Terug naar diensten
Gootsteen ontstoppen

Gootsteen ontstoppen

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat vet- en etensresten niet in de gootsteen terecht komen. Deze komen in de afvoer terecht en zorgen voor lastige verstoppingen. Een verstopte gootsteen is zeer vervelend: het vuile water loopt niet meer weg en dikwijls is er sprake van een nare rioolgeur. De gootsteen ontstoppen is dan de enige oplossing. Een beginnende blokkade kan je zelf verhelpen, maar als de gootsteen echt verstopt is, heb je professionele hulp nodig.

Gootsteen ontstoppen: Wat kun je zelf doen

In sommige gevallen kan je zelf de gootsteen ontstoppen, zeker wanneer het om een lokale verstopping gaat en de verstopping zich in de afvoer van de gootsteen bevindt. Je kan de volgende stappen proberen bij het ontstoppen van de gootsteen:

  • Gebruik een rubberen ontstopper of een vloeibaar ontstoppingsmiddel.
  • Behandel uw afvoer met een azijn-/sodaoplossing en spoel door met kokend water.
  • Haal het zeefje in de gootsteen los met een schroevendraaier en verwijder het vuil.
  • Verwijder de sifon onder de afvoer en maak deze en de leiding schoon.

Gootsteen ontstoppen kosten

Je merkt snel genoeg of het gaat om een hardnekkige verstopping van de gootsteen. De stappen hierboven zullen in dat geval niets uithalen of bieden slechts korte tijd verlichting van het probleem. Een verstopping in de afvoer of riolering zal snel weer terugkeren. Voor een grondige ontstopping heb je simpelweg het gereedschap en expertise van een specialist nodig. De kosten voor een gemiddelde ontstopping liggen tussen de 70 en 120 euro inclusief voorrijkosten en het eerste arbeidsuur. MyGo helpt je bij het vinden van een betrouwbare specialist in jouw regio! Voor een gedetailleerd prijsoverzicht, dat aansluit bij uw wensen en verwachtingen, verwijzen wij u door naar de ervaren rioleringsspecialist van MyGo. Bel direct naar: 085 432 00 32.