Riool verstopt kosten

Riool verstopt kosten

Wat kost een riool ontstoppen?

De kosten van een rioolafvoer ontstoppen liggen gemiddeld tussen de 130 en de 170 euro. Gemiddeld zijn de kosten van een riool ontstoppen zo’n 150 euro. Omdat een verstopt riool veel viezigheid kan veroorzaken, wordt het aangeraden om de ontstopping te laten uitvoeren door een deskundige loodgieter. Als je afvoer ernstig verstopt zit, wordt het aangeraden om met spoed een loodgieter te laten komen.

Je kan snel een geschikte loodgieter vinden via de MyGo Matchmaker. Als je de Matchmaker gebruikt, ontvang je direct de telefoonnummers van de beste loodgieters bij jou in de buurt. Je kan meteen een afspraak inplannen. Als het geen spoedgeval betreft, kan je er ook voor kiezen om eerst een offerte aan te vragen. Je kan zelfs meerdere offertes aanvragen om de prijzen van verschillende loodgieters te vergelijken. Meer weten over de MyGo Matchmaker? Bel dan naar 085 106 1600.

Riool ontstoppen: wat beïnvloedt de prijs?

Prijsbeïnvloeder Prijs
Arbeidskosten per uur €40-60
Spoed €25

De prijs van de riool ontstopping wordt beïnvloed door de lastigheid van de klus en de mate van spoed. Hoe lastiger een klus, hoe langer deze klus duurt. Meestal betaal je voor de arbeidskosten van de loodgieter zo’n 40 tot 60 euro per uur. Vaak duurt een riool ontstopping tussen de twee en drie uur. Het kan verstandig zijn om van tevoren een vaste prijs af te spreken, zodat je zeker weet wat de klus zal kosten.

Ook de mate van spoed beïnvloedt de prijs: de meeste loodgieters rekenen zo’n 25 euro extra wanneer ze met spoed moeten komen of buiten hun vaste werkuren moeten werken. De vaste werkuren van een loodgieter zijn meestal tussen acht uur ’s ochtends en zes uur ’s avonds.

Wat kost een riool ontstoppen?

Afvoer verstopt kosten

Bij een verstopping die meer aan de oppervlakte ligt kunnen de kosten anders uitvallen. Een afvoer ontstoppen kan in veel gevallen zelf worden gedaan. De kosten beperken zich dan tot het aanschaffen van niet-chemische ontstoppingsmiddelen of soda. Het kan ook zijn dat je een ontstoppingsveer of rubberen ontstopper moet aanschaffen wanneer je deze nog niet hebt.

Wanneer je een verstopte afvoer laat ontstoppen door een professional zal dit vaak ook niet veel langer dan een uur duren. De kosten hiervoor variëren van zo’n 90 tot 130 euro. Ook bij een verstopte afvoer worden de kosten bepaald door de duur van de klus, de mate van spoed en het benodigde materiaal.

Voor meer informatie over het ontstoppen van een afvoer kan je terecht op https://mygo.nl/afvoer-ontstoppen.

Tips van MyGo

MyGo heeft een aantal handige tips voor je wat betreft het riool:

  1. Toilet verstopt. Als je toilet verstopt zit, merk je dit waarschijnlijk bij het doortrekken. Er komt juist water en viezigheid omhoog in plaats van dat het verdwijnt. Je eerste reactie is dan waarschijnlijk nogmaals doortrekken, maar dit maakt het probleem juist erger. Spoel dus niet nog een keer door en bel meteen een specialist.
  2. Onderhoud riool. In principe onderhoudt de gemeente het riool, maar je kan zelf een steentje bijdragen door jouw leidingen eens goed door te spoelen. Je vult dan de wasbak of gootsteen één keer per maand of twee maanden met soda en heet water. Daarna trek je de stop eruit. De waterstroom kan het riool reinigen en eventuele aangekoekte resten vuil meenemen.
  3. Voorkomen. Een riool verstopping wordt meestal veroorzaakt doordat er veel vuil verdwijnt in het riool, zoals voedselresten in de keuken en haren en zeepresten in de badkamer. Om de kans op een verstopping te verminderen, is het dus verstandig om haren na het douchen meteen uit het putje te verwijderen en zo min mogelijk etensresten door de wasbak te spoelen.
  4. Zelf oplossen. Bij milde verstoppingen is het mogelijk om het probleem zelf op te lossen. Dit doe je met een riool ontstopper of soms met een trekveer. Het is verstandig om de ontstopper eerst op te warmen in warm water, zodat deze wat losser wordt. Als je een trekveer gebruikt, is er een kans dat je schade aanbrengt aan bijvoorbeeld de toiletpot. Daarom wordt het toch vaak aangeraden om deze klus te laten uitvoeren door een specialist.
  5. Specialist inschakelen. Een loodgieter gebruikt meestal een hogedrukreiniger om een riool te ontstoppen. Dit speciale apparaat beschikt over een handige spuit met een lange kabel, zodat deze goed gebruikt kan worden voor plaatsen die je zelf niet kan bereiken. Hierdoor is de ontstopping effectief én efficiënt. Een geschikte loodgieter bij jou in de buurt kan je vinden via de MyGo Matchmaker.

Wat kost een riool ontstoppen?

De beste loodgieter vinden met MyGo

Om jouw riool te ontstoppen kan je het beste een professionele loodgieter inschakelen. De beste loodgieters in jouw regio kan je vinden via de MyGo Matchmaker. Via deze button kan je een handig overzicht krijgen van geschikte loodgieters bij jou in de buurt. Je kan hen meteen bellen of mailen, maar je kan ook eerst een offerte aanvragen. Om de prijzen van verschillende loodgieters te vergelijken kan je zelfs meerdere offertes aanvragen. Voor het met spoed oplossen van een lekkage is het echter verstandig om meteen een specialist te bellen. Vaak kan de specialist nog diezelfde dag ter plaatse zijn, zelfs buiten werkuren om.  Als je vragen hebt of meer wilt weten over de MyGo Matchmaker, kan je bellen naar 085 106 1600.