Terug naar diensten
Dak vervangen

Dak vervangen

Een storm, lekkage, droogte of simpelweg ouderdom kunnen er voor zorgen dat het noodzakelijk is om je dak te vervangen. Want niets zo prettig als een dak waar je je geen zorgen over hoeft te maken omdat het water- en windbestendig is. Maar wanneer is het vervangen van je dak echt noodzakelijk, hoe lang duurt het om een dak te vervangen, wat zijn de kosten om een dak te vervangen en wat komt er nog meer kijken bij het vervangen van een dak?

Wanneer is vervangen van je dak noodzakelijk?

Soms is het vervangen van je dak nog niet nodig, kleine gebreken zoals losse pannen of scheurtjes in je dakbedekking kunnen nog wel worden verholpen met een reparatie. Wanneer er scheuren op meerdere plekken in het dak zitten of je dak zijn levensduur heeft bereikt wordt het tijd voor een dakrenovatie. Een dakdekker kan door middel van een inspectie het best beoordelen in welke staat jouw dak zich bevindt en welke werkzaamheden en materialen er nodig zijn om je dak te herstellen. Via MyGo kom je eenvoudig in contact met een dakdekker bij jou in de buurt.

Hoelang duurt het om je dak te vervangen?

De duur van de werkzaamheden is afhankelijk van het oppervlakte van het dak en de eventueel te verrichte aanvullende werkzaamheden zoals het aanbrengen van dakisolatie. Het vervangen van het dak bij een huis met pannendak neemt gemiddeld een week tijd in beslag. Per dag kan een dakdekker zo’n 50 vierkante meter dak vervangen. Zowel het weghalen van de oude dakbedekking, het neerleggen van nieuwe dakbedekking en de afwerking zijn in dit tijdsbestek meegenomen.

Dak vervangen

Vervangen dak kosten

Elk dak is anders en je dakdekker zal een passende prijsopgave kunnen geven voor de exacte kosten van het vervangen van je dak. Om niet geheel onvoorbereid te zijn op de offerte, hier een indicatie van de kosten.

Verwijderen oude dakbedekking en het plaatsen van nieuwe:

  • Plat dak: 75 - 100 euro per vierkante meter
  • Hellend dak: 75 - 130 euro per vierkante meter

Mocht je bij het vervangen van je dak twee vliegen in een klap willen slaan en dakisolatie willen aanbrengen dan komt er gemiddeld 40 - 60 euro per vierkante meter bij.

Kostenbesparende tip

Verkeerd het dak van het huis van de buren in slechte staat verkeren en verkeert je contact met de buren in goede staat. Vervang dan gelijktijdig je dak, dit scheelt in de voorrijkosten en kosten van het huren van de steiger. Een win-win situatie.  

Wat komt er nog meer kijken bij het vervangen van je dak?

Naast de dakdekker zijn er soms nog meer zaken die geregeld moeten worden bij het vervangen van je dak. Dit is bijvoorbeeld een eventuele vergunning voor het vervangen van je dak. Deze vergunning dien je aan te vragen bij de gemeente wanneer je de draagconstructie van je dak aanpast of je dakoppervlakte uitbreidt in de dikte, lengte of breedte. Daarnaast kan het zijn dat je in aanmerking komt voor subsidies voor duurzame dakrenovatie. Gemeentes streven tegenwoordig allerlei duurzaamheidsdoelstellingen na waardoor er bij tal van gemeentes verschillende subsidies beschikbaar zijn voor duurzame dakrenovatie. Met name wanneer je in een oud huis woont is het goed om dit uit te pluizen. Zo’n subsidie is mooi meegenomen en kan meewegen bij je keuze voor dakisolatie. Verder kan het, afhankelijk van je dakbedekking, handig zijn om een onderhoudscontract voor je dak af te sluiten. Je dakdekker komt dan meerdere malen per jaar polshoogte nemen voor een dakinspectie. Kom gemakkelijk in aanmerking met een dakdekker via de Matchmaker of bel direct naar: 085 106 1600

Waarom MyGo?
  • Direct een specialist geregeld
  • Snel een offerte binnen
  • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
  • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
  • Direct hulp via ons service center
  • Nauwkeurige bedrijfsselectie
Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!