Terug naar diensten
Vloer Vervangen

Vloer Vervangen

Voor de grondvloer kun je een keuze maken uit verschillende soorten vloeren. Deze drie soorten zijn de meest gebruikte vloeren:

  • Houten vloer: Hout is een sterk materiaal wat vrij lang meegaat. Een nadeel ervan is echter, dat hout erg gevoelig is voor schade. Het materiaal kan snel rotten en door de structuur is het ook een ideale plek voor schimmels en zwammen. Een voordeel ervan is dat bij een houten vloer de kruipruimte kan blijven. Hierdoor zijn de werkzaamheden vanuit de kruipruimte makkelijker uit te voeren.
  • Betonnen vloer: Beton is een stevig materiaal. Het zorgt voor een stevige basis en stabiele vloer. Beton is duurzaam en gaat lang mee. Ook is het aanleggen van een betonnen vloer gemakkelijker dan een houten vloer. Het nadeel is echter dat de kruipruimte niet of moeilijker toegankelijk is.
  • Betonnen broodjesvloer: De broodjesvloer is een eenvoudige en snelle oplossing voor een kwaliteitsvloer. Het systeem kan eenvoudig geïnstalleerd worden. Het is opgebouwd uit liggers van beton en die worden ingevuld met piepschuim broodjes. Daar overheen wordt dan een laag beton gestort.

Houten vloer vervangen

In de loop der jaren is je houten vloer weleens aan vervanging toe. De vloer is bijvoorbeeld dusdanig beschadigd of komt omhoog. Het moet dan eerst verwijderd worden. Als je de oude planken die nog goed zijn wilt hergebruiken of verkopen, is het belangrijk om deze er zorgvuldig uit te halen. De eerste plank verwijderen is meestal het lastigste. Wanneer je de eerste plank eruit hebt, zullen de volgende een stuk eenvoudiger gaan. Smeer vervolgens de overgebleven lijmresten in met een lijmverwijderaar. Nadat deze is ingewerkt, kun je alle lijmresten met een beitel weghalen. Bekijk daarna wat de staat is van de ondervloer. Wanneer deze nog goed intact is, kun je deze gewoon laten liggen. Wanneer de ondervloer ook toe is aan vervanging is het belangrijk om te kijken welke ondervloer er past bij jouw woning. Wanneer je twijfelt, is het aan te raden een expert te raadplegen. Wanneer de ondervloer nog goed is of weer goed ligt, kun je de nieuwe vloer gaan leggen. Bij een houten vloer kun je die het best vastlijmen aan de ondervloer, dit zorgt er namelijk voor dat de vloer niet gaat kraken. Het leggen van een houten vloer is wel een moeilijke en tijdrovende klus. Hulp nodig? Kies via MyGo een betrouwbare vakman bij jou in de buurt. 

Houten vloer vervangen door beton

Heb je last van vocht problemen bij je houten vloer? Laat je houtenvloer dan vervangen door beton. Nadat het vochtprobleem verholpen is, kun je er weer voor kiezen om houten balken terug te plaatsen. Maar je kunt er ook voor kiezen om beton te laten plaatsen. Een betonnen vloer is vaak sterker en duurzamer dan een houten vloer. Houten vloeren zijn gevoelig en kunnen een hoop mankementen vertonen. Betonnen vloeren zijn bovendien ook beter geschikt voor vloerverwarming.

Interesse in het vervangen van je vloer? Via de Matchmaker van Mygo staan er verschillende vakmannen voor u klaar. Ook zijn wij telefonisch bereikbaar via: 085 - 432 00 32