Geen warm water, maar wel verwarming?

Geen warm water, maar wel verwarming?

28 apr. '22 • Door MyGo redactie

Heb je geen warm water, maar wel verwarming? Veel mensen hebben wel eens te maken gehad met een cv storing. Over het algemeen betekent een cv ketel storing dat er zowel geen warm water uit de kraan komt, als ook dat de verwarming het niet doet. Het kan merkwaardig genoeg ook voorkomen dat er geen warm water uit de kraan komt, maar dat de verwarming wel functioneert.

Voordat je een cv ketel monteur laat komen, kan je zelf proberen de oorzaak te achterhalen. In veel gevallen kan je het probleem met de cv ketel namelijk makkelijk zelf oplossen. Allereerst is het belangrijk om te kijken naar het probleem. Welke storingcode geeft jouw cv aan? Vervolgens vind je hieronder oplossingen bij de meest voorkomende problemen. 

Oorzaken geen warm water

Hoewel er veel verschillende typen ketels zijn, is de werking veelal vergelijkbaar. Alle onderdelen in de cv ketel hebben direct of indirect met elkaar te maken. Het is belangrijk om alle onderdelen te controleren, zodat alle mogelijke oorzaken uitgesloten worden. Hieronder bespreken we de meest voorkomende problemen.  

Geen warm water: dit moet je zeker checken

Ook al is het vanzelfsprekend, om alle problemen uit te sluiten moet er ten eerste gecontroleerd worden of er stroomtoevoer is. Zit de stekker in het stopcontact, is het toestel ingeschakeld, staat daarnaast ook de gaskraan open en is er spanning? Kan je al deze vragen bevestigend beantwoorden? Reset dan eenmaal de cv ketel. Levert dit ook niets op, lees dan verder. 

Geen warm water: controleer de waterdruk cv ketel

De waterdruk van de cv ketel heeft niet direct te maken met de temperatuur van het water. Toch is het erg belangrijk om ook dit te controleren. De waterdruk moet idealiter tussen de 1,5 en 2 bar zitten. Staat de waterdruk lager dan of op 1,2 bar? Vul dan de ketel bij tot 1,8 bar en ontlucht de ketel vervolgens. Lijkt het niet aan de waterdruk te liggen, lees dan verder.

Hulp nodig? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Geen warm water? | Wat te controleren | Lokale monteur

Wel warm water uit de kraan?

Komt er wel gewoon warm water uit de kraan? Dan is er mogelijk iets mis met de driewegklep. De driewegklep regelt de verspreiding van water naar de radiatoren en de platenwisselaar. Staat de driewegklep in de standaard positie, dan stroomt het cv water door de warmtewisselaar van de cv ketel naar de radiatoren en weer terug.

Wanneer de warmwaterkraan wordt geopend krijgt de computer van de cv ketel een seintje dat er watervraag is. De computer zorgt ervoor dat de driewegklep in een andere positie gaat staan, waardoor het cv water naar de platenwisselaar wordt gestuurd. Hier wordt het tapwater verwarmd, waarna het de kraan uitstroomt.

Op die manier zorgt een driewegklep ervoor dat er warm water uit de kraan komt. Heb je het vermoeden dat hier het probleem ligt? Dan kan je het beste een cv installateur naar de cv laten kijken.

Hulp nodig bij het oplossen geen warm water?

Kom je er zelf niet uit? Heb je na alle pogingen geen oorzaak kunnen vinden of heb je het probleem niet kunnen oplossen? Een cv ketel zit ingewikkeld in elkaar. Schakel bij complexe storingen een cv installateur in. Deze lost problemen direct en efficiënt voor je op.

Een makkelijke - en unieke - manier om zonder zoeken direct een beschikbare loodgieter of cv installateur in jouw buurt te vinden is door de MyGo Matchmaker te gebruiken. Dat kan zowel online als telefonisch op 085 106 1600.

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!