Terug naar diensten
Gootsteen ontstoppen

Gootsteen ontstoppen

De meeste verstoppingen in de gootsteen ontstaan door vet- en etensresten. Beginnende verstoppingen en verstoppingen aan de oppervlakte zijn gemakkelijk zelf op te lossen. Voor een hardnekkigere verstopping kun je beter een specialist(e) laten komen.

MyGo kan je snel en eenvoudig helpen met het vinden van een rioleringsspecialist(e) om jouw gootsteen te ontstoppen. Bekijk alle mogelijkheden in de MyGo Matchmaker of bel naar 085 106 1600 om telefonisch geholpen te worden.

Gootsteen ontstoppen kosten

Als je last hebt van een hardnekkige verstopping merk je dat meestal vrij snel. Het lukt in dat geval namelijk niet of heel moeilijk om de verstopping op te lossen. In dit geval is het tijd om er een specialist(e) naar te laten kijken. Maar wat zijn de kosten hiervan?

Uurloon van een rioleringsexpert

€45 tot €60 per uur incl. btw

Ontstopping verhelpen voor een vast bedrag

€80 tot €110 euro incl. btw

Een gootsteen ontstoppen op een nette en volledige manier duurt gemiddeld 1 tot 2 uur. Als het een erg hardnekkige verstopping betreft kan het dus lonen om een vaste prijs af te spreken met de specialist(e).

Gootsteen ontstoppen: Wat kun je zelf doen

Een gootsteen ontstoppen kun je in veel gevallen ook eerst zelf proberen. In het onderstaand stappenplan staat beschreven wat je kunt proberen voor je een specialist(e) inschakelt.

Zelf de gootsteen ontstoppen

Prijs: €
Tijd: 15 - 100 minuten
image showing Filter schoonmaken

Filter schoonmaken

Haal het zeefje uit de gootsteen en verwijder het vuil hieruit met een keukenpapiertje. Gooi dit weg in de prullenbak.
image showing Ontstoppingsmiddel gebruiken

Ontstoppingsmiddel gebruiken

Gebruik vloeibaar ontstoppingsmiddel (gewoon verkrijgbaar in de supermarkt) en laat dit even intrekken in de gootsteen. Op de verpakking staat wel vermeld hoe lang het middel moet intrekken. Spoel hierna even goed na met heet water. Als je thuis een rubberen ontstopper hebt kun je hiermee proberen de verstopping in beweging te krijgen.
image showing Azijn- of soda oplossing

Azijn- of soda oplossing

Giet een glas met een azijn- of soda oplossing in de gootsteen en laat dit ongeveer een half uur in trekken. Spoel daarna door met kokend of heet water.
image showing Ontstoppingsveer gebruiken

Ontstoppingsveer gebruiken

Als je beschikking hebt tot een ontstoppingsveer kun je hiermee proberen de verstopping door te prikken. Raadpleeg de gebruiksaanwijzing voor de beste methode.
image showing Reinig de sifon

Reinig de sifon

Deze stap vereist iets meer handigheid dan de eerdere stappen. Draai de sifon van de gootsteen los en maak deze grondig schoon. Je kunt ook de leiding proberen schoon te maken met een borstel en een werkhandschoenen. Zet bij het los koppelen van de sifon wel even een emmer hieronder, want er kan een hoop viezigheid uit komen.

Heeft dit onverhoopt allemaal niet geholpen? Dan kun je misschien toch beter een specialist(e) inschakelen. Via MyGo vind je eenvoudig een rioleringsexpert bij jou in de buurt. Kies zelf hoe je in contact wilt komen met de specialist(e) of bel onze klantenservice op 085 106 1600 en wordt telefonisch doorverbonden met een beschikbare rioolexpert.

Hoe helpt een specialist?

Bij een hardnekkige verstopping zit de ophoping vaak dieper in de leiding. Specialisten hebben verschillende methoden om zo’n verstopping te verhelpen. Zo kunnen zij aan de hand van een inspectie te weten komen hoe diep de verstopping zit. Zodra dit eenmaal bekend is kunnen zij inschatten of de verstopping van buiten is te verhelpen of dat de leidingen moeten worden open gemaakt. Ook het gebruik van hoge druk kan helpen met het los maken en verwijderen van vuil.

Naast kennis over verstoppingen en ervaring met het verhelpen hiervan hebben specialisten bovendien professioneel gereedschap ter beschikking om plaatsen te bereiken waar je zelf niet gemakkelijk bij komt.

Vind met de MyGo Matchmaker direct een beschikbare rioolexpert bij jou in de regio. Bekijk zelf de mogelijkheden zoals de gewenste contactvorm en andere wensen. Heb je spoed of wil je graag telefonisch contact? Bel onze klantenservice op 085 106 1600.

Waarom MyGo?
Niet meer zoeken naar bedrijven
Niet meer wachten op offertes
Geen bedrijven die slecht bekend staan
 
Onze belofte aan jou:
Alleen geverifieerde bedrijven
Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
Direct hulp via ons service center
MyGo helpt je direct!
Bel