Terug naar diensten
Dakpannen coaten

Dakpannen coaten

Gemiddeld gaan kwalitatieve dakpannen in Nederland een halve eeuw mee. Maar in die 50 jaar zullen zelfs de sterkste dakpannen geleidelijk verslijten. Door voortdurende blootstelling aan regen, kou en hitte zal de toplaag van veel dakpannen verdwijnen. Mosgroei en vervuiling van het dak hebben dan meer ruimte om zich te ontwikkelen. Een goede manier om zulke beschadigingen tegen te gaan is het schoonmaken van de dakpannen en het aanbrengen van een nieuwe toplaag. In dakdekkersjargon wordt dit ook wel ‘’coaten’’ genoemd.

Dakpannen coaten en reinigen

De beste manier om dakpannen gelijktijdig te reinigen en te coaten, is door ze eerst te verwijderen en ook te zorgen dat de onderlaag droog en schoon is. Op deze manier zal het vervuilingsproces niet zomaar doorgaan als je de dakpannen weer terug legt. Het wordt ook aangeraden om bij coaten het gehele dak mee te nemen, omdat anders merkbare kleurenverschillen kunnen ontstaan. Een andere mogelijkheid is het gebruiken van een kleurloze en waterafstotende coating, die geen kleurverandering tot gevolg zal hebben. Ook een slimme methode om het dak te beschermen tegen toekomstige schade, zonder kleurverandering, is het impregneren van de dakpannen.

Dakpannen coaten of vervangen

Het nadeel van coaten kan de ‘’oppervlakkige’’ behandeling zijn. Hiermee worden dan alleen de zichtbare problemen aan het oppervlak aangepakt, terwijl problemen in de constructie of ondergrond van de dakpannen ongemoeid blijven. Een duurdere (maar soms betere) oplossing is daarom het vervangen van de dakpannen. Zeker in het geval van oude en sterk verweerde dakpannen is coaten geen duurzame oplossing.

Dakpannen coaten prijs

De totale kosten zullen natuurlijk afhangen van het bewerkte oppervlak en de precieze coating die gebruikt wordt. In de regel zal een gemiddelde coating ongeveer € 1500,- kosten; aan het vervangen van dakpannen hangt op zijn beurt een prijskaartje van ca. € 3000,- euro. MyGo brengt je graag in contact met een kwalitatieve vakman via de Matchmaker, of bel gratis en vrijblijvend naar 085 - 432 00 32