel

Storing cv storingcodes

De storingscodes op CV-ketels zijn erg belangrijk als je de oorzaak van je storing wilt achterhalen. Elektronische cv ketels zijn zo ingesteld dat ze de gebruiker inlichten over de aard van de storing. Zo kun je zelf al wat stappen ondernemen om de storing op te lossen, alvorens een monteur te bellen.

Remeha storing E4

Remeha is met 75 jaar een van de oudste en bekendste cv-merken, en veel woningeigenaren hebben al jaren plezier van hun Remeha-ketel. Natuurlijk zullen er ook bij Remeha weleens problemen optreden. De storingscode E4 is dan vaak een terugkerend probleem. Bij E4 geeft het apparaat aan dat er na (max.) 5 startpogingen nog steeds geen vlamvorming is. Controleer in dit geval de ontstekingskabel, de elektrische aansluiting, en of de gaskraan open is. Je kunt ook controleren of het sifon niet vervuild of verstopt is geraakt. In andere gevallen is het raadzaam een specialist in te schakelen.

Agpo Ferroli A1

Agpo Ferroli is in veel Nederlandse huishoudens een bekende naam. Sinds het merk bijna 50 jaar geleden op de markt verscheen is het aandeel staag gegroeid naar bijna 1 miljoen actuele klanten. Agpo Ferroli levert hoogwaardige cv-ketels, die streven naar een duurzaam gebruik van de beschikbare energie. Een bekende storingscode bij Agpo Ferroli-ketels is A1. Doorgaans wordt een A1-storing veroorzaakt door een te lage druk. De verwarming werkt in dat geval misschien nog, maar het duurt bijzonder lang voordat hij echt op temperatuur is. Hetzelfde geldt voor warm water in het algemeen. Je kunt dus eventueel kijken of de ketel bijgevuld kan/moet worden. In veel gevallen is de hulp van een vakman echter raadzaam.

Intergas code 5

Wat betreft Hoog Rendement-ketels is Intergas een betrouwbare merknaam, die al jaren consequent kwaliteit levert. Een code 5-storing treedt op bij een slecht vlamsignaal. Dit kan te maken hebben met een gebrekkige condensafvoer, veroorzaakt door een vervuilde sifon. Controleer daarom eerst de sifon: een ondoorzichtige sifon is vervuild en moet vervangen worden. De storing kan echter ook aan een lage gasdruk liggen: je kunt deze met een speciale gasdrukmeter controleren. De bron van het probleem kan eventueel ook gevonden worden in het ontsteekunit, het gasblok of de aarding van de cv-ketel. Loop deze punten zelf na, of neem contact op met een van Mygo’s vakmannen.

Nefit 6a

Nefit is een internationaal gevierd concern op het gebied van HR-technologie, en staat bekend om de productie van duurzame, kwalitatieve cv-ketels. Kwaliteit kan een incidentele storing echter niet altijd voorkomen, en bij Nefit moet je soms rekening houden met een 6a-foutmelding. Mocht dit gebeuren, dan is er niet genoeg vlamstroom in de ketel gemeten tijdens de ontstekingsfase. Soms, als je geluk hebt, hoef je de ketel alleen maar te resetten om het probleem op te lossen. Ook dan is een ‘’reset’’ echter maar een tijdelijke oplossing, die het bezoek van een specialist niet onnodig maakt.

Zoek op professionele CV Monteur in de regio. Vergelijk vakmensen via de Matchmaker van Mygo of bel direct voor het van een afspraak naar: 085 432 00 32