Terug naar diensten
Natuursteen polijsten

Natuursteen polijsten

Door het gebruik wordt natuursteen na verloop van tijd wat dof en krijgt het krasjes. Door het te polijsten krijgt de vloer zijn glans weer terug. Ook zullen de krasjes (grotendeels) verdwijnen. Het voordeel is dat je zelf kunt bepalen wat voor soort glans het beste past bij jouw smaak en interieur, bijvoorbeeld hoogglans of gezoet. Een natuurstenen vloer polijsten vergt enige expertise. Tijdens het polijsten wordt er namelijk gebruik gemaakt van onder andere diamantschijven. Het wordt daarom geadvsieerd om de werkzaamheden uit te laten voeren door een vloerenspecialist, aangezien deze over de juiste kennis, apparatuur en mankracht beschikt. Waar moet je rekening mee houden tijdens het polijsten van natuurstenen vloeren? En wat kan een vakman voor je betekenen? 

Granieten vloer polijsten

Graniet is een harde steensoort, waardoor het ook vorstbestendig is. Granieten vloeren kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden. Bij het polijsten van de granieten vloer wordt de toplaag van de vloer gepolijst met een diamanten schijf. Deze zorgt ervoor dat de dofheid verdwijnt en de glans weer terugkeert. Met polijsten wordt alleen de toplaag bewerkt, dus zullen diepe krassen of kaal gelopen delen niet altijd de volledige glans terugkrijgen. Je kunt van tevoren een specialist laten langskomen, die kan onderzoeken of polijsten volstaat of dat de vloer een andere behandeling nodig heeft. Voordat je begint, is belangrijk dat je goed voorbereid bent, en de juiste materialen beschikbaar hebt. Wat heb je nodig om een granieten vloer te polijsten? 

  • Polijstmachine 
  • Diamantschijven of een schuurpapier 
  • Een veiligheidsbril en stofmasker 
  • Oefensteen 

Marmeren vloer polijsten

Een marmeren vloer is een gevoelige natuurstenen vloersoort, waar snel beschadigiginen op kunnen ontstaan. Het is daarom van belang dat de werkzaamheden tijdens het polijsten van deze vloer zorgvuldig worden uitgevoerd. De werkzaamheden voor het polijsten van een marmeren vloer verlopen ongeveer hetzelfde als voor graniet. Ook in het geval van een marmeren vloer kan een vloerenspecialist onderzoeken welke behandeling het beste bij jouw vloer past, en adviseren over de soorten glans.

Natuursteen vloer schuren

Natuursteen schuren (of polijsten) is een klus die zorgvuldig uitgevoerd dient te worden. Grote oppervlaktes natuurstenen vloeren worden meestal gepolijst door een gespecialiseerd bedrijf. Kleine oppervlaktes natuursteen kun je ook zelf polijsten. Met diamant polijstschijven zijn kleine oneffenheden of krassen redelijk eenvoudig te verwijderen uit je natuursteen. Hiervoor heb je wel een polijstmachine of een haakse slijper met een regelbaar toerental nodig. Het wordt aangeraden om te beginnen met de grofste korrel. Daarmee haal je de grootste oneffenheden weg op een lager toerental. Vervolgens kun je steeds een minder grove polijstpad gebruiken, bij een steeds hoger toerental, net zo lang totdat de doffe plekken of krassen verdwenen zijn.

Natuursteen laten polijsten

Wil je meer informatie over het polijsten van een natuurstenen vloer? Of ben je benieuwd wat voor onderhoud de natuurstenen vloer nodig heeft en wat de kosten dan zijn? Neem dan snel en gemakkelijk contact op voor het vinden van een vakman, online via de MyGo Matchmaker. Hier vind je alle beschikbare en ervaren vloerenspecialisten bij jou in de buurt. Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem telefonsich contact met ons op via 085 106 1600

Lukt het je toch niet om je vloer mooi zelf te polijsten? Via de MyGo Matchmaker vind je altijd een vakman bij jou in de buurt die je kan helpen met polijsten. Of bel direct naar 085 106 1600.