Terug naar diensten
WC loopt door

WC loopt door

Een wc die door blijft lopen is ontzettend vervelend. Niet alleen is het onprettig tijdens het doen van je behoefte, maar het zorgt ook voor onnodige waterverspilling. De oorzaak ligt meestal in de vlotter die niet meer goed functioneert. Hier is bijvoorbeeld kalk of vuil in achtergebleven, waardoor de vlotter niet langer haar gebruikelijke bewegingen kan maken. Is het waterreservoir makkelijk te bereiken? Dan is het mogelijk om zelf de oorzaak van het probleem te achterhalen én op te lossen. Bij een inbouwtoilet is dat echter lastiger.

WC loopt door na doortrekken

Een probleem als deze kent vaak enige voorgeschiedenis. Waarschijnlijk had je al eerder waargenomen dat de wc na het doortrekken langer doorliep dan gebruikelijk, maar was het een relatief onschuldig probleem. Soms lost het probleem zich na een goede schoonmaakbeurt wel op. Het kan echter ook zijn dat het probleem groter wordt met de tijd en dat de wc systematisch blijft doorlopen na het doortrekken. Door een doorlopend toilet zo snel mogelijk te repareren voorkom je onnodig watergebruik.

WC loopt door Geberit

Heb je een wc van het merk Geberit, dan is het tegenwoordig een stuk lastiger om bij het reservoir te komen. Er is sprake van een bedieningspaneel met één drukknop om door te spoelen. Deze kun je eraf draaien en hierachter zit een complex geheel van onderdelen; bodemventielen, de vlotter, de bodemventielhouder en de korf zijn de belangrijkste. Je kunt proberen zelf het mechanisme te herstellen, maar daar dien je wel enig technisch vernuft voor te hebben. Koppel alle onderdelen en schroefjes los en probeer deze na een schoonmaakbeurt opnieuw te installeren. Zie je rubberen ringen of de vlotter en is er sprake van vuiligheid? Probeer dit zoveel mogelijk te reinigen.

WC loopt door kosten

Loopt je wc door en kom je er zelf niet uit? Dan kan je een loodgieter inschakelen om het voor je op te lossen. Mogelijk kiest deze ervoor de vlotter te vervangen of ziet hij andere onderdelen die onderhoud behoeven. Een losse vlotter kost tussen de 15 en 30 euro. Daarbij komen arbeidskosten voor de loodgieter en een stukje installatie tegen een prijs van gemiddeld tussen de 50 en 100 euro. De loodgieter zorgt ervoor dat alle onderdelen van de wc van onderhoud worden voorzien en bezorgt je het gebruikelijke comfort van een goed functionerende wc. Voor een gedetailleerd prijsoverzicht, dat aansluit bij jouw wensen en verwachtingen, verwijzen wij je door naar de ervaren loodgieters van MyGo. Bel direct naar: 085 106 1600.