Terug naar diensten
Regenpijp vervangen

Regenpijp vervangen

De regenpijp vervangen is na verloop van tijd niet te voorkomen. Van welk materiaal de regenpijp ook wordt gemaakt, uiteindelijk zal deze door verwering beschadigd raken en lekkage veroorzaken.

Voor het vervangen van de regenpijp kun je het beste een dakdekker of loodgieter inschakelen. Met de MyGo Matchmaker gaat dat nu heel gemakkelijk. Vind direct geschikte specialisten bij jou in de regio. Plan online een afspraak in of neem eerst telefonisch of per mail contact op met de dakdekker of loodgieter. Wordt je liever telefonisch geholpen met je zoektocht naar een geschikte vakspecialist(e)? Bel dan naar ons service center op 085 106 1600.

Regenpijp vervangen: kosten

De regenpijp vervangen hoeft niet perse veel te kosten. De prijzen zijn afhankelijk van het materiaal en de vorm van de regenpijp, maar ook de grootte hiervan.

Materiaal Gemiddelde kosten per meter
PVC 25 tot 35 euro
Aluminium 30 tot 50 euro
Zink 35 tot 55 euro
Koper 40 tot 50 euro

Bovenstaande prijzen zijn incl. btw. Als je de regenpijp wilt laten plaatsen moet je er rekening mee houden dat er gemiddeld 35 tot 55 euro per uur aan arbeidskosten overheen komen.

Regenpijpen en dakgoten komen niet alleen in ronde, maar ook in vierkante varianten. Voor vierkante regenpijpen is meer materiaal nodig, en zijn daardoor iets prijziger dan ronder regenpijpen. Voor meer informatie kun je navraag doen bij een van onze ervaren dakdekker.

Gebruik de MyGo Matchmaker om in contact te komen met dakdekkers bij jou in de buurt. Vergelijk offertes of neem direct contact op met een beschikbare dakdekker. Onze klantenservice kan ook telefonisch helpen met het vinden van de juiste specialist(e). Bel 085 106 1600.

Regenpijp vervangen: materialen

De regenpijp kan worden gemaakt van verschillende materialen: PVC, aluminium, zink en koper. Elk materiaal heeft andere eigenschappen, en daarmee zijn eigen voor- en nadelen. We zetten ze hier even op een rijtje.

Regenpijp vervangen met PVC

PVC is een stevige kunststof. PVC regenpijpen zijn goed bestand tegen weersomstandigheden of een harde klap. Daarnaast is PVC het goedkoopste materiaal en in verschillende kleuren verkrijgbaar.

Het nadeel is alleen dat PVC buizen niet goed zijn voor het milieu en minder buigzaam zijn dan de alternatieven. PVC zal dus eerder scheuren.

Regenpijp vervangen met aluminium

Aluminium regenpijpen gaan over het algemeen langer mee dan een van PVC. Bovendien is aluminium kras- en slag bestendig, wat het een zeer geschikt materiaal maakt om de barre weersomstandigheden in Nederland te trotseren. Aluminium is naadloos te verkrijgen, wat de regenpijp een mooi afgewerkte uitstraling geeft. Aluminium is duurzamer dan PVC en eveneens in verschillende kleuren verkrijgbaar.

Helaas zijn regenpijpen van aluminium wel corrosiegevoelig, wat betekent dat het op den duur zal gaan roesten. Daarnaast is aluminium iets duurder dan PVC

Regenpijp vervangen met zink

Zink is het materiaal dat het vaakst wordt gekozen voor de hemelwaterafvoer. De prijs-kwaliteitverhouding is goed. Zink heeft een lange levensduur en ziet er bovendien aantrekkelijk uit. Nog een voordeel is dat een zinken regenpijp gerepareerd kan worden bij schade. Hierdoor is het niet nodig de regenpijp te vervangen bij kleine schade.

Helaas hebben zinken regenpijpen wel meer onderhoud nodig dan de alternatieven en is zink net als aluminium gevoelig voor corrosie. Daarnaast wordt zink niet geleverd in verschillende kleuren, al is de zilverachtige kleur van zink zeker niet onaantrekkelijk.

Regenpijp vervangen met koper

Regenpijpen van koper zijn duur in vergelijking met andere materialen. De voordelen van koper rechtvaardigen deze prijs echter wel. Koper heeft een stijlvolle uitstraling. De koperen/bruine kleur ziet er chique uit mits het past bij de buitenkant van je woning. Bovendien gaat koper heel lang mee en hoeft het nauwelijks te worden onderhouden. Koper heeft net als zink en aluminium ook te maken met corrosie. Het verschil is dat koper niet zwakker wordt als het corrodeert. Het enige wat er gebeurt is dat de regenpijpen van een koper kleur over gaan naar een speciale tint groen. Ook deze kleur wordt door veel mensen gezien als luxe.

Waarom je regenpijp vervangen?

Er zijn verschillende redenen waarom je je regenpijp zou willen vervangen. We zetten ze hieronder op een rijtje:

  • Als de regenpijp is beschadigd, door bijvoorbeeld corrosie of scheurtjes, zal de schade alleen maar groter worden. Water zoekt de snelste weg naar beneden, waardoor de druk op het scheurtje zal oplopen
  • Een oude, beschadigde regenpijp zorgt er al gauw voor dat een woning er van de buitenkant minder verzorgd uit ziet.
  • Doordat technieken en kennis zich constant blijven ontwikkelen worden ook regenpijpen steeds beter. Bij een nieuwe regenpijp kun je kiezen voor nieuwe functies, zoals een bladscheider en stankafsluiter.

Ben je op zoek naar een specialist(e) in dakgoten, dan ben je bij MyGo aan het juiste adres. Gebruik de Matchmaker om direct in contact te komen met dakdekkers bij jou in de regio of bel naar 085 106 1600 en onze klantenservice helpt met zoeken naar een geschikte dakdekker.