Terug naar diensten
Lekkende kraan repareren

Lekkende kraan repareren

Een lekkende kraan begint meestal als een kleine ergernis, maar het kan al snel voor veel problemen zorgen. Het is een vervelend geluid en het demonstreert dat bepaalde onderdelen van je kraan niet meer werken. Verder is het gewoon een onnodige verspilling van water en op de lange termijn betaal je daar ook nog voor. Via Mygo kun je gelukkig altijd een ervaren loodgieter voor je lekkende kraan laten komen. Het is echter ook mogelijk het probleem zelf te verhelpen. Zorg wel dat je, alvorens met de reparatie van lekkende kraan te beginnen, je de watertoevoer voor een korte periode afsluit.

Lekkende kraan repareren

Nadat je de hoofdkraan hebt dichtgedraaid, kan het echte werk beginnen. Neem de tijd voor je reparatie en probeer het niet te overhaasten. Het in- en uit elkaar halen van een kraan kost tijd en het is beter om het in één keer goed te doen, dan later nog eens terug te moeten. Schroef eerst de knop van de lekkende kraan los en verwijder vervolgens de sierhuls. Dit kun je het beste doen met een klein tangentje, waarmee je de sierhuls los kunt schroeven. Wees hier voorzichtig; de sierhuls is snel beschadigd. De volgende stap betreft het vervangen van het leertje. Dit is een klein rubberen hulsje. Als het leertje versleten is, kan dat een verminderde werking van de kraan tot gevolg hebben. Dit moet je dus ook eens in de zoveel jaar vervangen.

Houd er rekening mee dat een kraan niet altijd hetzelfde leertje heeft. Koop dus verschillende soorten of check meteen wat voor leertje je kraan heeft. Een goede voorbereiding is hier dus cruciaal. Anders moet je tijdens de werkzaamheden alsnog naar de winkel. Nadat je het leertje hebt losgemaakt, zijn de meeste kraanonderdelen uit elkaar gehaald. Controleer op dit moment of er sprake is van kalkaanslag. Als dit het geval is kun je een speciaal ontkalkingsmiddel, - te koop in de meeste bouwzaken en supermarkten - of een schoonmaakazijn gebruiken om de verschillende kraanonderdelen te ontkalken. Een kraan lekkage is vaak het gevolg van verkalking. Je kunt eventueel ook een klein borsteltje aanschaffen om de kraanonderdelen voorzichtig van hun kalklaag te ontdoen. Het is ook mogelijk om de onderdelen enige uren in de schoonmaakazijn te laten weken.

Lekkende kraan kosten

Wat problemen aangaat, is een lekkende kraan meestal niet zeer ernstig. Het is doorgaans slechts een geval van versleten of verkalkte onderdelen, die je zelf weer kunt vervangen. Mocht je liever een vakman inschakelen, kun je op MyGo uit een legio experts kiezen. De gemiddelde loodgieter rekent tussen € 35 – € 65 per uur. Aangezien veel loodgieters werken als zelfstandige ondernemen, kunnen de prijzen sterk wisselen. Op MyGo kun je snel een goed overzicht krijgen van de verschillende tarieven. In onze ervaring kosten kleine loodgietersprojecten doorgaans tussen de € 75 – € 150. Het compleet vervangen van onderdelen is hier meestal niet bij inbegrepen.

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!