Terug naar diensten
WC ontstoppen

WC ontstoppen

WC ontstoppen met spoed

Een WC ontstoppen bij een erge verstopping kun je het beste overlaten aan een deskundige loodgieter of rioleringsbedrijf. Via MyGo kun je met spoed een WC laten ontstoppen door een specialist.

Een verstopt toilet spoelt niet meer door en vaak staat er water tot aan de rand van de pot. Hierdoor kun je het toilet niet meer gebruiken en krijg je stankoverlast.

Via MyGo kun je eenvoudig en snel een geschikte specialist vinden om jouw WC te ontstoppen. Je kunt bellen naar 085 106 1600 of de MyGo Matchmaker gebruiken.

WC ontstoppen kosten

Een toilet ontstoppen kost gemiddeld tussen de 75 en de 135 euro per uur. De precieze kosten zijn afhankelijk van de ernst van de verstopping. Over het algemeen is het ontstoppen van de WC binnen een uur klaar.

Ook de voorrijkosten bepalen een deel van de prijs. Om hierop te besparen kun je via de Matchmaker een lokale specialist kiezen.

Wat veroorzaakt een verstopte WC?

Een verstopte WC wordt meestal veroorzaakt doordat er iets vastzit in de leiding. Dat kan bijvoorbeeld een hoop toiletpapier zijn of een of meerdere tampons. Het is om deze reden verstandig om geen tampons en maandverband door het toilet te spoelen.

Een verstopping bevindt zich meestal rondom het waterslot. Bij het waterslot kronkelt de afvoer omhoog en weer omlaag. Daar kan gemakkelijk wat toiletpapier blijven zitten.

Afbeelding 1: Man probeert zijn toilet zelf te ontstoppen.

Zelf toilet ontstoppen

Je kunt ook eerst proberen om het toilet zelf te ontstoppen. Het is mogelijk dat de verstopping niet al te diep zit. Je kunt dan eventueel met je hand proberen de verstopping te vinden en los te wroeten.

Als dat niet lukt, kun je een WC ontstopper gebruiken. De meeste verstoppingen kunnen met een ontstopper worden verholpen. Als een normale ontstopper niet werkt, kun je een heavy duty ontstopper aanschaffen. Deze ontstopper is effectiever dan een gewone ontstopper.

Uiteraard kun je ook direct een specialist inschakelen.

MyGo helpt je graag met de WC ontstoppen

Je kunt het toilet het beste laten ontstoppen door een deskundige loodgieter of rioleringsspecialist. Dan weet je zeker dat de verstopping vakkundig wordt verholpen en dat er niets beschadigd raakt.

MyGo beschikt over een landelijk netwerk van specialisten. Daarom hebben we altijd een geschikte specialist bij jou in de buurt beschikbaar. Je kunt ons bellen naar 085 106 1600 of de online Matchmaker gebruiken.

Zo maak je makkelijk een afspraak of kun je een terugbelverzoek indienen. Je kunt ook mailen of eerst een of meerdere offertes opvragen.