Terug naar diensten
Buitenkraan aanleggen

Buitenkraan aanleggen

Binnenshuis is het hebben van een kraan natuurlijk vanzelfsprekend. Ook buiten is het echter bijzonder handig om een kraan te hebben. Stel je wilt de auto wassen, het terras schoonspuiten of de planten bewateren, dan is een buitenkraan eigenlijk onmisbaar. Hieronder vind je wat handige tips die van pas komen bij een waterleiding aanleggen of een buitenkraan plaatsen.

Ten eerste moet je zorgen dat je het benodigde gereedschap in huis hebt. Denk hierbij aan zaken als een steenbeitel, pijpsnijder en klopboormachine. Ook is het belangrijk om teflon-tape, een slijptol en een moersleutel bij de hand te hebben. Om veiligheidsredenen raden we verder aan handschoenen te dragen en een veiligheidsbril. Er kan immers altijd wat misgaan. Als je dit allemaal niet hebt, is het waarschijnlijk beter (en goedkoper) om gewoon een loodgieter in te schakelen. Bij Mygo kun je uit een breed en gekwalificeerd aanbod selecteren!

Buitenkraan aanleggen vorstvrij

Een vorstvrije buitenkraan is beschikbaar als muurkraan en vrije buitenkraan. Een vrije buitenkraan zie je meestal terug bij campings, vakantiehuisjes of strandpaviljoenen. Voor particuliere huishoudens is de muurkraan doorgaans het meest geschikt. Aangezien een kraan altijd vatbaar is voor bevriezing, doordat er water in de leidingen blijft zitten, kun je een buitenkraan maar beter direct vorstvrij installeren. Op deze manier bespaar je later weer kosten.

Er zijn verschillende mogelijkheden om een buitenkraan tegen vorst te beschermen. Je kunt de buitenkraan bijvoorbeeld inpakken met isolatiemateriaal. Op die manier krijgt de vrieskou minder snel vat op de kraan. Een andere mogelijkheid is het aanbrengen van een tweede kraantje, waarmee je de leiding tussen de binnen- en buitenkraan af kunt tappen. In de praktijk is het echter veel makkelijker gewoon direct een vorstvrije buitenkraan te installeren. Een vorstvrije buitenkraan aanleggen is bovendien niet heel duur en bespaart later ook weer kosten.

Maar hoe gaat dat in zijn werk? De vorstvrije buitenkraan wordt iets aflopend in de muur geplaatst en heeft aan de binnenkant van het huis een speciaal afsluitmechanisme. Hiermee wordt de leider in de muur leeggehouden als de vorstvrije buitenkraan dicht zit. In de winter loop je dus geen risico dat het water in de leidingen dichtvriest en daarmee de kraan vernielt. Mocht de vorstvrije buitenkraan toch gaan lekken, ligt de oorzaak bij een versleten ventiel of rubbertje. Demonteer de kraan in dat geval zelf, om het ventieltje of rubbertje te vervangen, of neem anders contact op met één van MyGo’s monteurs.

Buitenkraan aanleggen kosten

Bij het aanleggen van een buitenkraan (vorstvrij of niet) komt natuurlijk wel enig technisch vernuft kijken. Een buitenkraan plaatsen kan alleen goed gebeuren als je de juiste materialen gebruikt en het juiste gereedschap tot je beschikking hebt. Daarom kun je in de meeste gevallen het best een loodgieter inschakelen. Dan is het direct goed gedaan. Een loodgieter rekent gemiddeld € 150,- tot € 400,- voor het vervangen/aanleggen van een nieuwe buitenkraan. De precieze prijs zal afhangen van de materiaalkeuze en de precieze locatie.

MyGo helpt je graag met de buitenkraan aanleggen

Voor een gedetailleerd prijsoverzicht, dat aansluit bij uw wensen en verwachtingen, verwijzen wij je door naar de ervaren loodgieters van Mygo. Bel direct naar 085 106 1600 of gebruik de MyGo Matchmaker. Je kunt dan direct een afspraak maken of eerst offertes aanvragen.