Terug naar diensten
Dakpannen impregneren

Dakpannen impregneren

Om de levensduur van het dak te verlengen en de waterdichtheid te verhogen is impregneren een effectieve methode. Dit doet men met name bij pannendaken. Het zorgt niet alleen voor een verhoging van de waterdichtheid, maar geeft ook nog eens een mooie uitstraling aan het dak. Wat houdt impregneren in en wat zijn de effecten?

Dakpannen impregneren: eerst reiniging

Voor het beste effect van het impregneren van een dak moet het dak meestal eerst gereinigd worden. Hierbij worden algen en mos van het dak gespoten met behulp van hoge waterdruk. Wanneer de dakpannen weer volledig schoon zijn en de authentieke uitstraling in ere is hersteld, dan volgt de impregnatie. Hierbij worden de pannen voorzien van een speciale vloeistof met een vuil- en waterafstotende functie. De vloeistof trekt in en tussen de pannen, waardoor een dichtslibbend geheel ontstaat. Je ziet dit zichtbaar door een glanzende toplaag; deze laag functioneert erg effectief.

Dakpannen impregneren: de voordelen

Zelfs op daken die goed worden onderhouden kunnen zich lekkages voordoen, dan wel viezigheid ontwikkelingen. Pannen kunnen tevens hun kracht verliezen, afbrokkelen of los komen te liggen. Dit hoeft niet! Maak gebruik van impregneren, want dat kent de volgende voordelen:

  • Bovengemiddelde waterdichtheid van het dak
  • Minder gaten en kieren, dus minder luchtstromen
  • Een verlaging van de energie/stookkosten
  • De levensduur van het dak stijgt aanzienlijk
  • Minder groenvorming op het dak

Een andere, soortgelijke methode om het dak te beschermen is coaten. Dit is in principe hetzelfde als impregneren, enkel kan je dan het dak een geheel andere uitstraling geven in kleur. Beide methoden hebben een groot voordeel; het is erg voordelig. Impregneren geeft de dakpan haar authentieke kracht terug en zorgt ervoor dat deze jaren langer meegaat. Dat maakt van deze methode een interessante investering. Ook een slimme methode om het dak te beschermen tegen toekomstige schade is het aanvragen van een onderhoudscontract bij je dakdekker.

Dakpannen impregneren: waarom?

Het Nederlandse klimaat en de vorm van schuine daken zorgt ervoor dat algen zich gaan hechten aan ons dak. Algen en mos houden van een vochtige omgeving en hiervan is sprake bij natte pannen. Door te impregneren blijft de dakbedekking droog, wat eveneens interessant is met het oog op vorstvorming op het dak. Vorst zorgt er namelijk voor dat pannen verharden en kunnen scheuren. Door impregnatie houden de pannen tot slot veel langer hun oorspronkelijke kleur vast, waardoor het aanzicht van je woning sterk zal verbeteren.

Ook het dak laten impregneren?

Vrijwel alle professionele dakdekkersbedrijven maken gebruik van deze techniek. Ben je ook benieuwd naar de mogelijkheden om het dak te reinigen en impregneren? Ga dan bij MyGo op zoek naar dakdekkers uit jouw regio en vraag direct een offerte aan of bel naar: 085 - 432 00 32