Terug naar diensten
Waterleiding afpersen

Waterleiding afpersen

Een waterlekkage is zeer vervelend en kan erg veel schade aanrichten in- en rondom jouw huis. Het is daarom van belang om deze zo snel mogelijk te detecteren en op te lossen. Dit kan een loodgieter of lekdetectiespecialist doen door jouw waterleidingen af te persen.

Heb je last van een waterlekkage? Draai dan zo snel mogelijk de hoofdkraan dicht en neem vervolgens contact op met een specialist. Je kunt hiervoor gebruik maken van de MyGo matchmaker. Hier kun je snel en gemakkelijk een geschikte specialist vinden bij jou in de buurt. Liever direct telefonisch contact? Bel dan naar 085 106 1600.

Hoe wordt een waterleiding afgeperst?

Het afpersen van een waterleiding gebeurt met behulp van specialistische apparatuur waarmee de vakman in staat is om leidingdelen afwisselend onder druk te zetten. Via deze methode is het niet nodig om grote delen muur of vloer open te breken om de lekkage op te sporen. De loodgieter meet vervolgens of er sprake is van drukverlies en kan op die manier de lekkage detecteren. Dit is ook mogelijk met waterleidingen van kunststof.

Waterleiding Afpersen

Afbeelding 1: Waterleiding wordt afgeperst door een loodgieter

Waarom een waterleiding afpersen?

Wanneer je een lekkage hebt en de waterleiding niet laat afpersen, dan zal de lekkage aanhouden en kan er schimmel, rot en vochtkringen ontstaan. Een lekkende waterleiding kan allerlei schade aanrichten op verschillende onderdelen van een woning. Denk hierbij bijvoorbeeld aan muren, behang, verf, stucwerk, laminaat, houten vloer, tegels, parket, meubels en elektronica. Op de lange termijn kunnen schimmels zelfs gezondheidsproblemen aan de luchtwegen met zich meebrengen. Het is dus van belang om eventuele lekkages zo snel mogelijk te detecteren en op te lossen.

Wat kost het afpersen van een waterleiding?

De kosten voor het detecteren van een eventuele lekkage aan jouw waterleiding kan erg variëren. Dit verschilt namelijk per situatie, waarbij het materiaal en de benodigde tijd per klus kunnen verschillen. Indien er een uitgebreide lekdetectie uitgevoerd moet worden, denk dan aan prijzen tussen de 300 en 400 euro inclusief arbeidsloon en btw. Je krijgt daarbij ook een rapport en professioneel advies om het probleem op te lossen.

Waterleiding Afpersen

Afbeelding 2: Knelkoppelingen voor het afdoppen van een waterleiding.

Bespaartips van MyGo

Heb je specialistische hulp nodig bij het opsporen van een waterlekkage? En wil je dit het liefst zo voordelig mogelijk oplossen? Bekijk dan eens onderstaande bespaartips:

  • Schakel direct de hoofdkraan uit. Wanneer je een lekkage hebt die niet meteen zichtbaar is, is het verstandig om zo snel mogelijk de hoofdkraan dicht te draaien. Daarmee sluit je al het water af en kan het lek niet nog meer schade aanrichten. Hoe meer schade je hebt, hoe hoger de reparatiekosten zullen zijn.
  • Vind een vakman bij jou in de buurt. Het is vaak voordeliger om een vakman bij jou in de buurt in te schakelen voor jouw klus. Dit scheelt namelijk in de voorrijkosten. Op die manier kun je gemakkelijk weer een paar tientjes besparen.

Vind een specialist bij jou in de buurt via MyGo

Bij MyGo vind je verschillende specialisten, zoals loodgieters uit jouw regio die jou vakkundig advies kunnen geven en je verder kunnen helpen met het afpersen van de leidingen. Maak gebruik van de MyGo matchmaker of bel direct naar: 085 106 1600.