Terug naar diensten
Regenpijp repareren

Regenpijp repareren

Een regenpijp repareren helpt je voorkomen dat er vocht via de buitenmuur naar binnen komt. Laat een kapotte regenpijp niet te lang ongemoeid, en schakel een loodgieter in via MyGo. In dit artikel laten we zien hoe onze loodgieters een regenpijp repareren en wat het kost.

MyGo heeft een groot netwerk van loodgieters door heel Nederland. Zo kunnen we je altijd matchen met de meest geschikte loodgieter voor jouw klus. Bel 085 106 1600 om een afspraak te maken of maak gebruik van de MyGo Matchmaker.

Je hebt ook de mogelijkheid om te mailen, een terugbelverzoek of meerdere vrijblijvende offertes aan te vragen. Zo vind je gemakkelijk en snel de beste vakman bij jou in de buurt.

De twee belangrijkste redenen om een regenpijp te repareren

Een kapotte of een verstopte regenpijp zijn de twee belangrijkste redenen om je regenpijp te repareren. Een regenpijp is bedoeld om regenwater naar het riool te loodsen. Als dat niet goed gaat wordt het tijd om iets te ondernemen. Je voorkomt lekkages en wateroverlast door snel te handelen.

Bij een beschadigde regenpijp is het zaak om het beschadigde deel te vervangen. Hoe lastig dat is hangt grotendeels af van het materiaal van de regenpijp. Het ontstoppen is eenvoudiger. Met een ontstoppingsveer en een hogedrukspuit kunnen de meeste verstoppingen worden verholpen.

Hoe gaat de loodgieter te werk bij een regenpijp repareren

Hieronder zie je het stappenplan dat onze loodgieters volgen als ze een regenpijp repareren die beschadigd is.

Stap 1: De kapotte regenbuis loskoppelen. De hele regenpijp wordt losgekoppeld van de muur en van de riolering. Als er alleen een deel wordt vervangen wordt dat stuk uitgezaagd.

Stap 2: Op maat maken nieuwe regenpijp. De nieuwe pijp of het nieuwe deel wordt op maat gezaagd.

Stap 3: De delen met elkaar verbinden. Met beugels worden de verschillende delen aan elkaar bevestigd. Voor een afgezaagde pijp wordt een reparatiemof gebruikt om de oude en nieuwe delen te verbinden.

Stap 4: Waterdicht aansluiten op de dakgoot. Voor verschillende materialen past de loodgieter zijn werkwijze aan om de regenpijp waterdicht aan te sluiten.

Stap 5: Aansluiten regenpijp op de riolering. Tot slot wordt de gerepareerde regenpijp aangesloten op de riolering.

Regenpijp ontstoppen

Indien de regenpijp verstopt is zal de loodgieter proberen de blokkade met een ontstoppingsveer door te prikken. Lukt dit niet, zal de vakman proberen de regenbuis met een hogedrukspuit schoon te spuiten. Soms wordt de regenpijp doorgezaagd om er beter bij te kunnen.

Als de opstopping niet in de regenpijp zelf zit wordt de toegang tot het riool waarschijnlijk geblokkeerd. Door de afvoerpijp uit te graven en de toegang tot het riool vrij te maken, kan dit worden opgelost.

Kosten regenpijp repareren

De belangrijkste prijsbepalende factoren bij een regenpijp repareren zijn het uurloon van de loodgieter, de aard van het probleem en het materiaal van de regenpijp.

Het uurloon van een loodgieter ligt gemiddeld tussen de 50 en 70 euro. Bij een eenvoudig op te lossen verstopping zal de loodgieter meestal binnen een half uur klaar zijn. Maar de reparatie van een zinken of koperen regenpijp zal bijvoorbeeld wat meer tijd in beslag neemt.

Met MyGo vind je een goede loodgieter in de buurt

Als je een regenpijp repareren overlaat aan een loodgieter van MyGo weet je zeker dat de reparatie vakkundig en snel wordt uitgevoerd. MyGo heeft een netwerk van gekwalificeerde loodgieters door heel Nederland. En hoe of wanneer je contact zoekt met een van onze loodgieters kun je helemaal zelf bepalen.

We zijn tijdens kantooruren bereikbaar op 085 106 1600 en 24/7 via de MyGo Matchmaker. Je kunt gratis en vrijblijvend gebruik maken van de Matchmaker. Je hebt de mogelijkheid om direct een afspraak te maken, te mailen, een terugbelverzoek of meerdere vrijblijvende offertes aan te vragen. Op deze manier vind je altijd een voordelige vakspecialist voor jouw klus.