Terug naar diensten
Afvoer ontstoppen

Afvoer ontstoppen

Afvoer ontstoppen met spoed

Een afvoer ontstoppen kun je laten doen door een specialist van MyGo. Een verstopte afvoer kun je niet meer gebruiken en kan bovendien stankoverlast veroorzaken. MyGo kan je met spoed in contact brengen met een geschikte loodgieter of rioleringsspecialist.

Je kunt de Matchmaker gebruiken of bellen naar 085 106 1600. Onze diensten zijn gratis en vrijblijvend en de Matchmaker is 24/7 te gebruiken.

Inhoudsopgave

Afvoer ontstoppen kosten

Een afvoer ontstoppen kost meestal tussen de 90 en de 140 euro. De kosten van een afvoer ontstoppen hangen af van de ernst van de verstopping.

Ook de voorrijkosten bepalen de uiteindelijke prijs. Via MyGo kun je een lokale specialist vinden, zodat je zo min mogelijk voorrijkosten betaalt.

Bovendien kun je via MyGo offertes aanvragen zodat je de kosten van loodgieters kunt vergelijken. Zo vind je altijd de voordeligste specialist voor het ontstoppen van de afvoer.

Oorzaken verstopte afvoer

Een verstopte afvoer wordt veroorzaakt doordat er voorwerpen in de leiding blijven haken. In de badkamer kun je bijvoorbeeld denken aan haren en zeepresten in het doucheputje. Bij het toilet kun je denken aan een hoop toiletpapier of een of meerdere tampons die blijven hangen. Een verstopte afvoer in de keuken wordt vooral veroorzaakt door etensresten.

Het is belangrijk om het putje van de afvoer vaak te legen en ervoor te zorgen dat er geen resten in achterblijven.

Afbeelding 1: Een schets van een flinke verstopping diep in de afvoer.

Zelf afvoer ontstoppen

Je kunt zelf proberen om de afvoer te ontstoppen door bijvoorbeeld de wasbak te vullen met water en baking soda. Vervolgens haal je de stop eruit, zodat de afvoer goed doorspoelt. Bij het toilet kun je ook proberen om met een handschoen aan zo ver mogelijk in de leiding te gaan, in de hoop dat je de oorzaak van de verstopping kunt vinden en los kunt krijgen.

Werkt dit niet? Dan kun je met een ontstopper te werk gaan. Een heavy duty ontstopper is effectiever dan een gewone ontstopper en krijgt vele verstoppingen los.

Werken al deze mogelijkheden niet of wil je sowieso liever een deskundige inschakelen? Je kunt een geschikte loodgieter of rioleringsspecialist vinden met MyGo.

MyGo helpt je graag met de afvoer ontstoppen

Een verstopte afvoer kun je het beste laten verhelpen door een deskundige. MyGo heeft een landelijk netwerk met vakspecialisten. Voor een verstopte afvoer kun je het beste een loodgieter of een rioleringsspecialist inschakelen.

Je kunt de Matchmaker 24/7 gebruiken of binnen openingstijden bellen naar 085 106 1600. Onze diensten zijn geheel gratis en vrijblijvend.

Je kunt direct (met spoed) een afspraak maken of een terugbelverzoek indienen. Ook kun je eerst een of meerdere offertes aanvragen, zodat je de prijzen van loodgieters kunt vergelijken. Zo vind je altijd de voordeligste specialist.

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!