Buitenkraan aanleggen kosten

Buitenkraan aanleggen kosten

Wat kost een buitenkraan laten plaatsen?

De kosten van een buitenkraan aanleggen liggen gemiddeld tussen de 150 en de 350 euro.  Voor deze prijs zal een professionele loodgieter de buitenkraan vervangen of aanleggen. Ook het boren van het gat in de spouwmuur of de fundering en de isolatie van de waterleiding zitten bij deze kosten inbegrepen. De kosten voor het aanleggen van een buitenkraan kunnen verschillen per klus. Daarom kunnen wij in dit artikel alleen een indicatie geven van de kosten.

Gelukkig is de MyGo Matchmaker er juist om jou snel en gemakkelijk in contact te brengen met de vakman die het best past bij jouw klus. Bovendien kun je meteen te weten komen wat deze klus exact voor jou gaat kosten. Je kunt met de Matchmaker zelfs geheel gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij verschillende vakmannen. Dit kan online via de Matchmaker knop en telefonisch door gratis te bellen met 085 106 1600. Zo krijg je een goed beeld van de kosten van een buitenkraan aanleggen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Prijsopbouw buitenkraan aanleggen

Als je een buitenkraan wilt laten aanleggen, betaal je de loodgieter meestal per uur. Het uurtarief van loodgieters ligt tussen de 40 en de 60 euro per uur. Verder kun je verwachten dat je ook betaalt voor de materialen. Denk daarbij aan de buitenkraan zelf en eventuele leidingen. Het aanleggen van een leiding kost inclusief de materialen zo’n 50 euro per 2 meter. De arbeidskosten van een loodgieter is meestal inclusief de voorrijkosten.

Wat kost het aanleggen van een buitenkraan?Afbeelidng 1: Een buitenkraan geïnstalleerd aan de muur, klaar voor gebruik.

Als je twijfelt waarvoor je precies betaalt, kun je het beste een duidelijke offerte aanvragen voor de kosten van het aanleggen van de buitenkraan. Het kan voordelig zijn om een vaste prijs af te spreken met een loodgieter voor een bepaalde klus. Zo weet je van tevoren al precies hoeveel je betaalt en is de prijs niet afhankelijk van het aantal uren dat de loodgieter ook daadwerkelijk bezig is.

Buitenkraan aanleggen kosten: prijsscenario’s     

Prijsscenario

Kostenindicatie (inclusief arbeidskosten, materialen, en btw)

Buitenkraan aan buitenmuur

€150-300

Buitenkraan +/-2 meter van buitenmuur

€200-350

Buitenkraan +/-4 meter van buitenmuur

€250-400

Wat beïnvloedt de kosten voor het aanleggen van een buitenkraan?

De kosten voor het aanleggen van een buitenkraan hangen af van verschillende factoren. De plaats van de bestaande waterleiding en de afstand tot de buitenkraan zijn het belangrijkst, want hoe langer de leiding moet worden, hoe meer je betaalt (zie bovenstaande tabel). Verder maakt het uit of je een muurplaat of een gevelkom kiest om de buitenkraan mee aan te leggen. Een gevelkom ziet er vaak netter uit en zorgt ervoor dat je buitenkraan beter beschermd wordt. Wel kost een gevelkom over het algemeen meer dan een muurplaat. Tot slot beïnvloedt uiteraard ook het materiaal van de kraan de kosten van het aanleggen van een buitenkraan. Je kunt uit de volgende materialen kiezen:

Wat kost het aanleggen van een buitenkraan?Afbeelding 2: Meerdere buitenkranen aan een muur, voorzien van spoelbak.

Koper

Een buitenkraan van koper hoeft niet duur te zijn en kun je meestal al vanaf 20 euro aanschaffen. Wel kan het wat betreft de kwaliteit lonen om een wat duurdere kraan te kopen. Als je een bijzondere design kraan wilt, kunnen de kosten oplopen tot zo’n 200 euro per kraan. Koper wordt veelal beschouwd als steviger en netter dan kunststof.

Kunststof (tyleen)

Ook de prijzen van een kunststof kraan kunnen erg in prijs verschillen. Wel zijn ze meestal goedkoper dan koperen kranen. Je kunt een kunststof kraan soms al vanaf 5 euro kopen, maar voor een kwalitatief goede kraan stijgt deze prijs al gauw naar de 40 of 50 euro. Kunststof is minder zwaar en gemakkelijker aan te leggen dan koper. Een kunststof kraan wordt meestal van het materiaal polyethyleen gemaakt, wat wordt afgekort met tyleen.

Bespaartips van MyGo voor het aanleggen van een buitenkraan

Bij het aanleggen van je buitenkraan kun je het beste de buitenleiding niet langer maken dan nodig is. Hiermee verlaag je het risico op bevriezen en bespaar je bovendien geld, omdat er minder leiding aangelegd hoeft te worden. Als je de buitenkraan wilt aanleggen met lage kosten, kun je er dus voor zorgen dat deze zo dicht mogelijk bij de woning wordt geplaatst. De slimste en goedkoopste manier is om de buitenkraan aan de buitenmuur te plaatsen. Verder kan het handig zijn om een kraan met een dubbele uitloop te kiezen. Zo heb je eigenlijk twee kranen die je tegelijk kunt gebruiken, wat erg handig is als je bijvoorbeeld een tuinslang hebt die je op de buitenkraan moet aansluiten. Je hoeft deze tuinslang dan niet steeds weg te halen om even je handen te wassen.

Wat kost het aanleggen van een buitenkraan?Afbeelding 3: De buitenkraan werkt, en het stromende water glinstert in de zon.

Doe het zelf: tips om zelf een buitenkraan aan te leggen

Je kunt uiteraard ook zelf een buitenkraan aanleggen. Een buitenkraan wordt aangelegd door de waterleiding vanuit de woning naar buiten te brengen. Het is gebruikelijk om dit via de kruipruimte of via een spouwmuur te doen, en kan zowel door de fundering heen als onder de fundering door. Hieronder kun je een aantal tips vinden voor het zelf aanleggen van je buitenkraan.

 • Het is verstandig om de kraan minstens vijftig centimeter boven de grond te plaatsen, zodat je voldoende ruimte hebt onder de kraan.
 • Verder moet je de buitenkraan aansluiten op een punt dat hoger is dan de bestaande waterleiding. Zo kun je de kraan gemakkelijk aftappen wanneer het gaat vriezen en loop je geen risico op bevriezing.
 • Nog slimmer is om de waterkraan te laten isoleren. Zo wordt de kraan vorstvrij en kan deze niet bevriezen, wat het risico op een gesprongen waterleiding wegneemt.
 • Een muurplaat is gemakkelijker aan te leggen dan een gevelkom en dus aan te raden wanneer je zelf aan de slag wilt met het plaatsen van je buitenkraan.
 • MyGo helpt je graag met het aanleggen van je buitenkraan

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Buitenkraan laten aanleggen via een specialist van MyGo 

Als jij benieuwd bent hoeveel het laten aanleggen van een buitenkraan voor jou gaat kosten, kun je een offerte aanvragen via de MyGo Matchmaker. Ook kun je bellen naar 085 106 1600 voor meer informatie. Via MyGo kun je meerdere offertes ontvangen voor de beste en voordeligste loodgieters bij jou in de buurt. Zo kun je geld besparen door gemakkelijk de goedkoopste loodgieter te vinden voor het aanleggen van jouw buitenkraan. Ook hoef je niet zelf het internet af te zoeken naar mogelijkheden, wat tijd en moeite kan besparen. Uiteraard zijn de offertes volledig vrijblijvend en zit je dus nergens aan vast. Zo vind je in alle rust de beste loodgieter bij jou in de buurt om de buitenkraan aan te leggen.

Waarom MyGo?
 • Direct een specialist geregeld
 • Snel een offerte binnen
 • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
 • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
 • Direct hulp via ons service center
 • Nauwkeurige bedrijfsselectie
Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!