Terug naar prijzen
Dakpannen coaten prijs

Dakpannen coaten prijs

Wat is de prijs van dakpannen coaten?

Dakpannen coaten kost gemiddeld tussen de 10 en de 20 euro per vierkante meter. Voordat je je dakpannen laat coaten, is het verstandig om ze te laten reinigen voor zo’n 5 tot 15 euro per vierkante meter. Dakpannen coaten geeft de dakpannen een vuil- en waterafstotende laag zodat ze beter tegen de weersomstandigheden kunnen en langer meegaan. In dit artikel lees je alles over de mogelijkheden en de prijs van dakpannen coaten.

Zoek je direct een dakdekker om je dakpannen te laten coaten? Dat kan met de MyGo Matchmaker. Ook kun je één of meerdere offertes aanvragen zodat je een goed beeld krijgt van de kosten. Bel je liever? Dat kan ook, naar 085 106 1600.

Prijsopbouw dakpannen coaten

In tabel 1 zie je de kosten van dakpannen coaten. Voordat je dakpannen laat coaten, is het verstandig om ze te laten reinigen. Zo wordt de coating op de schone dakpannen geplaatst en komt er geen vuil tussen te zitten. Dit zorgt voor een optimale werking van de coating. Je kunt je dakpannen ook laten impregneren. Het verschil is dat er bij impregnatie geen kleurstof wordt toegevoegd aan de vuil- en waterafstotende laag.

Tabel 1. Dakpannen coaten prijs

Werkzaamheid

Kosten

Dakpannen coaten

€10-20 per m2

Dak impregneren

€7-12 per m2

Dak reinigen

€5-15 per m2

 Meer weten over dakpannen reinigen?

Tijdens de reiniging van het dak wordt het dak goed schoongespoten. Dit wordt gedaan met een hogedrukspuit. Vuil en aanslag zal tijdens dit proces verdwijnen, zodat de dakpannen weer hun originele staat terugkrijgen. Zo krijgt je dak weer een mooie uitstraling en een langere levensduur. Wanneer een dak regelmatig gereinigd wordt, gaat deze dus langer mee. Je voorkomt met deze klus namelijk beschadigingen in de toekomst. Het dak wordt meestal schoongespoten met warm water van ongeveer 100 graden. Er worden meestal geen chemische middelen toegevoegd, omdat dit schadelijk kan zijn voor het dak.

Meer weten over dakpannen coaten en impregneren?

Na de reiniging kunnen de dakpannen gecoat worden. Dan wordt er een beschermend middel over de dakpannen gespoten. Zo laat het dak minder vocht en lucht door en groeien er minder snel algen en mossen. Daarnaast wordt het dak beter bestand tegen alle weersomstandigheden, zoals hagel, regen en sneeuw. Coating is altijd voorzien van een kleurstof naar keuze. Zo hoef je je dakpannen niet te vervangen wanneer je het dak een andere look wilt geven. Ook bij impregneren wordt er een speciale coating gebruikt. Deze coating heeft echter geen speciale kleur.  Daarom kan impregneren goedkoper zijn. Qua bescherming heeft impregneren hetzelfde effect als coaten.

Bespaartips van MyGo: dakpannen coaten

MyGo heeft een aantal handige bespaartips verzameld om voordelig dakpannen te coaten:

  1. Locale dakdekker. Je kunt het beste een locale dakdekker kiezen via de MyGo Matchmaker om op de voorrijkosten te besparen. Woon je ver buiten een stad of dorp? Dan kunnen de voorrijkosten alsnog oplopen. Voor de zekerheid kun je dit best even navragen bij de dakdekker.
  2. Offertes vergelijken. Via de MyGo Matchmaker kun je meerdere offertes aanvragen en vergelijken. Zo kun je gemakkelijk bepalen welke dakdekker het voordeligst is. Hiermee kun je veel kosten besparen.
  3. Zelf aan- en afvoeren. Door zelf materialen aan- en af te voeren kun je al veel kosten besparen, omdat de dakdekker nu minder hoeft te doen. Wel heb je hiervoor een aanhanger nodig. Als je zelf geen hebt, kun je wellicht één lenen van de buren. Spreek wel van tevoren goed af met de dakdekker welke materialen je precies moet kopen.
  4. Dak isoleren. Om te besparen op de energiekosten is het verstandig om je dak te laten isoleren. Zo verdwijnt er minder warmte via het dak en bespaar je op de stookkosten.

De voordeligste dakdekker vind je met MyGo

Je dakpannen coaten kun je het beste laten doen door een deskundige dakdekker. Zo weet je zeker dat er niets fout gaat en dat de dakpannen een optimale beschermlaag krijgen. Bovendien hoef je niet zelf het dak op en zelf een hogedrukspuit te regelen. Dakpannen coaten wordt vaak per vierkante meter dak betaald, maar je kunt vaak ook een vaste prijs afspreken met de dakdekker. Vraag daarom van tevoren alvast een offerte aan, zodat je precies weet hoeveel de klus je gaat kosten. Eén of meerdere offertes kun je aanvragen via onze Matchmaker. Ook kun je via de MyGo Matchmaker direct een afspraak maken met een specialist. Als je liever belt, kan dat ook, naar 085 106 1600.