Terug naar blog
Dakproblemen in de zomer

Dakproblemen in de zomer

In de zomer verwachten mensen niet last te krijgen van dakproblemen, maar toch is dit wel degelijk een belangrijke periode om uw da keen extra inspectie te geven. Onze zomers worden steeds warmer en de daarop volgende buien steeds talrijker. Dit zijn omstandigheden die eenvoudig kunnen zorgen voor problemen op het dak. Hoe voorkom je dakproblemen in de zomer?

Dakproblemen ontstaan vaak onverwacht

Veelal vertrouwen we op een perfecte functie van ons dak, maar een lekkage of beschadiging aan het dak kan zomaar ontstaan, juist op momenten dat je het niet verwacht. Tijdens een droge zomer gaat niemand uit van een lekkage, maar met name platte daken zijn dan wel degelijk gevoelig voor mankementen. Zo kan UV-straling ervoor zorgen dat een bitumen dakbedekking uitdrogen en derhalve ontstaan scheurtjes. Dit is lang niet altijd direct zichtbaar, waardoor problemen ook nog eens kunnen verergeren. Op het moment dat het wel weer hard gaat regenen ben je vaak al te laat; je hebt te maken met lekkage in huis.

Dakproblemen vroegtijdig het hoofd bieden

Met name oudere daken of dakbedekkingen hebben behoefte aan periodieke inspectie, óók in de zomer. Sterker nog, mocht je te maken krijgen met dakproblemen, dan is de zomer hét perfecte moment om het op te laten lossen. Je hebt in de warme maanden niet direct te maken met regen of lekkage, waardoor de schade hoe dan ook beperkt blijft. Onderschat de invloed van zomerse weersomstandigheden op het dak niet en laat bij twijfel het dak inspecteren, waardoor je problemen in een vroeg stadium kunt opmerken.

Dakproblemen in de zomer; maak je dak winterklaar

Een kleine lekkage, scheurtjes of kwetsbare dakbedekking in de zomer is in de zomer effectief te herstellen. Dit zorgt er tevens voor dat je het dak winterklaar maakt. In de winter zorgen sneeuw, veel regen en een harde wind ervoor dat je mogelijke problemen op het dak ook binnenshuis gaat merken. Daarnaast, mocht je in de winter te maken krijgen met een lekkage, dan duurt het doorgaans een stuk langer voordat een lekkage of mankement kan worden hersteld. Dit is waarom het verstandig is om dakproblemen in de zomer te herstellen:

  • Schade aan het dak is in de winter vaak heftiger van aard
  • In de zomer heb je vaak meer tijd om dakproblemen te herstellen
  • Voor een goede dakinspectie is het prettig wanneer het droog is

Mocht je tijdens de zomer mankementen of schade aan het dak opmerken, dan kan je dit relatief voordelig laten herstellen, zodat de gevolgschade zo minimaal mogelijk wordt gehouden.

Dakproblemen? Schakel een dakdekker in!

Heb je een vermoeden van problemen aan het dak, dan is het verstandig om een dakinspectie uit te laten voeren. Mochten er zich al problemen voordoen op het dak, dan is de zomer hét moment om alles te herstellen. Ben je op zoek naar een dakdekker in jouw regio? Gebruik dan de zoekfunctie van Mygo.