Terug naar diensten

Afvoer aanleggen

De afvoer aanleggen is nodig voor alle sanitair en watervoorzieningen in je woning. Je kunt dit het beste laten doen door een deskundige loodgieter. In dit artikel lees je hoe de afvoer wordt aangelegd en wat daarvan de kosten zijn.

Via MyGo kun je eenvoudig en snel aan de beste loodgieter in jouw regio komen. Je kunt gratis bellen naar 085 106 1600 of 24/7 de Matchmaker gebruiken. Zo kun je direct een afspraak inplannen met een loodgieter naar keuze.

Daarnaast is het mogelijk om te mailen of een terugbelverzoek in te dienen. Ook kun je een of meerdere offertes aanvragen, zodat je zelf de voordeligste loodgieter kunt uitkiezen.

Hoe wordt een afvoer aangelegd?

Een afvoer is nodig wanneer je een wateraansluiting hebt in de woning. Dit geldt voor elke kraan of andere wateraansluiting, zoals een toilet, keuken of vaatwasser. De afvoer bestaat uit PVC onderdelen die worden verbonden met een rubberen ring of met lijm. De koppelstukken hebben vaak een rubberen afdichtingsring. De PVC buizen worden klemgedrukt, waardoor de verbinding waterdicht wordt.

De afvoer van een wastafel of wasmachine heeft buizen van 40 tot 50 millimeter. Een rioolafvoer heeft grotere buizen nodig, van 110 millimeter. De loodgieter kan uiteraard de materialen voor je aanleveren, maar je kunt deze ook zelf bestellen bij een bouwmarkt. Meestal wordt er speciale PVC lijm gebruikt om de buizen vast te zetten.

Kosten afvoer aanleggen

Uurloon van een loodgieter ligt tussen de 35 en de 45 euro. De afvoer aanleggen kost ongeveer 30 euro per meter. De kosten van afvoerbuizen kunnen erg verschillen op basis van het materiaal. De meeste afvoerbuizen kun je voor een paar tientjes per meter krijgen. Ook PVC lijm is niet duur en kun je vaak voor minder dan tien euro krijgen.

Het aanleggen van tien meter aan afvoerbuizen kost meestal zo’n 700 tot 800 euro inclusief de arbeidskosten, materialen en voorrijkosten. Het kan echter erg afhangen van de situatie, want soms moeten er muren worden opengebroken om plek te maken voor de buizen. Dit kan extra geld kosten.

MyGo helpt je graag met de afvoer aanleggen

De afvoer aanleggen kun je laten doen door één van de gekwalificeerde loodgieters van MyGo. We beschikken over een landelijk netwerk aan specialisten met alle specialisaties, zodat we altijd een geschikte loodgieter voor jouw klus kunnen vinden.

Je kunt direct een afspraak maken of een terugbelverzoek indienen. Ook kun je een of meerdere offertes aanvragen als je benieuwd bent naar de kosten van de afvoer aanleggen. Onze diensten zijn uiteraard volledig gratis en vrijblijvend. Je kunt 24/7 de Matchmaker gebruiken of binnen openingstijden bellen naar 085 106 1600.