Terug naar diensten
Gasleiding aanleggen

Gasleiding aanleggen

Wil je een gasleiding laten aanleggen? Via MyGo vind je snel en eenvoudig een lokale specialist om te helpen met jouw klus.

Je kunt direct een afspraak maken met de loodgieter of een terugbelverzoek indienen of een of meerdere offertes aanvragen. Zo zal de klus uitgevoerd worden op de manier die jou het beste uitkomt. De Matchmaker is 24/7 gratis en vrijblijvend te gebruiken en ook kun je gratis bellen naar 085 106 1600.

Waar en hoe kun je gasleiding aanleggen?

Een gasleiding mag op een aantal plaatsen worden aangelegd. Meestal is dat onder de grond, in de dekvloer, in de wanden of als opbouw tegen een muur.

Gasleiding is niet het eigendom van de particulier maar van de gasleverancier. Daarom mag je niet alle wijzigingen zomaar uitvoeren. Je mag bijvoorbeeld alleen gebruik maken van roodkoperen buizen van 15 millimeter. Dit is toegestaan vanaf de gasmeter.

De verbindingstukken kunnen worden gesoldeerd of ‘gekneld’. Bovendien moet de gasleiding elke 40 centimeter vastgezet worden met zadels, want anders komt er teveel spanning op de leiding te staan. Tot slot moeten de leidingen die door de muur gaan door een pvc mantel lopen, zodat er geen gasbellen in de muur kunnen ontstaan.

Veiligheid gasleiding

Als de gasleiding niet goed aangelegd wordt, kan er een gaslek of zelfs explosies en brand ontstaan. Omdat gas zo brandbaar is, kan het gevaarlijk zijn om de gasleiding zelf aan te leggen. Daarom kun je dit het beste laten doen door een deskundige loodgieter.

Materialen voor de gasleiding moeten voldoen aan strenge veiligheidseisen om in aanmerking te komen voor het Gastec QA keurmerk. Denk daarbij aan de gasleidingen, afsluiters en verbindingsstukken. Gastec QA is een internationaal keurmerk dat het GIVEG keurmerk vervangt.

Na het aanleggen van de gasleiding is het belangrijk dat er wordt gecontroleerd op lekkages. Dit kun je doen door de buizen in te smeren met zeepsop. Als het schuim bubbelt, zit er een lek. Ook de geur van gas kan uiteraard duiden op een lek.

Kosten gasleiding aanleggen

De kosten van de gasleiding aanleggen bedragen tussen de 20 en de 45 euro per meter buiten de woning. Binnen de woning zijn de kosten van gasleiding aanleggen 25 tot 50 euro per meter.

De prijs is opgebouwd uit arbeidskosten en materiaalkosten. Een gekwalificeerde loodgieter kost ongeveer 40 tot 50 euro per uur. De buizen zelf kosten ongeveer 4 euro per meter.

MyGo helpt je graag met gasleiding aanleggen

Een gasleiding aanleggen kun je het beste laten doen door een gekwalificeerde loodgieter. Zo weet je zeker dat je gasleiding veilig en zonder risico’s wordt aangelegd. Via MyGo kun je een geschikte specialist vinden voor deze klus, bij jou in de buurt.

Je kunt de Matchmaker gratis en vrijblijvend 24/7 gebruiken of gratis bellen naar 085 106 1600. Zo kunnen we je zowel online als telefonisch helpen aan de beste loodgieter voor het aanleggen van de gasleiding.

Je kunt direct een afspraak maken, een terugbelverzoek indienen of een of meerdere offertes aanvragen. Zo weet je precies waar je aan toe bent en word je geholpen op de manier die jou het beste uitkomt.