Terug naar diensten
Natuursteen Polijsten

Natuursteen Polijsten

Met het polijsten van natuursteen breng je de glans weer omhoog en zullen de kleinere krasjes verdwijnen. Je kunt zelf bepalen welke glans je wilt hebben. Je kan kiezen van gezoet tot hoogglans. Bij het polijsten wordt er gebruik gemaakt van diamantschijven of pads. Deze zorgen ervoor dat de vloer steeds dichter gepolijst wordt, door het steeds fijner wordend diamant.  Is de vloer echter heel erg beschadigd, dan kun je beter de natuursteen schuren of slijpen. Ernstige beschadigingen kun je niet verwijderen met polijsten.

Marmeren vloer polijsten

De marmeren vloer polijsten is een delicate klus, die met veel zorgvuldigheid uitgevoerd moet worden. Marmer is namelijk gevoelig materiaal wat snel beschadigt kan raken. Met de juiste voorbereiding, materiaal en techniek kun je wel zelf jouw marmeren vloer van kleine krasjes ontdoen en weer laten glanzen. Wat heb je daarvoor nodig:

  • Een polijstmachine
  • Schuurpapier of diamantschijven
  • Veiligheidsbril en stofmasker
  • Een stukje oefensteen 

Granieten vloer polijsten

Bij het polijsten van de granieten vloer wordt de toplaag van de vloer gepolijst met een diamanten schijf. Deze zorgt ervoor dat de dofheid verdwijnt en de glans weer terugkeert. Met polijsten wordt alleen de toplaag bewerkt, dus zullen diepe krassen of kaal gelopen delen niet altijd de glans terugkrijgen. Daarvoor moet de vloer echt goed bewerkt worden. Je kan van tevoren een specialist laten langskomen die kan zien of polijsten volstaat of dat de vloer een andere behandeling nodig heeft. 

Lukt het je toch niet om je vloer mooi zelf te polijsten? Via de Matchmaker van MyGo vindt je altijd een vakman bij jou in de buurt die je kan helpen met polijsten. Of bel direct naar: 085 106 1600