Terug naar diensten
Schoorsteen Impregneren

Schoorsteen Impregneren

Net als ieder onderdeel van het huis moet ook een schoorsteen met enige regelmaat een onderhoudsbeurt krijgen. Dat is ook niet zo verwonderlijk. Doordat een schoorsteen vocht en regen binnenlaat, kan het voorkomen dat er sprake is van schimmelvorming of een beschadiging van het voegwerk. Hierdoor vermindert de effectiviteit van de schoorsteen en kunnen de rook en het vocht ook terugslaan in je woonkamer. Het impregneren van de schoorsteen gaat deze ontwikkelingen snel tegen. Impregneren betekent eigenlijk het aanbrengen van een dunne beschermingslaag, die ervoor zorgt dat het metsel- en voegwerk van de schoorsteen geen water meer binnenlaat. Op deze manier blijft het metselwerk droog en kun je probleemloos blijven stoken. 

Schoorsteen voegen impregneren

Voordat je een specialist laat komen om je schoorsteen te impregneren, is het belangrijk om het voegwerk te controleren. Daar lees je de algemene staat van de schoorsteen aan af. Is het voegwerk aan het verbrokkelen of zijn er merkbare tekenen van verzakking en aantasting door schimmel, dan is impregneren eigenlijk al een verloren zaak. De schoorsteen zal dan grondig gerenoveerd moeten worden. In de meeste gevallen kan het impregneren van de schoorsteen de ontwikkeling van zulke schade echter voorkomen.

Schoorsteen impregneren kosten

Over het algemeen moet je voor het grondig impregneren van je schoorsteen ongeveer 6 euro per vierkante meter rekenen. Daarmee wordt de binnenkant van de schoorsteen bedekt met een afdichtingsmembraan, dat de groei van schimmels, algen en mos voorkomt. Gemiddeld gaat deze impregneerlaag 10 jaar mee, dus je maakt een investering voor langere tijd. 

Vind snel en gemakkelijk via de Matchmaker van MyGo een dakdekker bij jou in de buurt. Of neem telefonisch contact op via: 085 - 432 00 32