Terug naar diensten
Lekkende kraan

Lekkende kraan

Een lekkende kraan kan voor erg veel last zorgen. Ten eerste zorgt een lekkende kraan voor waterverspilling, wat zonde is voor jouw waterrekening en slecht voor het milieu. Ten tweede kan het heel vervelend zijn om de hele dag door een druppende kraan te horen. Daarnaast blijft het voortdurend vochtig onder de kraan waardoor er, wanneer je de wasbak niet voldoende laat doorstromen, schimmels kunnen ontstaan. In dit artikel lees je wat een lekkende kraan kan veroorzaken en hoe je dit kunt oplossen.

Oorzaken van een druppende kraan

Het lekken van een kraan kan verschillende oorzaken hebben. Ten eerste kan het zijn dat de draaiknoppen van je kraan niet goed genoeg meer werken. Je kunt de kraan dan niet ver genoeg dicht draaien, zodat er altijd nog een klein beetje water uitkomt. Ook is het mogelijk dat de binnenzijde van de kraan of de kraanknop verkalkt is. Een verkalking van de kraan komt meestal voor bij kranen waaruit ook warm water kan stromen. Een voorbeeld is de kraan in de keuken die je gebruikt om mee af te wassen of een gemengde kraan in de badkamer . Als je last hebt van verkalking, moet je dit zo snel mogelijk op laten lossen door een specialist, omdat de verkalking anders rap kan verergeren en de kraan beschadigd kan raken. Nog een potentiële oorzaak van een druppende kraan is dat het kraanleer versleten kan zijn. In dit geval moet het kraanleertje vervangen worden en zal de kraan weer goed werken.

Tips om een lekkage aan de kraan op te lossen

Als je last hebt van een druppende kraan, dan kan het helpen om de knoppen van de kraan eens los te draaien. Hierbij is het belangrijk om eerst de hoofdkraan van je waterleiding dicht te draaien. Vervolgens kun je de knop van de lekkende kraan eraf draaien. Daarna kun je of dezelfde knop er opnieuw opdraaien en heel stevig aandraaien, of je kunt een nieuwe knop aanschaffen en deze op de kraan draaien. Hierdoor kan het zijn dat de kraan gemakkelijker dichtgaat en het druppen dus stopt.

Als dit niet werkt, dan is het beter om een loodgieter in te schakelen. Een specialist zal precies weten wat er aan de hand is en hoe dit het beste opgelost kan worden. Bovendien werkt een specialist altijd veilig en zorgvuldig, zodat er niets mis kan gaan en de kraan al gauw weer optimaal werkt. De beste vakman bij jou in de buurt kun je vinden via de MyGo Matchmaker. Ook kun je even bellen naar 085-432 00 32. Het is mogelijk om eerst een offerte aan te vragen. Meestal kost een loodgieter ongeveer tussen de 40 en de 70 euro per uur.