Direct hulp
Terug naar diensten
Renovatie dak

Renovatie dak

Dakrenovatie

Je kunt je dak laten renoveren door een deskundige dakdekker van MyGo. Een dakrenovatie is nodig wanneer het dak beschadigd of lek is. Ook kun je je dak renoveren wanneer je het oude dak niet meer mooi vindt of wanneer je deze beter wilt laten isoleren.

Dak inspecteren voor dakrenovatie

Voor veel mensen is het lastig om in te schatten wat het juiste moment is voor een dakrenovatie. Een lekkage in het dak kan erg vervelend zijn en daarom is het van belang de staat van je dak blijvend te monitoren. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat dakpannen zijn verzakt of scheurtjes zijn ontstaan in de bitumen bedekking. Heb je twijfels? Laat dan een dakdekker langskomen. Na een inspectie van het dak kan de dakdekker in samenspraak beslissen of dakrenovatie nodig is. Een goed dak biedt van binnen en buiten kwaliteit én zekerheid voor de woning.

Renovatie dak: pannen

Dakrenovatie kan nodig zijn bij allerlei soorten daken, maar de meest bekende dakrenovatie is toch wel die voor het hellend pannendak; bij dit type dak is goed onderhoud zeer essentieel. Pannen kunnen onder invloed van storm, regen, vorst en droogte breken, verzakken of scheuren. Mocht dit het geval zijn bij meerdere pannen, dan is het een overweging waard te kiezen voor een volledige dakrenovatie, al dan niet te combineren met dakisolatie. Een ander bekend voorbeeld van een dak waar onderhoud belangrijk is en renovatie vaker voorkomt is een plat dak met bitumen bedekking. Deze bedekking is te herkennen als een leerachtig type materiaal. Probeer deze daken zoveel mogelijk schoon te houden en routine checks uit te voeren waar mogelijk, want de bitumen bedekking is gevoelig voor aantasting en kleine scheurtjes. Geen pannendak of bitumen plat dak? Dan zijn PVC, EPDM, een rieten dak of een groen dak ook veelvoorkomende soorten dakbedekkingen. 

Renovatie dak: asbest

Veel daken hebben nog altijd te maken met de substantiële factor 'asbest'. We zien dit voornamelijk terugkomen bij boerenbedrijven, waar oudere stallen nog altijd over een typerende dakbedekking met asbest beschikken. Het renoveren van asbest daken is een specialistische klus die uiterst zorgvuldig aangevlogen dient te worden. Speel je met de gedachte om het asbest dak te laten renoveren? Wees er dan snel bij. Momenteel biedt de overheid diverse subsidieregelingen aan om ervoor te zorgen dat ieder dak in het jaar 2024 volledig asbest-vrij is. In dit jaar is het namelijk exact 30 jaar geleden dat er een bouwverbod op asbest daken werd gelegd. Er vanuit gaande dat een dak 30 jaar mee gaat, zou een ieder dus in staat moeten zijn in 2024 van het asbest dak te zijn overgestapt. 

Renovatie dak: in combinatie met dakisolatie

Bij dakrenovatie is het tevens goed om direct te kijken naar hoogwaardige dakisolatie. Een perfect geïsoleerde afdekking van uw huis zorgt ervoor dat u de warmte beter binnen houdt, waardoor de temperatuur en het comfort in huis gegarandeerd een impuls krijgen. Dankzij betere isolatie bespaart u ook op uw maandelijkse stookkosten. Is de isolatie van het dak onvoldoende, dan vergroot dat aan de buitenkant de kans op vorming van houtrot en het ontstaan van schimmels. Dit zijn de ideale omstandigheden waaronder dakpannen of bijvoorbeeld bitumen daken gevoelig raken voor scheuren en uiteindelijk kunnen breken. Dakrenovatie biedt in dat geval uitkomst. 

Renovatie dak kosten: vraag een offerte aan

Een dak van de juiste conditie is van grote waarde voor iedere woning. Wil je een dakrenovatie laten uitvoeren, dan kan je gratis en geheel vrijblijvend een offerte-aanvraag doen bij één of meerdere dakdekkers in de regio. Een vakspecialist komt dan bij je langs om de mogelijkheden te bespreken en de situatie in kaart te brengen. Het opmaken van een offerte op maat is een goede keuze wanneer je op zoek bent naar de juiste specialist voor een scherpe prijs. Vraag daarom gemakkelijk een offerte aan want dan kan je in alle rust de verschillende voorstellen vergelijken.

Afhankelijk van het type renovatie wordt een prijs gerekend. Dit kan variëren van nieuwe dakbedekking tot het plaatsen van isolatie of het vernieuwen van de gehele dakconstructie. De kosten variëren vanaf 70 tot 100 euro per m2 voor een plat dak en 90 tot 125 euro per m2 voor een hellend dak. MyGo brengt je graag in contact, via de Matchmaker, met kwalitatieve vakmannen bij jou in de buurt. Ook zijn wij telefonisch bereikbaar via: 085 106 1600