Terug naar diensten
Lekkage dak

Lekkage dak

Lekkage aan je dak?

Lekkage aan je dak komt altijd ongelegen. Op deze pagina vind je alles over daklekkage: over lekdetectie, ofwel het opsporen van lekkage, over reparatie van je dak lekkage, en over de kosten daarvan. We hopen dat je snel vindt wat je zoekt.

Wil je graag meteen in contact komen met een dakdekker? MyGo matcht je gratis en vrijblijvend met de vakman van jouw voorkeur. Dat kan zowel online, via de matchmaker, als telefonisch via de MyGo klantenservice, op telefoonnummer 085 106 1600

MyGo kent precies alle specialiteiten en voorkeuren, van alle aangesloten professionals in heel Nederland. Daardoor kan MyGo je precies matchen met vakmensen die precies bij jouw behoefte passen. Probeer de matchmaker maar eens, en zie wat je daarmee allemaal kunt. 

Inhoud

Hoe kun je een daklekkage opsporen? 

Zoek bij het opsporen van een lekkage altijd naar de meest logische weg die het water had kunnen nemen. Zijn er bijvoorbeeld plekken die licht afhellen, waar het water makkelijk heen zou kunnen stromen? Of zijn er plekken waarin het water zich zou kunnen verzamelen? Wanneer je bijvoorbeeld met een ophoping van algen, mosgroei of ander vuil te maken hebt, kan dit de hemelwaterafvoer hebben afgesloten waardoor het water niet meer weg kon. In dit geval moet het water andere wegen zoeken om weg te kunnen. Dit gebeurt dan vaak door kleine gaatjes of scheuren in de dakpannen of dakbedekking. Deze worden vervolgens groter waardoor je te maken krijgt met een daklekkage. Kun je het lek zelf niet vinden? Schakel dan de hulp in van een dakdekker of een lekdetectiespecialist.

Het repareren van een dak na een lekkage

Een plat dak heeft meestal een bovenlaag van bitumen of EPDM, allebei kunststofvarianten. Ondanks een goede dakbedekking kunnen er toch lekkages optreden door bijvoorbeeld een gebrek aan onderhoud of een hevige storm. Lekkage aan je dak of plafond kan grote gevolgen hebben en moet daarom zo snel mogelijk verholpen worden. Hoe langer je wacht, hoe meer schade je aan een woning zult ondervinden en hoe hoger de kosten zullen oplopen. Het verschilt per geval wat er gedaan kan worden. Soms is een kleine reparatie voldoende, maar het kan ook zo zijn dat het gehele dak moet worden vervangen. Een dakdekker zal altijd eerst een grondige analyse uitvoeren om uit te zoeken wat er precies gerepareerd moet worden en hoe ze dat het beste kunnen doen. Of je nu een plat of een schuin dak hebt, regelmatig onderhoud is erg belangrijk ter voorkoming van daklekkages. Zo verklein je niet alleen het risico op daklekkages, maar een lekke dakgoot kan ook voorkomen worden door regelmatig onderhoud.

Wordt een daklekkage vergoedt door de verzekering?

Of de lekschade in aanmerking komt voor een vergoeding hangt af van een paar zaken. Als de lekkage bijvoorbeeld is veroorzaakt door stormschade, of andere dingen die buiten de invloed van de eigenaar lagen, dan kan een deel (of zelfs alle) schade vergoed worden. Als de lekkage echter het gevolg is van slijtage of een gebrek aan onderhoud, dan zal de verzekeraar je waarschijnlijk niet tegemoet komen. Het is in ieder geval belangrijk om de schade zorgvuldig te noteren. Maak na de storm daarom uitgebreid foto’s en neem direct contact op met de verzekering. Op die manier kunnen zij snel het waarheidsgehalte van je verhaal bepalen en een goede inschatting maken van het bedrag dat moet worden vergoed.

Wat kost het repareren van een daklekkage?

Bij een plat dak dien je rekening te houden met een gemiddelde prijs van €250 en €300 euro per m2 incl. btw, materiaal en arbeidsloon. Bij een hellend dak ligt de gemiddelde prijs voor het repareren van een daklekkage tussen de €150 en €350 per m2 incl. btw, materiaal en arbeidsloon. De prijs is daarbij sterk afhankelijk van de grootte van het lek en de schade die dit heeft gebracht. Als het alleen gaat om terugleggen van een dakpan zal de prijs lager uitvallen, dan wanneer er bijvoorbeeld een aanzienlijk deel van de dakbedekking moet worden vervangen.

Bespaartips van MyGo

  • Zorg voor regelmatig onderhoud van jouw dak. Zo kun je bijvoorbeeld geregeld even controleren of er mos-, algengroei of ander vuil aanwezig is. Indien mogelijk kun je het grootste gedeelte hiervan alvast zelf weghalen.
  • Laat je dak reinigen, impregneren en/of coaten. Door je dak goed te laten reinigen en impregneren zorg je voor een extra beschermingslaag op je dak waardoor deze beter bestand is tegen water en vuil.
  • Kies een dakdekker bij jou in de buurt. Dit scheelt je in de voorrijkosten.

Hulp van een vakman via MyGo

Heb je last van daklekkage en wil je dit zo snel mogelijk laten verhelpen? Bij MyGo vind je snel en gemakkelijk de juiste dakdekker bij jou in de buurt. Je kunt via de MyGo matchmaker gemakkelijk verschillende dakdekkers vinden uit jouw regio. Deze kun je vervolgens met elkaar vergelijken op basis van een aantal criteria zoals bedrijfsinformatie, recensies en prijzen. Kies daarna de dakdekker die het beste aansluit bij jouw wensen en behoeften en laat hem of haar de klus voor je uitvoeren. Liever direct telefonisch contact? Bel dan: 085 106 1600.

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!