Terug naar diensten
Vloer ophogen

Vloer ophogen

Een verhoogde vloer kan handig zijn om dingen onder te leggen. Zo kun je bijvoorbeeld leidingen, waterafvoer, wateraanvoer en vloerverwarming makkelijk kwijt in de verhoogde vloer. Daarnaast kun je de verhoging ook gebruiken, zodat ruimtes wat meer afgescheiden lijken en het zorgt ook voor een leuk effect in het interieur. Komen er deuren uit op de verhoogde vloer, dan zal je deze moeten inkorten.

Vloer ophogen cement

Je kunt je cementenvloer ophogen met betonblokken. Dit is handig als je leidingwerk bijvoorbeeld wilt wegwerken. Je kunt de betonblokken makkelijk zagen en eenvoudig vast lijmen aan de ondervloer. De leidingen kun je tussen de blokken inleggen en opvullen met vulmortel. Werk de vloer af met zandcement versterkt met vezel. Daar overheen leg je dan de ondervloer en de eindvloer. 

Vloer ophogen hout

Een vloer verhogen is geen moeilijke klus. Je moet de ondergrond eerst egaal maken. Daarna bevestig je dwarsbalken over de hele vloer in de gewenste dikte. Op deze dwarsbalken bevestig je niet verend plaatmateriaal, dat 100% waterpas moet liggen. Ook moet je letten op wat er op de vloer komt te staan. Let bij het aanschaffen van de dwarsbalken en platen op de maximale belasting. Op de platen bevestig je eventueel nog een ondervloer, voordat je de houten vloer er op legt. Een andere mogelijkheid is bakstenen op de vloer te metselen en daar stalen Lewis zwaluwstaartplaten op te leggen die je afdekt met een laag cement. Je kan ook over de hele vloer cement laten storten, maar dat is wel erg zwaar. Let hierbij dus goed op of de vloer het gewicht wel aankan. 

Vloer ophogen kosten

De kosten van het ophogen van je vloer heeft te maken met voor welk soort materiaal je kiest. Ook is het afhankelijk van hoe ver je de vloer wilt ophogen. Er is dus niet een exacte prijs te geven voor het ophogen van jouw vloer. Wil je nou weten wat de mogelijkheden zijn en wat de prijs is voor het ophogen. Neem dan contact op met een vakman bij jou in de buurt via MyGo. Dit is ook telefonisch mogelijk. Je kan ons bereiken op 085 106 1600.