Terug naar diensten
Linoleum leggen

Linoleum leggen

Linoleum kan op verschillende manieren geplaatst worden. Bij het kliksysteem kunnen de vloerdelen eenvoudig in elkaar worden geklikt. Deze manier van een linoleum vloer leggen kun je eenvoudig zelf gebruiken. Het nadeel is echter wel dat het kliksysteem niet volledig afsluit. Voor badkamers, keukens, toiletten of andere vochtige ruimtes wordt dan ook een traditioneel oppervlak aangeraden. In dit geval is het ook beter om een ervaren vloerlegger in te schakelen, aangezien het bij de afwerking op precisie aankomt.

Linoleum: aanleggen

Bij traditioneel linoleum is het cruciaal dat de naden tussen de tegels of stroken goed zijn afgesloten. Dit gebeurt door de naden dicht te lassen. Indien er openingen of kieren tussen het linoleum achterblijven, kan er vocht en vuil tussen het linoleum terecht komen. Als dit te vaak voorkomt, kan de vloer zelfs gaan rotten of loskomen. Door linoleum op een goede ondervloer aan te brengen en het door een vakman met een wals vast te hechten, kan het risico hierop aanzienlijk verkleinen. Het wordt verder aangeraden om het linoleum 24 uur voor het leggen aan de temperatuur van de kamer te laten wennen. Als je het linoleum uit een koude garage of schuur haalt en het direct in een warme woonkamer plaatst, kan het materiaal gaan vervormen.

Linoleum: betonlook

Linoleum kun je tegenwoordig in allerlei verschillende kleuren en motieven bestellen. De betonlook is hiervan zeer populair. De frisse, industriële uitstraling van de betonlook sluit goed aan bij verschillende woningtypen. Bovendien doet het de ruimte door zijn strakke afwerking groter voorkomen. Aangezien linoleum slijtvast is en weinig stof aantrekt, kun je verder lang van de linoleum betonlook genieten. Een marmoleum vloer leggen is tevens mogelijk met de betonlook als stijlkeuze. Marmoleum is een CO2-neutrale variant van linoleum, waarbij milieuvriendelijke materialen gebruikt zijn. Het is iets duurder, maar door zijn bijdrage aan een gezond binnenklimaat en kleine emissie, is dit een zeker een goede investering.

Linoleum: prijs

De prijs van een linoleum vloer leggen is vooral afhankelijk van de materiaalkeuze. Normale stroken zullen per vierkante meter rond de 12 euro kosten. Linoleum met ingelegd patroon zal echter duurder uitvallen, met prijzen rond de 30 tot 40 euro per vierkante meter. Ook marmoleum leggen zit in deze hogere prijsklasse. Via de Matchmaker van MyGo kun je snel advies inwinnen over alle mogelijkheden. Of bel direct naar: 085 106 1600