Terug naar diensten
Lekkage Dak

Lekkage Dak

Een plat dak heeft meestal een bovenlaag van bitumen of EPDM, allebei kunststofvarianten. In principe gaan deze allebei lang mee en zijn ze waterdicht, maar lekkages kunnen toch optreden. Zoek bij het opsporen van een lekkage altijd naar de meest logische weg die het water had kunnen nemen. Zijn er bijvoorbeeld plekken die licht afhellen, waar het water makkelijk heen zou kunnen stromen? Of zijn er plekken waarin het water zich zou kunnen verzamelen? Een antwoord op die vragen kan je dichter bij het lek brengen.

Lekkage dak: reparatie

Lekkage aan je dak of plafond kan grote gevolgen hebben en moet daarom zo snel mogelijk verholpen worden. Hoe langer je wacht, hoe groter de gevolgen worden. Het verschilt per geval wat er gedaan kan worden. Soms is een kleine reparatie voldoende, maar soms moet het gehele dak worden vervangen. Na de analyse kan de reparatie van je dak beginnen. Of je nu een plat of een puntdak hebt, regelmatig onderhoud is erg belangrijk ter voorkoming van daklekkage. Ook een lekke dakgoot kan voorkomen worden door regelmatig onderhoud.

Lekkage dak: verzekering

Of de lekschade in aanmerking komt voor een vergoeding hangt af van een paar zaken. Als de lekkage bijvoorbeeld is veroorzaakt door stormschade, of andere dingen die buiten de invloed van de eigenaar lagen, dan kan een deel (of zelfs alle) schade vergoed worden. Als de lekkage echter het gevolg is van slijtage of wanonderhoud zal de verzekeraar je waarschijnlijk niet tegemoet komen. Het is in ieder geval belangrijk om de schade zorgvuldig te boekstaven. Maak na de storm dus uitgebreid foto’s en neem direct contact op met de verzekering. Op die manier kunnen zij snel het waarheidsgehalte van je verhaal bepalen en een goede inschatting maken van het bedrag dat moet worden vergoed.

Lekkage dak: kosten

Het repareren van een daklekkage kan vrij duur uitvallen. Als het alleen gaat om een dakpan terugleggen zal de prijs natuurlijk laag uitvallen, maar als de lekkages veel om zich heen heeft gegrepen, moet misschien een aanzienlijk deel van de dakbedekking worden vervangen. Bij een plat dak kunnen de kosten dan oplopen tot 250 à 300 euro per vierkante meter en bij een hellend dak 150 à 350 per vierkante meter.

Heb je last van daklekkage en wil je dit zo snel mogelijk laten verhelpen? Bij MyGo vind je snel en gemakkelijk de juiste dakdekker bij jou in de buurt via een offerte of telefonisch via: 085 - 432 00 32