Lekkage badkamer kosten

Lekkage badkamer kosten

Wat kost een badkamer lekkage oplossen?

Gemiddeld kost het oplossen van een badkamer lekkage zo’n 300 euro, inclusief de arbeidskosten en eventuele materialen. Het detecteren van de lekkage kost meestal zo’n 50 tot 75 euro wanneer de oorzaak makkelijk te vinden is. Deze prijs kan oplopen tot zo’n 400 euro wanneer er van speciale apparatuur gebruik gemaakt moet worden. In dit artikel vind je alles over de oorzaken en de prijzen van een badkamer lekkage verhelpen. Wil je direct een lekkage specialist inschakelen? Dat kan, via de MyGo Matchmaker. Via de Matchmaker kun je meteen een specialist bellen voor een afspraak. Je kunt ons ook telefonisch bereiken, op 085 106 1600.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Prijsopbouw badkamer lekkage oplossen

Bij het oplossen van een badkamer lekkage komen verschillende werkzaamheden kijken. Soms is het eerst nodig om de precieze oorzaak van de badkamer lekkage te vinden. Dan wordt er een lekdetectie toegepast. Is de oorzaak eenvoudig te zien? Dan betaal je een stuk minder dan wanneer de oorzaak verstopt zit. In dit laatste geval moet er vaak speciale apparatuur gebruikt worden om de wanden en vloeren systematisch na te gaan. Vervolgens wordt de lekkage verholpen. Deze kosten verschillen erg op basis van de moeilijkheid van de klus en het stadium van de lekkage. In tabel 1 vind je de gemiddelde kosten van een badkamer lekkage verhelpen, inclusief de arbeidskosten, de materialen en de btw.

Werkzaamheid

Prijs

Lekdetectie: eenvoudig te zien

€50-75

Lekdetectie: speciale apparatuur

€75-400

Verhelpen lekkage

€200-300

Badkamer lekkage met spoed oplossen?

Een ernstige badkamer lekkage moet met spoed verholpen worden. Heb jij een spoedgeval? Bel dan direct een lekkage specialist via de MyGo Matchmaker. Meestal kan de specialist nog op dezelfde dag langskomen om de lekkage te verhelpen. Moet de lekkage specialist met spoed komen? Dan is het mogelijk dat hij of zij extra kosten rekent. Ook wanneer een specialist buiten zijn of haar normale werkuren komt, kan het zijn dat je meer betaalt. De extra kosten voor een spoedgeval bedragen meestal zo’n 25 euro. Voor spoedgevallen in de nacht kunnen deze kosten oplopen. Vraag daarom altijd van tevoren aan de specialist hoeveel de kosten zijn om niet voor nare verrassingen te komen te staan.

Hoe merk je dat je lekkage hebt?

Meestal is een lekkage in de badkamer duidelijk te zien: de kraan wil niet meer dicht of een buis lekt. Soms is het echter lastiger om een lekkage te ontdekken. Er zijn verschillende manieren waarop je erachter kunt komen dat je een lekkage in de badkamer hebt wanneer het niet duidelijk te zien is:

 1. Waterschade en vochtplekken. Leidingen ziten meestal achter de wanden. Mocht er een leiding lekken, dan kan het lang duren voordat je dit merkt. Na een tijdje ontstaan er vochtplekken op de muren, de vloer of het plafond van de badkamer. Ook schimmelplekken en andere tekenen van waterschade duiden op een lekkage.
 2. Hoge waterkosten. Merk je dat je zonder aantoonbare reden meer betaalt aan de waterkosten dan normaal? Heb je een niet te verklaren verhoogd waterverbruik? Dan kan het zijn dat je een onopgemerkte lekkage hebt.
 3. Hoge energiekosten. Badkamer lekkage kan het isolatiesysteem beschadigen, omdat dit niet goed tegen water kan. Als de isolatie minder goed werkt, kan die meer energie gaan verbruiken. Merk je dus een onverklaarbaar hoger energieverbruik, dan is het mogelijk dat je lekkage hebt.

Oorzaken badkamer lekkage

Er zijn verschillende oorzaken van badkamer lekkage:

 1. Lekke waterleiding. In de waterleiding kunnen druppels water ontsnappen langs de vertakkingspunten van de leidingen. Zo kan lekkage ontstaan. Dit merk je op door vochtplekken, druppelvorming en soms schimmelplekken.
 2. Lek in een afvoerbuis. Tijdens het klussen kan een afvoerbuis beschadigd raken, waardoor een lek kan ontstaan. Na een aantal dagen wordt dit zichtbaar door druppelvorming.
 3. Lekkage aan de verwarming. Door een lek in de aan- en afvoerleidingen van de cv of een lekkende koppeling kan er lekkage aan de verwarming ontstaan. Dit kan veroorzaakt worden door het klussen. Je herkent het door druppelvorming en vocht- en schimmelplekken.

Bespaartips van MyGo: badkamer lekkage

MyGo heeft de volgende bespaartips voor je verzameld zodat je voordelig je badkamer lekkage kunt oplossen:

 • Opruimen. De specialist moet overal in de badkamer bij kunnen. Ruim daarom eventuele meubels en handdoeken alvast op om op de kosten te besparen.
 • Standaard werkuren. Kan het oplossen van de lekkage nog even wachten? Bel dan niet met spoed een specialist buiten zijn of haar standaard werkuren, maar wacht tot het ochtend is. Zo bespaar je op de kosten.
 • Voorzichtig klussen. Tijdens het klussen kan lekkage ontstaan aan een leiding. Zorg er daarom voor dat je extra voorzichtig bent wanneer je in de buurt van leidingen klust.
 • Locale specialist. Je kunt besparen op de voorrijkosten door een locale specialist te kiezen via de MyGo Matchmaker
 • Offertes vergelijken. Door offertes te vergelijken via de MyGo Matchmaker kun je flink besparen op de kosten van het verhelpen van de lekkage.

De beste lekkage specialist vind je met MyGo

Een lekkage in de badkamer verhelpen doe je door een lekkage specialist in te schakelen. Zo weet je niet alleen zeker dat de lekkage wordt verholpen, maar ook dat de oorzaak wordt gevonden en aangepakt. De beste lekkage specialist bij jou in de buurt vind je met de MyGo Matchmaker. Via de Matchmaker ontvang je een handig overzicht van geschikte lekkage specialisten in jouw regio. Je kunt direct één bellen voor een (spoed) afspraak of eerst één of meerdere offertes aanvragen. Zo heb je snel en gemakkelijk de voordeligste specialist te pakken. Bel je liever? Dat kan, naar 085 106 1600.

Waarom MyGo?
 • Direct een specialist geregeld
 • Snel een offerte binnen
 • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
 • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
 • Direct hulp via ons service center
 • Nauwkeurige bedrijfsselectie
Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!