Terug naar diensten
Dakpannen coaten

Dakpannen coaten

Gemiddeld gaan kwalitatieve dakpannen in Nederland een halve eeuw mee. Maar in die 50 jaar zullen zelfs de sterkste dakpannen geleidelijk verslijten. Door de voortdurende blootstelling aan uv-straling, regen en vorst zal de bovenlaag van veel dakpannen beschadigen. Dit maakt dat de dakpannen er verweerd en dof uit gaan zien. Dit maakt niet alleen je dak minder mooi van kleur maar bevordert ook mosgroei en vervuiling. Om je dak weer fris te krijgen kan je 3 dingen doen.

Voor alle drie de werkzaamheden kan je terecht bij de dakdekkers van MyGo. Gebruik de matchmaker om eenvoudig in contact te komen met een dakdekker bij jou in de buurt.

Dakpannen coaten en reinigen

Bij het coaten van je dakpannen komt er ook het nodige reinigingswerk kijken. Het dakpannen coaten is namelijk een vrij oppervlakkige behandeling, die alleen de bovenlaag van de dakpannen beschermt. Voor een optimaal effect kan je de dakpannen eerst verwijderen en ook de onderlaag schoon en droog maken. Hierdoor krijgt vuil dat zich onder de dakpannen heeft weten te werken geen kans de dakpannen opnieuw aan te tasten. Na het schoonmaken van de dakpannen zelf krijgen deze een beschermende laag, ook wel de ‘coating’ genoemd, om ze te beschermen tegen de weersomstandigheden. Door deze laag kunnen de dakpannen weer een paar jaar extra mee voor ze echt moeten worden vervangen.

Voordelen van dakpannen coaten

Het dakpannen coaten kent een aantal voordelen:

  • Het dak ziet er weer bijna uit als nieuw
  • Aanhechting van algen en mossen wordt verminderd
  • De dakpannen zijn weer bestand tegen verwering
  • Coating verlengt de levensduur van je dakbedekking
  • Coating is goedkoper dan het dak vervangen

Voor het coaten van je dakpannen staan de dakdekkers van MyGo graag voor je klaar. Laat je adviseren door een dakdekker bij jou in de buurt. Met de matchmaker kom je eenvoudig in contact met lokale dakdekkers.

Dakpannen coaten of vervangen

Als je het coaten van je dakpannen overweegt is de kans vrij groot dat je ook overweegt om je dakbedekking geheel te vervangen. Zeker als je dakpannen aan het einde van hun levensduur lijken te komen moet een vervanging van het dak zeker mee worden genomen in de overweging. Een vervanging is immers wel duurder, maar zorgt ervoor dat je dak niet alleen nieuw lijkt, maar ook echt nieuw is. Bij deze keuze kan je een aantal dingen mee nemen. Bij coating spreek je namelijk over een ‘oppervlakkige behandeling’. Dit wil zeggen dat je alleen de problemen aan het oppervlak aan pakt. Dit heeft een aantal nadelen:

  • Problemen in de constructie en ondergrond blijven ongemoeid
  • Na een aantal jaar moet het dak wederom worden aangepakt
  • Het coaten van oude dakpannen is geen duurzame oplossing

Er zijn dus situaties waarin je eerder het hele dak zou moeten laten vervangen. Denk bijvoorbeeld aan een wat ouder huis dat je net hebt gekocht. Als je van plan bent nog lang in de betreffende woning te blijven is het vervangen van je dakpannen een verstandige keuze. Nadat je dit hebt laten doen ben je immers gemiddeld weer 50 jaar lang verzekerd van een goed, nieuw dak. Bij coating stel je het probleem alleen uit in plaats van het écht op te lossen.

Dakpannen coaten prijs

De kosten van het coaten van je dakpannen zullen afhangen van de staat van je dak. Ook de grootte van je dak zijn van grote invloed op het totale kostenplaatje. In de gemiddelde situatie kost dakpannen coaten ca. 1.500 euro. Om ditzelfde dak te vervangen in plaats van coaten kan je rekenen op een gemiddeld kosten plaatje van 3.000 euro.

De dakdekkers van MyGo helpen je graag bij vragen en klussen met betrekking tot jouw dak. Met een dekking door heel Nederland vind je gegarandeerd de juiste dakdekker voor jouw klus. Via de matchmaker vind je eenvoudig een dakdekker die voldoet aan al jouw wensen en behoeften. Liever telefonisch contact? Bel onze klantenservice op 085 432 00 32.