Terug naar diensten
Stormschade dak repareren

Stormschade dak repareren

Door zijn ligging aan de kust heeft Nederland met name in de herfst en winter weleens met een fikse storm te maken. De wind steekt op, soms gepaard met regen en hagel, en als het allemaal weer over is zijn er bomen ontworteld en heeft je huis schade opgelopen. Stormschade aan je dak is in die situatie een veelvoorkomend probleem. De wind kruipt onder de dakpannen, tilt ze omhoog, en trekt de constructie uit zijn voegen. 

Stormschade: dakpannen

Het herstellen van je dak na stormschade is niet iets om mee te wachten. De interne constructie van het huis staat bloot aan de elementen en de schade kan daardoor snel verergeren. Neem snel contact op met een dakdekker of ga naar een bouwmarkt om zelf nieuwe dakpannen aan te schaffen. Kijk eerst altijd goed of alleen de dakpannen zijn beschadigd of ook de constructie daaronder. Als het alleen de dakpannen betreft, kun je prima zelf nieuwe exemplaren kopen en deze opnieuw bevestigen. Let er wel op dat de dakpannen van hetzelfde merk zijn en goed aansluiten op hun voorgangers.

Andere dingen die je nodig zult hebben bij het terugleggen van dakpannen is een lange ladder, waarmee je veilig het dak kunt bereiken. Zorg er ook voor dat je een stabiel oppervlak hebt, vanwaar je de reparatie uit kunt voeren. Mocht je zelf een hoog, hellend dak op moeten, neem geen risico en verzeker jezelf bijvoorbeeld aan de schoorsteen. Dit kan met eenvoudige klimapparatuur of een stevig koord. Al is een professionele klimzekering natuurlijk de beste veiligheidsmaatregel. Als je dan wegglijdt op de gladde dakbodem is het niet fataal. 

Stormschade: verzekering

Stormschade zit meestal bij de verzekering inbegrepen. Je kunt de precieze voorwaarden altijd bij je eigen verzekeraar opvragen. Houd er wel rekening mee dat een expert van de verzekering een bezoek zal brengen aan je huis om de precieze schade te toetsen. Bel dus altijd eerst je verzekeraar voor een afspraak, alvorens met de reparaties te beginnen. Anders kan het uitgekeerde bedrag lager uitvallen. Wat betreft stormschade is de officiële richtlijn windkracht 9, al houden veel verzekeraars ook windkracht 7 aan. 

Vind snel en gemakkelijk een dakdekker bij jou in de buurt via de Matchmaker van MyGo, of telefonisch via 085 106 1600